Kiskarcsi (Kolozsi László) szenzációs idővel nyerte a Komornyik Díjat

1,15.1! Tovább javult Rutkai József klasszisa, de szüksége is volt rá, mert Just A Star igencsak megnehezítette a dolgát, a napi főfutamban. Legalábbis az utolsó százig, mert akkor már nem volt kérdés a nyerő kiléte. Bevallom azonban, hogy hatszáz környékén úgy hittem, Kiskarcsi nem fogja tudni utolérni a hétéves kancát. Kolozsi László viszont velem ellentétben, vélhetően pontosan tudta, mennyit tud lova, hiszen végtelenül nyugodtan üldögélt a kocsiban, a kanyarban megindult, az egyenesben pedig elszáguldott mindenki mellett. Hol lehet a vége? Nem tudni, mindenesetre a későn érő Best Love-utód hirtelen a pálya egyik legnagyobb klasszisává nőheti, sőt nőtte ki magát. Just A Star mögött egyébként Likviditus szerzett bronzérmet a gyors versenyben.

A nap, a Nyeretlenek Versenyével indult, a kánikula miatt kivételesen délután négykor. A nem túl hízelgő jelzőt Nenana radírozta ki maga mellől, Veljko Mazsity háromévesének aligha ez volt utolsó győzelme pályafutása során. Nubia sorozatban ötödször szerzett helyezést, lassacskán neki is megérik már egy siker. Malta Sun ezúttal nem hibázott, fel is fért a dobogóra. Night Lady mutatkozott, csakúgy, mint a befutóban hibát vétő Mario és a jól mozgó Neveletlen lány.

Ha nem ugrik, akkor győz. Carpe Diem-re igaz ez az állítás, Dénes Áron importja két hibával futott versenye mellett, most ment körbe harmadszor rendesen és újabb könnyű siker lett a jutalma. Metal Boy ismét jól futott, a második helyen végzett, nagyon hasznos lova istállójának. Muzsikaszó az utolsó métereken vette el a favorizált Nigel-től a bronzérmet.

A Kobzos Hendikep két része Kele Judit lovairól szólt. Az elsőben, a fogadók által favorizált Jávor Class csak játszott a mezőnnyel, úgy nyert, ahogy akart, bőven maradhatott benne. Grandfather, a sokáig vezető Klasszikus és a végén kibontakozó Giuliano nagyot küzdöttek a helyezésekért, végül ebben a sorrendben érték el a célt. Low Fox kecsegtető pozícióban, a befutó elején szállt ki a versenyből.

Egy óra múlva jött a duplázás. Gergely tudott ismételni, a múlt vasárnapi sikerhez hasonlóan most is győzött a tízéves mén, idén már harmadszor. Király már-már otthon érezhette magát, de Mike Ádámék kiénekelték szájából a sajtot. Néhány méterrel hátrébb Fáraó és nehezen utat találó Knock-down csatáztak a harmadik díjért.

Nyilasi Bálint egyre érettebben hajt, ezt most is bizonyította, a nagy formában lévő Jamaica Man sulkyjában. Csordás Emil hűséges hétévese tovább javulva tudott győzni ismét, Happy Bluejay-t és a remek versenyt futó Kelta Király-t megelőzve. A két favorit, Igéző és Guernica meglepetésre nem fértek fel a dobogóra.

A nap hosszútávú futama izgalmas hajrát hozott. A célba négyen, szinte egyszerre estek be, a célfotó segítségét kellett kérni. Végül az a Magiszter hozta el a győzelmet, amely három sikerét követően úgy tűnik kilábalt kisebb, rossz szériájából. Fazekas Imre most is higgadtan hajtotta az érzékeny négyévest, a legjobbkor volt elöl, az utolsó centiken. A végig nyerőnek tűnő K Vonal-tól, a hosszú idő után megint jól mozgó Iron Man még az ezüstérmet is elorozta. Kandidátus szoros negyedik, míg Klaudetta most is hibával versenyzett.


Az amatőrök között Fodor László „Kislánya” diadalmaskodott, második sikerét begyűjtve ebben az esztendőben. Sokáig Montreal Man és Ileda Bi diktálták a tempót, a későbbi nyerő pedig mögöttük várta a megfelelő pillanatot. Ez a befutóban jött el és habár száznál volt egy holtpontja, de végül Filigrán biztosan finiselte le vetélytársait. A favorit Kicker a startautó mögött vétett hibát.

Turbucz Sándor a Khán Hendikepben vigasztalódott. Az egykori klasszis Virginia lánya, Nebraska más kategóriát képviselve lépte le az ellenfeleit. A stílust és a könnyedséget látván azt gondolom, a hároméves kanca bőven okoz még örömet istállójának. Knock az utolsó kétszázat megnyomva jött fel másodiknak, megelőzve Felduna-t és Hóvirág-ot.

Virginia egykori „párja”, Virágos sem akart lemaradni a statisztikában. Az 1995-ös Derby-második hétéves utódja, Jegenyefa győzelmét hozta a nap záró futama. Érdekesen alakult a verseny, hiszen a gyors tempó ellenére szépen együtt haladt a mezőny, kettesfogatokká rendeződve. Sokáig nem történt semmi „érdekes”, aztán a finisben gyorsítottak az élen lévők, amire a többiek már nem tudtak reagálni. Poruben Tímea lova így tulajdonképpen végig a frontban ügetve aratott győzelmet, Jegyzőnő és Háremhölgy előtt. A nyerőre szinte senki sem számított, így jackpottal indul a hétközi versenynap!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr52077827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása