A rendkívül rokonszenves Dubai-i zsoké Ahmed Ajtebi, egy napos pihenőt tartva a magyar sikerek után, tegnap, április 27-én szállt nyeregbe ismét angol földön. A Yarmouthban 16.40-kor futott versenyben nagybátyja, Saeed Manana telivérét Heading First-öt ülte.
Heading First Darley-i tenyésztésű, Sulamani – Bahirah (Ashkalani) származású 3 éves, Clive Brittain-nél álló pej mén, aki eddig még nem kápráztatta el képességeivel tulajdonosát. Hat futásából, eddigi egyetlen második helyével 908 font sterlinget keresett a tegnapi napig. E második hely a kevésbé rangos versenyek felületének számító all weather track-en született. Legjobb Racing Post száma (RPR) 70-es.

A Yarmouth-i versenyben Ahmednek Heading First mondhatni állandó lovasa, Seb Sanders után kellet bizonyítania. Seb Sanders 1995 apprentisz championja, és 2007 (Jamie Spencer-rel megosztott) sík championja. Nem vallott szégyent. A Class 5 kategóriájú versenyben, 2000 méteres gyeppályán, good to firm talajviszonyok mellett, a legjobbat kihozva a lóból, negyedik helyen végzett a tízlovas mezőnyben. A szoros versenyben Agent Archie nyergében Kieren Fox diadalmaskodott, rövid fejhosszal követte őt Ice Diva, 2 hosszal Mejd a harmadik, és csupán ¾ hosszal maradt le a dobogóról barátunk Ahmed Ajtebi, több mint 7 hosszal megelőzve a verseny favoritját Silent Majority-t.

Fogadási szempontból érdekes volt a verseny. A sztárzsokénak számító Ryan Moore és Silent Majority fiaskóját előre sejtők tétre 15.80, helyre 4.00, 1.30, 2.40, befutóra 103.70 és hármasbefutóra az Angliában is csinosnak számító 435.73 fontot kasszírozhatták, 1 fontos alaptét elhelyezésével. A könyvesek Heading First győzelme esetén a nem túl hosszú, nem túl rövid, 9/1 odds-ot fizették volna.

Heading First-öt eddig 1400 – 2400méteres távokon próbálgatták. Második helyét 2400 méterre szerezte Lingfield Park-i all weather pályán. Ha nem is gazdagította e futásával különösen (182.78 font) jómódú tulajdonosát, Saeed Manana talán kedvet kapott ahhoz, hogy ismét unokaöccsét lovasítsa a jövőben Heading First-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr541958777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása