Ahogy idén az 1400 méteres homokpályás díjaknál megszokhattuk, ha Makaam ott volt a mezőnyben, akkor küzdelem csak a helyezésekért folyt. Nem volt ez másképp vasárnap az LFB Díjában (I.kat.) sem, amit a hatéves mén könnyen, öt hosszal nyert meg.

Közeleg a szezon vége, november első vasárnapjától már csak a homokpályán rendeznek futamokat a Kincsem Parkban. A múlt heti program egy 1400 méteres negyedosztályú hendikeppel indult, ami papírforma eredményt hozott. A győzelmet a kihagyása után legutóbb helyezéssel visszatért Lagrisi (Ján Alexandra) szerezte meg, második lett Marcus (C. Gnesi), harmadik Rézkígyó (Varga Z.).

A Nyeretlen kétévesek futottak ezután, az 1400 méteres futamban elég heterogén mezőny jött össze, a végére nagyon szétszóródott a társaság. Az első három helyen három második startos csikó végzett, némi meglepetésre győzött Hunyor (ifj. Kozma I.), második lett a favorit Gyöngyös Szépe (Paizs G.), harmadik Regnum (Fézer R.).

Az egyik esélyes, Good Racer (S. Georgiev) győzelmét hozta a mérföldes Novemberi Díj (IV.kat.). A sárga kanca start után egyből az élre állt és biztosan őrizte első helyét egészen a célig. Mögötte is véleményezett lovak végeztek, második lett Musical Flight (Bakos G.), harmadik Finálé (Paizs G.).

Osztották a mérföldes harmadosztályú hendikepet, az első rész nagy küzdelmet és rendkívül szoros befutót hozott. Az első három helyezett szinte egyszerre érte el a célt, végül a győzelmet rövid fejhosszal a szívósan védekező Álmos (ifj. Fejes L.) szerezte meg, második lett Paola Princess (ifj. Kozma I.), ő mindössze egy orrhosszal előzte meg a harmadik helyezett Barackot (Paizs G.).

Két részre osztották az V/b-s hendikepet is, az 1300 méteres futam első része komoly meglepetést hozott. Az első helyen Kamaftu (Virág A. am.) végzett (lovasának ez a győzelem ostort ér, mivel a tízedik volt), a helyezéseken pedig két olyan telivér végzett akik zsokéiskolás lovasokkal versenyeztek, második lett Tita (Popovics Nikolett), harmadik Apple Stone (Bóbis Vivien). Azt pedig, hogy mennyire váratlan volt ez az eredmény, az mutatta, hogy a futamban hármabefutó találat nem volt, így komoly jackpot növelte a következő futam nyereményalapját.

A jackpotos futam a nap egyetlen hosszú távú versenye, egy 1900 méteres másodosztályú hendikep volt. A futamot a jól hajrázó Insagi (ifj. Kozma I.) nyerte, második lett a sokáig vezető Tábortűz (S. Georgiev), mögötte Staféta (Bakos G.) szerzett még helyezést.

Nem hozott meglepetést az osztott „ötbés” hendikep második része. A győzelmet a favorit Rénium (Suták Csenge) biztosan szerezte meg, jó hajrájával Momento (ifj. Kozma I.) lett a második, a végére elfáradni látszó Nexus (Varga Z.) a harmadik.

A Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díjáért (I.kat.) futották a napi főversenyt, az 1400 méteres futamban tizenegy telivér állt a startgépbe. A verseny legnagyobb esélyese Makaam (ifj. Fejes L.) volt, a hatéves sárga nem okozott csalódást, lovasa már a kanyarban az élre galoppozott vele, és a célig növelve előnyét könnyen húzta be az első helyet. Küzdelem csak a helyezésekért folyt, a második helyet a mezőny egyetlen háromévese Gipsy Dream (C. Gnesi) szerezte meg, a harmadik helyen Dárdahegy (Varga Z.) végzett.

A főversenyt egy 1600 méteres ötödosztályú hendikep követte, a futamot a jól hajrázó, utolsó százon élre álló Bayann (Suták Csenge) biztosan nyerte meg. Mögötte Borcsi (Fézer R.) lett a második, Belnisz (Süki Laura am.) pedig az utolsó métereken odaért a képzeletbeli dobogó alsó fokára.

A napot az osztott harmadosztályú hendikep második része zárta, ami Agapé (Bihari Alexandra am.) könnyű start-cél győzelmét hozta. Második lett a favorit Zandirhám (ifj. Kozma I.), harmadik az egészen messziről zárkózó Fenix (S. Georgiev).

A nap végén három duplázó zsokét és egy duplázó trénert találunk, ha végignézzük a győztesek listáját. A lovasoknál Suták Csenge, ifj. Fejes Lajos és ifj. Kozma István, az idomároknál pedig Pető Sándor mehetett egynél többször fotózásra a győztesek körébe. Ami pedig a folytatást illeti, a következő versenynap a csikókról szól, mivel a napi főverseny a kétéves lovak leghosszabb versenye, az 1800 méteres Zboray László Emlékverseny - Ürményi Díj lesz (I.kat.).

A versenynap eredményeit itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-11-04.HTM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr404894823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása