Tutanhamon nagy futása

2010.05.10. 11:45

 
 
 
 
 
 
 
 
Nagy érdeklődéssel vártam május második versenynapját, hisz a Nemzeti Díjon kívül több színvonalas futam is szerepelt a programban.
Egy V/b-s hendikep jelentette a bemelegítést, amely abból a szempontból volt érdekes, hogy sikerül-e a hatéves Young Ambitionnak  elvesztenie nyeretlenségét. Nem sikerült! A futamot ugyanis fél hosszal Missouri (Ján Alexandra am.) nyerte, Young Ambition (Potyók L.) csak második, Lady Shaddad (Barabás Mónika) harmadik.
 
DR GURU A SPRINTEREK ÉLÉN

Fél millió forint feletti osztalékok

Belföldi tenyésztésű lovak nyeretlen versenye következett ezután, amit Jet (Mészáros Zs.) biztosan nyert, második Pirog (Varga Z.), harmadik Moliere (ifj. Fejes L.). Az 1800 méteres Zirci Díj volt a nap harmadik futama, ahol Unico (Z. Smida) megszerezte első győzelmét, biztosan verte Liberty Ladyt (L. Kasal) és Viharfelhőt (Bakos Szilvia).
Majd a sprinterek következtek, a Csekonics József Emlékversenyben a Dr. Guru (J. Línek) - Jazz Police (D. Perovic) - Spinning Crystal (S. Georgiev) befutási sorrend született.
 
A "kontrajátékosok álma", így is nevezhetnénk az ötödik és hatodik futamot, hisz mindkét futamban nagy meglepetés és félmillió forint fölötti hármasbefutó osztalék született. A Pettkó-Szandtner Tibor Emlékversenyben az Irish Edge (S. Georgiev) - Father's Dream (J. P. Lopez) - Nemulass (Nagy L.) befutási sorrend ért 538 ezer forintot, a Bábolnai Díjban pedig a Bahamian Devil (D. Perovic) - Atyafi (Z. Smida) - Sarpedon (S. Georgiev) hármas 524 ezret. Ebben a futamban a nyerő ló tétje is majd' hatezer forintot ért.
A Bruderman Rudolf Emlékversenyben nem született ekkora meglepetés, a leginkább játszott három ló végzett a dobogón. Győzött Pató Pál Úr (Suták Csenge), második lett Argonauta (Varga Z.), a kasszafavorit Zara (Németh S.) csak harmadik.
 
VISSZAVERTÜK A SZERB KÜLÖNÍTMÉNY VESZÉLYES TÁMADÁSÁT

Tutanhamon vérfagyasztó start ellenére is hozta a Nemzeti Díjat

És jött a Nemzeti Díj, a háromévesek klasszikus mérföldes futama. A futam előtt természetesen több beszélgetés fő témája a leendő győztes személye volt, pontosabban az, hogy meg lehet-e verni Tutanhamont. Az M&S Racing Team ménje eddig ugyanis annyira meggyőző volt, hogy nehezen tudtuk elképzelni azt, hogy valamelyik magyar ló megveri, viszont a szerb vendégekről kevés információval rendelkeztünk. Közeledett a start időpontja, a lovak elkezdték a beállást, így tudtuk, hogy perceken belül okosabbak leszünk. Aztán kinyíltak a startboxok ajtajai és elindult a futam. Szinte a teljes mezőny egyszerre ugrott ki a gépből, csak egy lónak sikerült rosszul a rajtja, ez a ló a favorit Tutanhamon volt! A start után 100-150 méterrel Tutanhamon hátránya az élmezőnyhöz képest legalább 20 hossznak tűnt. Szerencsére a favorit gyorsan lábrakapott és elkezdte ledolgozni hátrányát, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy a hátrány ledolgozása mennyit vesz ki belőle. Közben a mezőny a kanyarba ért, a célegyenesbe fordulva pedig egy pillanatra megfagyott a levegő a tribünön, ugyanis az első három helyen a három szerb vendég állt. Azt hiszem mindenkiben ugyanaz a kérdés merült fel; létezik, hogy a Nemzeti Díj első három helyén a három délszláv vendég végezzen? Szerencsére azonban Tutanhamon közben megérkezett a vezető lovak mögé és az utolsó száz méteren a falról kijőve el tudott menni mindenki mellett, végül két hosszas győzelmet szerzett. Vele együtt finiselt Midalgo is, aki az utolsó galoppugrásokkal a második helyre küzdötte fel magát. Így a Nemzeti Díj befutási sorrendje a következő lett: Tutanhamon (J. Línek) - Midalgo (Z. Smida) - Cool Marble (Z. Ilic) - Art Excellence (A. Crastus) - Kordero Rezzar (D. Perovic). Gratulálunk az M&S Racing Teamnek, Jaroslav Líneknek és Kovács Sándornak!
Levezetésként egy negyedosztályú hendikep zárta a napot, amit Nexus (Tímár Zsuzsa) nyert Nemzeti Összefogás (Bakos G.) előtt, harmadik Mecénás (Noska J.) lett.
Folytatás most vasárnap, amikor a nap főfutama az I. kategóriás Székkutasi Díj lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr921988010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása