Naná (Fazekas Imre) nyerte a Ferge László Emlékversenyt

Május második szombatján végre elkezdődött! A háromévesek is színre léptek, együtt, egymás ellen, csak a legjobbak! A Ferge László Emlékverseny az első komoly erőpróbájuk, itt már valós képet kaphatunk tudásukról, elkezdődhet a találgatás, kik is játszhatják majd a főszerepet Magyar Ügetőderbyben! Naná biztosan az esélyesek egyike lesz a három hónap múlva lefutásra kerülő klasszikusban, hisz meggyőző, szép stílusban nyerte az 1,4 millió forint összdíjazású versenyt a hétvégén. Idomárja és hajtója Fazekas Imre, tulajdonosa és tenyésztője Kaszás Gergő színművész.

A kanca fokozatosan küzdötte fel magát a legjobbak közé, hisz a tavalyi két futása alkalmával még elég zölden mozgott. Idén azonban már jöttek az eredmények és a komoly javulás, egy győzelem és négy második hely után, 1,18.8-as egyéni rekorddal érkezett a versenyre, ahol nem kellett a legjobbja a diadalhoz. Nick Nolte (Turbucz Sándor) végig diktálta a tempót, mögüle pedig néhány esélyes már a verseny elején kiesett. Nacho Nico a startnál hibázott, Nemes úr és No Fear pedig az első körben galoppozott. A későbbi nyerő, Naná végig a második helyen ügetett, majd a célegyenesben megtámadta vetélytársát és biztosan verte, 20.6-os lefutási idővel. A harmadik helyre egy másik „diadorás” reménység, Noble Rose (Budai Attila) érkezett meg.

Hajnal Tibornak is jó napja volt, két idomítottja is elsőként haladt át a célvonalon.

Montreal Man egy taktikus versenyben győzött a versenynap elején, a záró futamban pedig az újra bombaformában versenyző hétévese, Jackpot Star szórta el ellenfeleit szenzációs, 16.2-es kilométerátlagot ügetve. Az egykori Derby-nyerő Anikó Star fia talán már komolyabb feladatokat is megoldhatna, de egyelőre még bőven van lehetősége hasonló mezőnyökben gyarapítani a nyereményét.

A tulajdonosok versenyét a nagy érdeklődés miatt ezúttal is két részben futották. Az első felvonást - mondhatjuk szokás szerint – Kelemen Orsolya nyerte a nagyon megbízható és talán erre a versenyre készített Thors Scarlett-tel, míg a második részben a topot futó Jegyzőnő aratott start-cél győzelmet Pintér Gyulával a sulkyjában. Mindkét verseny nagyon gyorsra és látványosra sikeredett.

Nomen est omen. Nem hagyta a következő versenynapra, hanem gyorsan duplázott Carpe Diem a Füzike Díjban, Dénes Áron importjának ennél biztosan lesz nehezebb versenye a jövőben.

Néhány nem várt eredmény és jackpot is színesítette a versenynapot, az egyik ilyen sorrend a Gratis Hendikepben született. Itt az „öreg” Felduna az utolsó métereken támadt fel és előzte vissza a mögötte holtversenyben célba érkező Kincses-Giuliano duót. Jurcsi Attila élete első győzelméhez ezúton is gratulálunk!

Németország szépe, Miss Germany (Kovács Dóra) nem szeret fordulni, de a Dancing A Way Díjban nem is volt rá szüksége. Ezúttal autóstartos versenyt nézett ki számára a menedzsment, a négyéves sárga pedig hozta a kötelezőt, bár kétségtelenül nem olyan könnyen, ahogy talán számítottunk rá. Pedig a nagy ellenfélnek tartott Nekifutó hibával kezdett, mégis akadtak komoly támadások a finisben. Előbb Miki, majd Netto és Magda szorongatták a kancát, de az kivédett minden rohamot.

Az amatőrök ezúttal is lélegzetelállító versenyt produkáltak, Balogh Roland nem adta olcsón a győzelmet testvérének, Bernadettnek. Kathy Sun majd fél körön keresztül szorongatta Jármit, de utóbbi, ha nem is sokkal, de hazaért. Német vendéghajtójával Poltergeist M. lett a harmadik, aki szintén éppen csak meg tudta előzni a peches versenyt futó Doreana-Kolostor párost.

Talán az „osztálytárs” sikerét irigyelte meg a tizenegy éves Féltestvér (Nagyváry Andrea), aki némi meglepetésre behúzta a Riga Hendikep első díját. „Tesó” az idén lassan lendült formába, de utolsó versenyében már jelezte, hogy lassacskán eljön az ő ideje is. A nap kilencedik futamában a favorit Klaudettát és Jóban-Rosszban-t verte biztosan, egy látványos utolsó száz métert produkálva. Az esélyesek közül Jósors és Kitti nem sokkal bár, de lemaradtak a dobogóról.

Következik a szokásos szombat előtt egy szerdai versenynap.

Május 22-én jön a 101. Nemzeti Díj!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr311988011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása