Kiskarcsi (Lakatos Csaba) nyerte a Sennyey Géza Emlékversenyt

 

Nobody (Csordás Emil) sikere a Tolnay László Emlékversenyben

 

Tartja bombaformáját Kiskarcsi, a nyolcéves klasszis az év első kiemelt versenyében, a Sennyey Géza Emlékversenyben sem talált legyőzőre. A nagy sár miatt az autóstartos versenyeket repülőstarttal indították, így volt ez ebben a futamban is, ami leginkább a belső startszámos lovaknak kedvezett. Simb Illusion nagyon bekezdett, de lendülete az első kanyarban alábbhagyott, így teljesen feltorlódott mögötte a mezőny, eltűntek a start utáni különbségek. Simb Illusion mellett Magna Charta tartotta jól magát, Kiskarcsi ekkor a mezőny közepén helyezkedett. A Prolongo istálló lovával Lakatos Csaba nyolcszáznál nyitott hosszú hajrát, minek eredményeképpen Kiskarcsi a befutóra érve már a frontban ügetett és kisebb küzdelmet követően biztos győzelmet aratott. A helyezésekért óriási csata dúlt, végül Magna Charta-t az utolsó lépéseken érte utol a falról nehezen kiszabaduló Youp Lucswolle, holtversenyben értek célba a nyerő mögött. Naná közeli negyedik lett a végére elfáradó Simb Illusion előtt.

A közelmúltban elhunyt Tolnay Lászlóra emlékeztünk a nap hatodik futamában, egy hosszútávú versennyel. A hetek, hónapok óta eredményes Nobody favoritnak számított, hiszen Csordás Emil idomítottja erősebbek között is bizonyított már. A start egyik esélyesnek sem sikerült tökéletesen, Nobody apró, Nikkel Lady nagyobb hibával kezdett, de féltávhoz közeledve már versenyben voltak, az utolsó fordulóban pedig szinte egyszerre indítottak támadást. A befutóra már Nikkel Lady hozta a mezőnyt, de Nobody felment mellé, biztosan előzte meg és úgy tűnt, hogy könnyen ér haza, de a nagy lendülettel érkező és egyre komolyabb feladatok elé állított Naomi nagyon felszaladt rá a célig. Nikkel Lady megőrizte harmadik helyét, mögötte Joyous Woman végzett. A két tréningtárs, Lear Király, majd Lucky Luke sokáig elöl volt és kontrollálták a versenyt, de mindketten elfáradtak a hajrára.

A Varázs Hendikepben sem indult optimálisan a favorit, a régen látott Mezei virág legalább húsz métert hagyott a startnál, de egy gyors szakasszal, féltávhoz közeledve már az élmezőnyben ügetett. Ezt tette Nudli is, Fábián Zsolttal a kocsijában most sokkal erősebb volt, mint idei első startjakor és magabiztosan nyerte a versenyt. Mezei virág az utolsó métereken igencsak elfáradt, de a második helyét meg tudta tartani az új istállójában is jól futó Indíts! ellenében. Hóvirág szintén új helyről futott és mutatkozott, csakúgy, mint No Bi.

Salto Du Bouffey tovább folytatta menetelését és zsinórban harmadik győzelmét aratta az Uncle Sam Díjban. Oberon kezdett a legjobban és sokáig vezetett, rajta kívül Nariwa, Salto Du Bouffey és Olmo Jet versenyzett jó pozícióban, a többiek messze látszottak. Az utolsó fordulóhoz érve már Salto Du Bouffey volt fölényben és Kolozsi Józseffel a kocsijában ezt a feladatát is megoldotta. Olmo Jet az egyenesben indult meg és jött fel másodiknak, mögötte Nariwa állhatott még dobogóra. Az elfáradt Oberon végül csak negyedik lett.

Az Amatőrverseny Hendikep Lady Sakura biztos, start-cél győzelmét hozta. Nagyváry Andrea már az indítás után élre állt gyors kezdő lovával és diltálta a tempót a csapatnak. A vezető ló mögött közel látszottak Ida June és Lejtők hölgye színei, de Jávor Class is ígéretes pozícióban ügetett. A befutóra fordulva Lady Sakura tartotta az első helyét és kivédve az ellene érkező támadásokat győzelemmel korrigálta legutóbbi hibáját. Ida June jó formáit helyezésre váltotta, nyakhosszal verte Lejtők hölgye-t. Miki messziről jött fel negyediknek Hetita Nevi és az elfáradt Jávor Class elé.

Linda Gull vezetésével tette meg az első kört a Deer Dust Hendikep mezőnye, míg az egyik favorit, Kerámia ugrása miatt már a start után kiesett a versenyből. Nyolcszáznál Reine d’Illiat élre állt, de a falon Harpia Bege is megindult és az ő vezetésével érte el az élboly a befutót. Kétszázzal a cél előtt az addig a vezetők mögött megbújó Knock-ot támdásba dobta Lakatos Csaba, melynek eredményeként a Dönci istálló lova a célban már négy hosszal ellenfele előtt látszott. Jákfa messzi negyedik lett. Kitty Magic a befutóban ugrott.

A nap végén ismét a Csordás istálló percei következtek. Az Uriember Hendikep a program talán legszebb és leglátványosabb utolsó kétszáz méterét hozta, hiszen a sokáig vezető Lencsi, az őt folyamatosan támadó Pipistrella és a kívül rohamozó Lovely Beauty fej-fej mellett, egyszerre esett be a célba. Végül a Vezér Emese által támogatott nagytermetű kanca, Pipistrella könyvelhette el magának a győzelmet, mely már igencsak érett számára második helyeit követően. Lencsi és Lovely Beauty között a célfotó sem tudott dönteni, holtversenyben végeztek. No Fear sokág próbált tapadni a vezető trióra, de a finisben lemaradt mögöttük. A többiek közül Jackson Junior mutatkozott.

A Bonviván Díj Obi Wan Kenobi duplázását hozta. Csordás Emil vezényletével nagyon meggyőző és erős volt a négyéves és erőltetés nélkül sétált haza, a startnál kis teret veszítő Numero Uno előtt. Overseas sokáig jó tempóban vezetett, de az utolsó kanyarra érve nagyon megállt, így Hajnal Tibor két idomítottja, Carpe Diem és a start előtt nagy hibát vétő Nikki küzdött a harmadik helyért.

A héten Agen Le Passage volt a francia futamok helyszíne. Mindkét versenyben jól futottak az esélyesek, előbb Questin de Grez győzött, másfél órával később pedig Roquépine Blanche volt a legjobb.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr354145110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása