Megszűnik az Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT),

a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) portfóliójából pedig a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) is kerülnek állami vállalatok - derül ki az Országgyűlés honlapján közzétett törvénymódosító javaslatból, amelyet Matolcsy György és Fónagy János fideszes képviselő nyújtott be a parlamentnek.

Kikerül az MNV portfoliójából és az MFB-nél lesz például a Magyar Export-Import Bank, a Magyar Exporthitel Biztosító, a Diákhitel Központ, az Állami Autópálya Kezelő, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő, a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt., a Magyar Turizmus Zrt., az erdőgazdaságok, a lóversenytársaságok, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, az ITD Hungary Zrt. és a Regionális Fejlesztési Holding. "Az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás érdekében szükséges törvények módosításról, valamint egyes törvényi rendelkezések megállapításáról" címet viselő módosító javaslat vagyontörvényre vonatkozó része szerint új feladatokat kap az MNV, és a jövőben a költségvetési szervek és az állami vagyont hasznosítók számára a működésükhöz szükséges szolgáltatásokat is nyújt.

Teljes cikk a portfolio.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr352015169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása