A pozsonyi Turf Gála miatt a hétvégén megcserélik a két szakág versenynapját, így a galopp futamokat szombaton rendezik a Kincsem Parkban, ahol most a hároméveseké lesz a főszerep. A főfutam a Listed besorolású Alagi Díj, amiben nyolc telivér küzd majd a győzelemért.

Sajnos a kiírt csikófutamot most sem tudják megrendezni, így még mindig várni kell a kétévesek bemutatkozására. Így öt hendikepet láthatunk, egy nyeretlen versenyt, az I. kategóriájú Gróf Batthyány Elemér Emlékversenyt és a már említett Alagi Díjat, amelyben az idén csak mének indulnak.

Az Alagi Díjban hét magyar tréningből induló telivér mellett egy szlovák vendég is lesz, az Angliából import Dear Mr. Fantasy (G. Hind). A pej mén Pozsonyban az idén kétszer futott, győzni még nem tudott, így talán nem kell tartanunk attól, hogy vendégünk elviszi a díjat.

Kovács Sándor tréningjéből öt ló is indul a versenyben, a népes csapat következő lovakból áll: Bombajó (Simon F.), akinek az idei éve eddig nem a legjobban sikerült, legutóbb a Nemzeti Díjban volt nyolcadik. Hadúr (Z. Smida), ő az idén még csak egyszer futott, nagy küzdelemben nyert egy 1800 méteres hendikepet. Midalgo (J. P. Lopez), a Nemzeti Díj második helyezettje, aki azzal a futásával megmutatta, hogy komolyan számolni kell vele az idei nagyversenyekben. És itt lesz Kovács Sándor tréningjéből a két M & S Racinges telivér Unico (Bakos G.) és Tutanhamon (J. Línek). Unico folyamatosan javul, azonban ilyen előkelő mezőnyben még nem futott. Istállótársa Tutanhamon pedig a verseny legnagyobb esélyese. Ő idén kétszer futott, először könnyen (8 hosszal) nyerte az Erdődyt, majd a Nemzeti Díjban borzalmasan rossz start után, nagyot futva két hosszas győzelmet aratott. Aki idén Alagit akar nyerni, annak azt gondolom, Tutanhamont kell megverni.

Erre legnagyobb esélye talán a Gyolai Horse Racinges Emperor’s Stride-nak (J. Havlík) lesz. Sztojka Rudolf idomítottja két könnyű győzelemmel kezdte az évet, majd legutóbb a rangos Millenniumi Díjban egyetlen háromévesként a harmadik helyet szerezte meg. A mezőny nyolcadik lova a Telivér Farmos Stewart (Németh S.). Stewart futott a Nemzeti Díjban, ahol nem alkotott maradandót, holnapi jó szereplése nagy meglepetés lenne.

Az Alagi Díj a szombati versenynap utolsó előtti futama lesz, startja 17:55-re van kiírva. Ha minden igaz, az időjárás is kegyes lesz hozzánk, az időjósok szerint ugyanis a hétvégén eső már nem lesz és 25-26 fokos hőmérsékletre számíthatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr912055749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása