Az I. kategóriájú Székkutasi Díj lesz a napi főfutam holnap a Kincsem Parkban, így egy kiemelt verseny nélküli napot láthatunk. Ha rangjában nem is lesz kiemelkedő május harmadik versenynapja, az induló lovak számában viszont igen, mivel 83 telivért neveztek a kilenc futamra. De nézzük mi is a választék.

Tippelésre nem vállalkozom, inkább az érdekességeket keresném a futamokban. Itt van mindjárt az elsőben Pöttyös Panna, akit tavaly még zöld-fehér pettyes dresszben lovagoltak, azóta viszont új tulajdonba és tréningbe került. A kanca tavaly mindig pénzért futott, a győzelemmel azonban adós maradt, kíváncsian várom bemutatkozását új helyén. Az első futam kilencfős mezőnyéből idén még senkinek sem sikerült nyernie, a győzelemhez eddig Saus und Prid volt a legközelebb, aki legutóbb rövid nyakhosszal lett csak második. A papír mellette szól, meglátjuk sikerül-e esélyét győzelemre váltania.

Aki – hozzám hasonlóan – az élő versenyeket preferálja, annak egy órát kell várnia, mire újra lóközelben lehet, mivel a szokásos francia verseny most a második futam lesz . Kétség nem fér hozzá, hogy a francia 1000 Gns és az utána következő magyar tenyésztésű lovak nyeretlen versenye közt hatalmas a színvonalbeli különbség, de az élő verseny varázsa talán kompenzálja ezt. A futamba tíz lovat neveztek, közülük ketten életük első versenyét futják. Egyikük a Telivér Farm háromévese Aramis, aki származása alapján a győzelemért is küzdhet. A másik újonc jó szereplése viszont meglepetés lenne, hiszen Guba már hat éves, így ő a legidősebb induló a mezőnyben, ami előnyt semmiképp sem jelent…

Tele lesz a startgép a következő futam rajtjánál, hisz tizenketten küzdenek majd a győzelemért. A nagy mezőny miatt nem lesz könnyű dolguk a fogadóknak, azt hiszem én ebben a futamban maradok a tét-hely játéknál. A futam érdekessége, hogy idén itt lovagol először Tormási Gyula, akit ebben a szezonban már idomár-lovasként láthatunk, az engedély jellegéből adódóan a megszokottnál ritkábban.

A II. kategóriájú Eleki Díjban nyolcan indulnak, kíváncsian várom a jól bemutatkozó import Indian Tonic második hazai futását, és azt, hogy az idén két futásból kettőt nyerő Csák Máté képes-e folytatni jó sorozatát. Az 1800 méteres Májusi Díj következik ezután, csupa hároméves indulóval. A 8 indulóból 5 telivér a Derbyre is nevezve van, ezért azt javasolnám mindenkinek, hogy olvassa el smulo kollégám elemzését a Derbyre előnevezett lovakról.

Találunk Derby előnevezett lovat a következő futamban is, ami egy II. osztályú hendikep. A mezőnyt nézve azonban Hadúr dolgát többen is megnehezíthetik. Van, itt kérem friss forma (Grand Csarló, Rendes, Windflower, Zengős), nagyversenyben váratlanul jól futó ló (Tia), de nem is folytatom,mert lassan az egész mezőnyt felsorolom. A nap „ötbés” hendikepe jön ezután, ahol az idén már placcon végzett lovaktól várok jó futást.

Elérkeztünk a főfutamhoz, az 1400 méteres Székkutasi Díjhoz. A mezőnyben két Ecsedi, két Gyolai ló, egy itthon először futó import, a tízéves Cinkostárs és a Telivér Farmos Natalis a champion zsokéval. Előző futása alapján Xi számít a legnagyobb esélyesnek, de biztos vagyok benne, hogy most nehezebb dolga lesz, mint legutóbb. Xi-t egyébként nem megszokott lovasa, a múlt héten sérülést szenvedett Varga Zoltán, hanem Bakos Gábor lovagolja. A nap végén egy ötödosztályú futamban izgulhatunk, a 12 indulóból szerintem legalább hatan nyerhetnek, nem lesz könnyű.

Ez lesz tehát május harmadik versenynapja, a futamokat végignézve azt gondolom, hogy a kiemelt verseny hiánya ellenére jó szórakozást kínál a Kincsem Park. Egyedül csak az időjárás ronthatja el kedvünket, de hátha holnap kettő és hét közt megkegyelmeznek nekünk az égiek.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr182005439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása