Hiába a nagy súlyhátrány hároméves ellenfelével szemben, hiába ült a vetélytársak nyergében Kerekes Károly és az olasz zsokék, Steady As A Rockot tegnap sem lehetett megverni. Így újra a Dr. ELF Kft. hatéves sárga ménje nyerte a Millenniumi Díjat.

A nap egy nyeretlen versennyel indult, ahol papírforma eredmény, Spartacus (S. Georgiev) – Moliere (ifj. Fejes L.) – Pirog (Varga Z.) befutási sorrend született. Francia futam miatt egy órával később folytatódott a program a Kincsem Parkban, a Bárdosi György Emlékverseny hendikepet Dancing Queen (Kerekes K.) nyerte, mögötte három ló is egyszerre esett be a célba, a célfotó szerint King of Queens (ifj. Fejes L.) lett a második, Sky The Nonsense (ifj. Kozma I.) a harmadik. Ezidőtájt már öröm volt körülnézni a parkban, mivel egyre többen érkeztek ki, egyre nehezebb volt a parkolóban helyet találni.

A Rascal Díj következett, amit némi meglepetésre Tellesteem (Németh S.) nyert meg Latin (Mészáros Zs.) és a derbyre nevezett Jezsuita (Kerekes K.) előtt. „Színtiszta papírforma” volt a Zangen Károly Emlékverseny befutási sorrendje, mivel a futamban a Murano (Kerekes K.) – Beatles (Németh S.) – Taliasin (Kovács Viola) befutási sorrend született. Nem volt ez érvényes a nyeretlen háromévesek versenyére, ahol Palmilla (S. Georgiev) első helye kisebb meglepetés volt. A helyezetteké már nem, második lett Holdfény (ifj. Kozma I.) harmadik Snow Bridge (M. Tellini).

A kancák következtek ezután, ugyanis az Erzsébet Királyné Díj volt a következő futam. A díjat, két háromévest megelőzve a topsúllyal versenyző April’s Music (M. Tellini) nyerte. Cemberlitas (Kerekes K.) lett a második, Magic Smile (Varga Z.) a harmadik. Amatőrök csaptak össze ezután, az 1600 méteres futamot Brisbane (Berghoffer Szandra am.) nyerte Alara (Ján Alexandra am.) és Kagán (Rácz A. am.) előtt.

És jött az idei év első Gd-1-es futama, a Millenniumi Díj. A tribün galopp cél felőli része megtelt, a forgalom a kétmillió forinthoz közelített mikor elrajtolt a Millenniumi Díj tízfős mezőnye. Ahogy számítottunk rá, Piramis (Fézer R.) vezette a mezőnyt, egészen a túlsó egyenes végéig, a kanyarban azonban már a Limoncello, Makaam (L. Kasal) Steady As A Rock hozta a mezőnyt. Meglepetésre Emperor’s Stride csak a 7-8. helyen galoppozott. Aztán beértek a lovak a célegyenesbe, és Steady As A Rock ritmust váltott, könnyen lépett el a többiektől és könnyű, 4 ½ hosszas győzelmet aratott. A helyezésekért óriási volt a küzdelem, négy ló szinte egyszerre esett be a célba, a célfotó szerint az utolsó méterek Mezzanine-nak és Emperor’s Stride-nak sikerültek a legjobban. Steady ezzel megvédte címét és megmutatta, hogy ilyen súlyviszonyok mellett is ő a legjobb 1800 méteren. A Millenniumi Díj befutási sorrendje: Steady As A Rock (Varga Z.) – Mezzanine (A. Fiori) – Emperor’s Stride (Nagy T. II.) – Limoncello (Kerekes K.) – Boheme Wango (M. Tellini).

Levezetésképp egy „ötbés” hendikepet láthatott a Kincsem Parkba kilátogató közönség, itt a Kékestető (L. Kasal) – Kesző (Ján Alexandra am.) – Mc Mahon (ifj. Fejes L.) befutási sorrend született. Folytatás ma délután, mikor is a múlt héten az időjárás miatt elmaradt futamokat láthatjuk. Kell ennél jobb időtöltés a mai napra?

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr52027256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása