Kiskarcsi (Kolozsi László) a Jágó Díjban folytatta remeklését

 

A hétközi ügetőnapon hét futamot rendeztek a Kincsem Parkban. A főversenyt, a múlt szombatihoz hasonlóan, most is Kiskarcsi nyerte, a Prolongo istálló klasszisa könnyedén szerezte meg idei harmadik győzelmét. A Veljko Mazsity és Budai Attila lovai egyaránt két versenyben diadalmaskodtak.

A szombatról áthozott jackpot miatt a szokottnál nagyobb forgalom és izgalom várta az első futam indulóit, délután fél ötkor. A verseny már nem volt ennyire mozgalmas, hisz a nyolcéves Ivett (Várhidi Róbert) jó startjának köszönhetően végig vezetve, biztosan nyerte a Jakut Hendikepet. Indiana Rosa hozta jó formáját és könnyű másodiknak érkezett, míg a harmadik díjért azért volt némi küzdelem, a fáradó lovakat előzve Keeper és Magda csatázott egy jóízűt. A favorizált Kentucky Sun sokáig a frontban ügetett, de elfáradt a végére.

Totális papírformát hozott a Janicsár Díj, amelyet az első futamhoz hasonlóan repülőstarttal indítottak. No fear nem ebbe a kategóriába való és Veljko Mazsity háromévese ezt bizonyította is, könnyed séta volt csak számára ez a feladat. Miss Germany remek versenyt futott, de meg kellett elégednie az ezüstéremmel. O’sole mio, Maroshévíz és Medália csempészett némi küzdelmet a versenybe, egymáshoz viszonylag közel értek célba az első két helyezett mögött. A többiek nem sok vizet zavartak.

A Hico istálló sikerét hozta a következő futam is. Az élete első versenyében induló Nevegal, Marko Siminnel aratott biztos sikert. Egyetlen ellenfele az ezúttal jól futó Milli Nevi volt, aki azért megnehezítette a dolgát. Limonádé végig harmadikként ügetett és ezt a pozícióját egy pillanatra sem veszélyeztette senki az atomjaira hullott mezőnyből. A futamot, csakúgy, mint a nap összes többi fordulóstartos versenyét a nagypályáról fordulva indították. Ez nem tetszhetett a favorit Norbert-nek, aki hibával kezdett.

Kiegyenlített, fogadási szempontból izgalmas futamnak tűnt a Jutányos Hendikep. Nem kellett csalódnunk, végig nyílt volt a verseny, bár igaz, hogy a későbbi nyerő, Kincses a frontban ügetve igyekezett kontroll alatt tartani az eseményeket. Váradi Sándor jókor szökött meg a mezőnytől, így maradt némi előnye a célban, a kissé késve támadó Malta Sun-nal szemben. Mátyásföld hibázott a befutóban, így a harmadik hely Hadúr ölébe hullott. Juste De Guerre, Markota-B és Michelle Goal közel végeztek a dobogósok mögött.

Az Amatőrverseny Hendikep Istis Augenweide győzelmét tartogatta számunkra, ami azt jelentette, hogy a Diadora istálló is két sikerrel zárta a napot. A hatéves kanca jól megy Turbucz Sándor kezében, látványos finis után verték a falon utat találó Jabbar-t és a sokáig vezető Jetti Lobell-t. Linda Gull nagyon kívül fordult az utolsó kanyarban, míg az esélyes Klementina hibázott az első fordulóban.

Este hétkor startolt a nap legrangosabb versenyének mezőnye. A Jágó Díjban nyolcan indultak, de azt borítékolni lehetett, hogy, ha a bombaformába lendült Kiskarcsi nem hibázik, nehéz lesz megverni. Nos, Rutkai József ásza nem tette meg ezt a szívességet a többieknek, így a siker sem maradhatott el. A biztos győzelmet most is Kolozsi Lászlóval a kocsijában aratta a hatéves, ezúttal 1.18,9-es kilométerátlaggal. Légtornász újra jól mozgott és lett biztos második, a sokáig vezető Mambo Girl-lel szemben. Utóbbi istállótársa, Montgomery mutatkozott és közeli negyedikként ért célba, Mariska előtt.

Jódlis hónapok óta csúcsformában versenyez, rajta kívül Soraja Speed számított favoritnak a nap utolsó futamában. A várt küzdelem elmaradt, Juhász Balázs igen könnyű sikerre vezette Tiroli Hölgy fiát, aki a befutóban szinte elrepült a többiek szeme elől. Magic Boy idei első helyezését szerezte, ami alaposan megfűszerezte a hármasbefutót. A bronzérem Soraja Speed-é maradt, a támadó tréningtárs, Kopogj! előtt. Az utolsó kanyarban hárman is ugrottak, míg Kisasszony ezúttal gyengén ment.

Szombaton színre lépnek a csikók a Szalay János Emlékversenyben, a hároméves „lányok” pedig a Kanca Díjban bizonyíthatnak!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr612087871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása