Kovács Sándor négy idomítottja győzött, Stanislav Georgiev és Ifj. Kozma István három nyerőt lovagolt

 

Izgalmas versenyt hozott az 1400 méteres Orosházi Díj, amit végül a favorit Love Craft nyert meg. Hasonló módon lehetne jellemezni a Nyári Gátversenyt is, izgalomban itt sem volt hiány, és Amidala győzelme sem jelentett meglepetést.

A Nyári Gátversenyben az utolsó gátnál még három telivérnek is esélye volt a győzelemre, ennek köszönhetően az ugrást követően hatalmas finist láthattunk a vezető hármastól. Az utolsó száz méteren végül Amidala (Nagy L.) volt a legerősebb, így a tavalyi év legjobb magyar tenyésztésű lova győzelemmel mutatkozott be első gátversenyében. A második helyet Jaszuna (R. Man), a harmadikat Pepperous (J. Brecka) szerezte meg.

Egy negyedosztályú hendikeppel folytatódott a program, amit kisebb meglepetésre Pöttyös Panna (ifj. Fejes L.) nyert meg Springing Baroness (ifj. Kozma I.) és Agapé (Paizs G.) előtt. Úgy látszik a nyerőnek nem okozott gondot, hogy feljebb lépett egy osztályt, hisz legutóbb ötödosztályban, hasonlóan könnyen nyert.

A csikók futottak ezután, akik vasárnap már 1000 méteres távon versenyeztek. A győzelmet az import Platino (S. Georgiev) biztosan szerezte meg Delinda (Fézer R.) és az újonc Demokrácia (Bakos G.) előtt.

A nagyszámú nevezés miatt most is osztották a nyeretlenek versenyét, az első részben érvényesült a papírforma, Love Story (S. Georgiev) nagyon könnyen nyerte a futamot Zandirhám (Deczki A.) előtt. A harmadik helyet pedig az idén először futó Principessa (ifj. Kozma I.) szerezte meg.

A nap meglepetését hozta ezután a III. osztályú mérföldes hendikep. Győzött az idén eddig nem sokat mutató Argonauta (ifj. Kozma I.), második lett a szlovák vendég My Great (P. Lukascik), a favorit Lennifernek (Suták Csenge) pedig csak a képzeletbeli dobogó harmadik foka jutott. Így nem meglepő, hogy a győztes ló tét osztaléka majdnem ötezer forintot, a hármasbefutó pedig több mint 104 ezer forintot ért.

Favoritgyőzelem született a nyeretlen verseny második részében is, amit Xéna (ifj. kozma I.) könnyen nyert meg. A második helyen Rénium (Bakos G.) végzett, a harmadik helyet pedig küzdelmet követően Mazeppa (S. Georgiev) csípte el.

A friss nyerő Olajág (Paizs G.) sikerét hozta az 1400 méteres ötödosztályú hendikep. A nyerő a vége előtt ötvennel, rövid küzdelmet követően került az élre, végül biztosan győzött Destiny’s Colt (Barabás Mónika) és Bárányfelhő (Varga Z.) előtt.

Tizenkét lóval startolt a nap főfutama, az 1400 méteres Orosházi Díj. A célegyenesbe fordulva ez a tizenkét ló pár hosszon belül galoppozott, nyílt volt a verseny. A finis aztán a favorit Love Craft-nak (S. Georgiev) sikerült a legjobban, aki visszaverve minden támadást végül megnyerte a futamot. A nyerő lovon nem lepődtünk meg, a helyezetteken viszont igen, a második helyet Musical Flight (Bakos G.), a harmadikat Noble Groom (Mészáros Zs.) szerezte meg.

A nap „ötbés” hendikepjével búcsúzott a nap, a kis képességű lovak most a gyep pályán küzdöttek egymással. A győzelmet Ludwig von Bayern (ifj. Kozma I.) szerezte meg, aki sikerrel verte vissza a második helyezett Mutatványos (Paizs G.) támadását. Mögöttük Alajos (S. Georgiev) szerzett még helyezést.

Ami a trénereket illeti, Kovács Sándor zárta legjobban a napot, három síkversenyben és a gáton is az általa trenírozott ló nyert, így összesen négy győzelmet szerzett. A lovasoknál pedig ketten is tripláztak, Stanislav Georgiev és ifj. Kozma István volt az, aki háromszor mehetett a győztesek körébe fotózásra. Folytatás július elsején, az év legnagyobb eseményéve, a 90. Magyar Derbyvel.

A versenynap hivatalos eredményeit itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-06-24.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr374613302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása