Vasárnap galopp kapunyitó

2012.03.31. 14:23

Véget ért a téli szünet, április első napján indul a 2012-es galopp szezon. Ahogy megszokhattuk, az első nap három legrangosabb versenye a Megnyitó Verseny (I.kat.), a Pestmegyei Hendikep (I.o.) és az Április Díj (IV.kat.) lesz.

A nyitónapon kilenc magyar és egy francia futamot láthatunk majd. A hírek szerint idén minden versenynapon lesz francia futam, aminek én több okból sem örülök, na de mit lehet tenni… A múlt héten említettem, gondok voltak a homokpálya minőségével, még pár nappal ezelőtt is hoztak rá újabb homokot, amivel reméljük, hogy sikerült orvosolni a problémát. A versenyszervező szerint igen, hisz minden futam erre a pályára van kiírva.

Délután kettőkor indul a versenynap, a hagyományoknak megfelelően a Megnyitó Versennyel (I.kat.). Az 1600 méteres futamban hét ló indul, a tavalyi nyerő Ypsilon King (J. Línek) esélyes arra, hogy megvédje címét, ebbe azonban lesz beleszólása istállótársának Fiery Wing-nek (Z. Smida) is, de azon sem lepődnénk meg, ha Choir Solo (Pető S.) vagy Miss Mary (ifj. Kozma I.) győzelemmel kezdené az évet. Huszonegy lovat neveztek a nyeretlen versenybe, ezért a futamot osztották, ezek lesznek a nap második és negyedik futama, köztük pedig a nap „ötbés” hendikepjét látjuk.

Az ötödik futam a francia lesz, amit az Áprilisi Díj (IV.kat.) követ, ahol nyolc ló áll a startgépbe. A futam nagyon érdekesnek ígérkezik, így első ránézésre Fanbuddytastic (S. Georgiev) tűnik a legesélyesebbnek, de Ideo (Mészáros Zs.) megnehezítheti a dolgát, illetve kíváncsian várjuk, hogy a nagyon ritkán, de akkor nagyversenyekben futó Star Force (ifj. Kozma I.) és a nagyreményű hároméves Libanon (L. Kasal) mire lesz képes. A kisdíjat egy harmadosztályú, mérföldes hendikep követi kilenc indulóval, majd a Pestmegyei Hendikep (I.o.) következik. Ebben a versenyben heten indulnak, legnagyobb esélyesnek a zsinórban három nyerés után futó Szélvihar (S. Georgiev) számít, de Álmos (L. Kasal) veszélyes lehet rá, és eséllyel indul a versenyt az előző két évben is megnyerő Amfetamin (Mészáros Zs.) is. A mezőnyben egyetlen háromévest találunk, 2011 legjobb hazai tenyésztésű csikóját, a Károlyi-nyerő Mennydörgést (ifj. Kozma I.), aki kis súlyával meglepheti az öregeket. Két hendikep zárja a napot, a negyedosztályú 1200 méteres versenyben kilenc, a napot záró ötödosztályú 1400 méteresben tíz telivér indul.

A versenynap hivatalos programját itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/data/galopp.pdf

Érdemes még megemlíteni, hogy a hármasbefutó játékot preferáló fogadók két futamban is extra pénzhez juthatnak, mivel a nap első és nyolcadik futamában 200-200 ezer forint jackpotot is szétosztanak a hármasbefutót eltalálók közt. És ha már a játékról esett szó, idén is lesz Távoszlop-Tipp rovat, ahol elolvashatják blogunk tippjeit.

Ami pedig az időjárást illeti, holnapra romlik valamelyest a helyzet, borús időt, olyan 9 fok körüli hőmérsékletet és élénk szelet várnak a meteorológusok. Lehet, hogy előveszem a télikabátom a szekrényből…

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr504352043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása