Nagyszerű versenynapon vagyunk túl, azt hiszem senki sem bánta meg, aki strand helyett a Kincsem Parkban töltötte a vasárnap délutánt. Városbíró megmutatta, hogy extra rövid távon ő a legjobb sprinter, Pius Ahmed Ajtebi fantasztikus lovaglásának köszönhetően derbylovakat győzött le, Letty pedig bebizonyította, hogy a múlt heti pozsonyi futást gyorsan kipihente, biztosan húzta be a kancadíjat.

Grafit (J. Línek) győzelmével indult a nap, a négyéves mén még a túlsó egyenesben az élre állt, és ha már ott volt, gond nélkül hazaért. Második Lord Benjamin (Mészáros Zs.), harmadik helyre Csatadal (Varga Z.) zárkózott. Ezután Aramis (Németh S.) vesztette el nyeretlenségét, a másodszor futó ménnek nem okozott gondot a nyeretlenek mezőnye. Második a minden futására előrébb végző Szfinx (L. Kasal), harmadik meglepetésre Moréna (ifj. Fejes L.). Ötödosztályú hendikeppel folytatódott a program, ahol Kreccs (Fézer R.) hiába üldözte Saus und Prid-et (A. Ajtebi), utolérni nem tudta. Harmadik lett Betolakodó (Ján Alexandra am.). És jöttek a csikók. Az első nyeretlen kétéves verseny mindjárt nagy küzdelmet hozott, ugyanis Zylan (Bakos G.) és Poker Face (Varga Z.) a fél távot fej-fejt küzdve tették meg, a vége Zylannak sikerült jobban, ¾ hosszal verte a Nomád Istálló kétévesét. A harmadik helyen National Gold (A. Ajtebi) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jött az extra rövid távú, 900 méteres Villám Díj, ahol az öreg Városbíró (J. Línek) megmutatta, hogy a helyből gyors lovak közt ő a number one. Az ESDE Bt. kiváló sprintere ugyanis pályarekordot futva, 3,5 hosszas győzelmet aratott, ami ezen a rövid távon nem kis teljesítmény. Második Mahiki (Varga Z.), harmadik Spinning Cristal (S. Georgiev). Óriási küzdelmet, izgalmas befutót láthattunk az ezt követő 1400 méteres hendikepben. Salvatore valami elképesztő utolsó 150 métert produkált, így a célban sikerült elkapnia az addig fej-fejt küzdő Melody Girl - Akida kettőst, így a célfotón a Salvatore (ifj. Fejes L.) – Melody Girl (Barabás Mónika) – Akida (Varga Z.) sorrend volt látható.

 

Szerencsére az izgalmak folytatódtak a Júniusi Díjban is. Bombaerős mezőny, nagy rakás derbyló, ennek ellenére a tét favorit az a Pius volt, aki nem indul a háromévesek nagyversenyében. Ugyan friss forma, de győzelmeit alacsonyabb osztályban aratta. Mondtam is a mellettem állóknak, hogy Ajtebi ide vagy oda, én nem bízom triplázásában. Az arab vendégzsoké viszont rám cáfolt, fantasztikus lovaglást bemutatva az utolsó métereken a győzelembe repítette Piust, rövid fejhosszal verve Álmost (J. Línek), aki rövid nyakhosszal verte Mick Tithot (Varga Z.). Amatőrverseny folytatta a sort, ahol Mc Laren (Ján Alexanra am.) megszökött a többiektől, megpróbálta ellopni a versenyt, de ez végül nem sikerült neki, mert Préry Farkas (Virág A. am.) a távoszlopon belül megelőzte őt. Harmadik lett Kagán (Rácz. A. am.).

És jött a kancák 2400 méteres nagyversenye, a Magyar Kancadíj. A verseny közepes iramban indult, így a társaság együtt fordult a túlsó egyenesbe. A mezőny ott sem nagyon szóródott szét, az élen a Palmilla (S. Georgiev), Letty (Potyók L.) kettős galoppozott, de még senki sem vesztette el esélyét a jó helyezésre. A célegyenesbe érve aztán Potyók László elindította Lettyt, aki az élre állt és a célig biztosan őrizte meg előnyét. A második helyre a szlovák vendég Tantarella (Z. Smida) jött fel, Palmillának meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel. Letty ezzel bebizonyította, hogy nem fáradt, nem ment el a kedve a versenyzéstől, pedig komoly hónap áll mögötte, kerek egy hónap alatt négyszer futott, nem is akármilyen mezőnyökben. Ráadásul a nagy menetelés folytatódik, hisz vasárnap a svájci derbyben áll starthoz. A Magyar Kancadíj befutási sorrendje: Letty (Potyók L.) – Tantarella (Z. Smida) – Palmilla (S. Georgiev) – Cemberlitas (A. Ajtebi) – Snow Bridge (J. Línek). Gratulálunk a győztes csapatnak!

Egy ilyen nap végén az utolsó futam sem okozhatott csalódást. Amit az 1600 méteres hendikep utolsó száz méterén Alara és Merlo produkált, igazi reklámja volt a lóversenynek. Szinte galoppugrásonként változott kettőjük közt a sorrend, ami a végén az Alara (Németh S.) – Merlo (Tormási Gy.) – Money (Paizs G.) lett.

Folytatás június 20-án egy csendesebbnek tűnő versenynappal, ahol a napi főfutam a 2000 méteres Dióspusztai Díj lesz. De ez a tegnapi versenynap is megmutatta, hogy nem csak a kiemelt versenyek lehetnek izgalmasak, szóval ha rám hallgatnak, kijönnek a Kincsem Parkba.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr132081481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fanni Nikolett Györe 2015.10.17. 20:13:50

Vàrosbíró màr visszavonult,de az biztos,hogy ő nyerné még most is a versenyeket!
süti beállítások módosítása