Amíg a Kincsem Parkban és a pozsonyi Zavodiskon hagyományos galopp futamokat láthatunk, a budapesti Hősök terén egy rendhagyó lóverseny, a Nemzeti Vágta futamait rendezik.

A harmadszor megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta történetében most először országszerte előselejtezőket is rendeztek, ahonnan a szombat-vasárnap megrendezésre kerülő döntőbe 71 település/kistérség jutott be. Szombaton 15:30-tól kezdődnek az előfutamok, amiből 12-őt rendeznek, futamonként általában 6 ló indul és az első két helyezett jut a középdöntőbe. Középfutamból ötöt láthatunk (4 db ötfős, 1 db négyfős), ezeket vasárnap 11:30-tól indítják, a középfutamok győztesei jutnak be a 18:00 órakor startoló döntőbe.

Nézegettem az indulókat és sok ismerős névvel találkoztam, olyan 35-38 telivér az elmúlt években megfordult már a Kincsem Parkban. Ennek köszönhetően szinte mindegyik futamban van legalább három versenyrutinnal rendelkező ló, így a két továbbjutó helyért minden esetben nagy küzdelem várható majd. Ilyen szempontból a legkeményebb mindjárt az első előfutam lesz, ahonnan minden induló futott már a galoppon.

Megtippelni a végeredményt nem egyszerű, abban viszont biztos vagyok, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan olyan telivér nyeri a Nemzeti Vágtát, aki a Kincsem Parkban korábban már bizonyított.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr642058387

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazi Nemzeti Vágta 2010.06.06. 08:38:24

A hétvégén Gesztiék bemutatják, hogy szerintük milyen a Nemzeti Vágta. Pedig az csak utánzat, az echte magyar huszártempó igazából ilyen: A képek a kosztümös-vicces pornó műfaj zászlóshajójából, a Josefine Mutzenbacher című sorozat második részéb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása