Kiskarcsi (Lakatos Csaba) győzelme az Orosházi Lovas Egyesület Díjában

 
Néhány remek versenyt és az átlagosnál valamivel nagyobb fogadói játékkedvet hozott a hétvégi ügetőnap, melyet az orosházi vendégeknek köszönhetően számos tiszteletdíjas futam színesített.
 
A nap legjobb mezőnye az Orosházi Lovas Egyesület tiszteletdíjaiért versenyzett. A nyolcfős csapatból mindenki joggal bízhatott legalább egy jó helyezésben, annyira kiegyenlített, izgalmas futamra volt kilátás. A tempóról Mellby Schwim gondoskodott, de mire komolyra fordult a verseny, addigra már a várásra hajtott Masterpiece és Kiskarcsi járt az élen. A hosszú pihenője után ősszel visszatérő, és azóta egyre jobb formába lendülő Kiskarcsi ezúttal Lakatos Csabával versenyzett, a befutó elején támadta meg ellenfelét, végül pedig magabiztosan előzte meg és szerzett értékes győzelmet. Masterpiece mögött, a nyerő istállótársa, Noir Desir hajrázott jól és végzett a harmadik helyen, megelőzve Magna Charta-t. Kádor nem futott zavartalan versenyt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A versenynap Képzőművész könnyű sikerével kezdődött. A hétéves herélt favoritként indult és ennek megfelelően szerepelt a Gleeville Star Hendikepben. Kolozsi László lova a célban hat és fél hosszal volt előrébb a jól futó Klasszikusnál. Gejzír, hibája ellenére is nagyon közeli harmadik lett, szorosan mögötte Klarissza és Mamma Roma végzett. Az egyik favorit Low Fox és sokáig az élmezőnyben látszó Jópofi durva hibával futott. Ebony Star-ban nagyon bíztak a játékosok, a veterán harcos másodjára sokkal jobb lehet majd.
 
Bő másfél óra múlva ismét Kolozsi László örülhetett a cél után. A Kulik Farm Díját stílszerűen az istálló lova, Járulék nyerte, ezzel idei harmadik győzelmét szerezte meg. A hosszútávú versenyben sokáig a bombaformában lévő Ontario R. vezetett, de a befutóban nem tudott mit kezdeni Járulék rohamával. Könnyű harmadiknak Naomi érkezett meg, lerázva magáról a mutatkozó Örömtűz-et. Oscar Wild egy ideig közel látszott, de a végére visszaesett. Őrangyal a start után, Kerámia verseny közben vétett jóvátehetetlen hibát. 
 
A Nyeretlenek Versenye nem tartogatott túl sok izgalmat, mert Ostrom biztosan realizálta esélyét és lépett ki a győzelem nélküli ügetők sorából. Tolnay László idomítottja végig elöl ügetett, a többiek egy pillanatig sem jelentettek rá veszélyt. Májusi eső ismét jól mozgott és bár a végére elfáradt, meg tudta őrizni a második helyét a falon próbálkozó Not For Sale!-lel szemben. O’Sulivan közel végzett, Onyx M. és Oli Sun legutóbb jobbnak tűnt.
 
A következő futam után szintén a favoritjátékosok örülhettek. Klementina idén eddig nem sokat mutatott, de jobb formái és kedvező beállítása révén itt jó esélynek számított, amit győzelemre is váltott a hétéves kanca. A hamar csatlakozást kapó Hexe Sörn végig helyezettként ügetett és meg is őrizte a második helyét, mögötte Marietta és Felduna küzdött a bronzéremért. Kishölgy ismét galoppozott, Kiara szintén hibával ment. A Tompa Farm tiszteletdíját Klementina hajtója, Lakatos Csaba vehette át, aki szintén duplázni tudott a versenynap során.
 
Jó lovak vettek részt a Gyúrós Farm Díjában. Lencsi számára ez a mezőny már kedvezőbbnek tűnt, ráadásul Márton Lajos lova számára jól is alakult a verseny. A kanca szinte eltolta az autót, élre állt és a vezető helyét már nem is engedte át senkinek. I. Q. M. Q. végig mögötte versenyzett és miután utat kapott a befutóban, feljött másodiknak a jól hajrázó Lamella és Jason Ask elé. Kazein sokáig a frontban ügetett, de a befutóban elfáradt és visszaesett.
 
Esélyt sem hagyott ellenfeleinek Netto a Horvát Dezső Emlékversenyben. Az első favoritnak számító négyéves már a start után élre tört, és remek tempójának köszönhetően végig megnyugtató előnnyel bírt a többiekkel szemben. Eleinte Noble Rose üldözte, a befutóban aztán Nemo vette át ezt a szerepet istállótársától, de ő sem izzasztotta meg Hajnal Tibor remek formában lévő ügetőjét, aki így idei harmadik győzelmét jegyezte. Nemo mögött a korrigáló Obi Wan Kenobi állhatott még fel a dobogóra, így onnan No Fear maradt le. Norah Jones sokáig mutatkozott, Őszi Fény már a startnál kiszállt.
 
Zavaros versenyt és Nemzetesúr esedékes győzelmét hozta a Trendy Díj. Többen is döntő pozícióban hibáztak a verseny során, Orient Boy az első fordulóban, Olmo Jet az utolsó kanyarban, Bella Rosa jó pozícióban, a befutó elején, Soir Du Vivier biztos másodikként az utolsó száz méterhez érve, így Várhidi Róbert lova ellenfél nélkül ért haza. Ördög Hegedűse tartja jó formáját, O’Pennina támadását visszaverve szerzett újabb helyezést, ezúttal egy ezüstöt. Kaba és Orchidea Hamlet nem ment igazán jól, de a sok hibázó lónak köszönhetően így is pénzért futottak.
 
A nap kilencedik futamában a Gy + Gy istálló díjáért versenyeztek az ügetők. A verseny egy körrel a start után, a túlsó egyenesben dőlt el, ekkor indult meg a mezőny közepéről Nikkel Lady, megkerülte az élmezőnyt, élre sétált és úgy nyert, ahogy akart. Fazekas Imre idomítottja legutóbb a vártnál gyengébben teljesített, ezt most remek futással korrigálta. Mivel a befutó elejéig jól mozgó Ottey Boss senkitől sem zavartatva hibázott az egyenes elején, így messze a nyerőtől, Noix és Jávor Class harcolt a második helyért, végül ebben a sorrendben értek célba. Mon Amie és Jewel az első körben még az élen ügetett, de a hajrához érve mindketten elfáradtak, utóbbi még így is negyedik lett. Orifiamma Jet ismét ugrott, zsinórban már negyedszer.
 
A nap végén, az Amatőr Kupa döntő futamában az indítást követően Jegenyefa tört az élre és a befutó elejéig vezetett. Ott kézből ment el mellette a top favorit Nick Nolte és Turbucz Sándorral a sulkyjában tetszés szerint sétált haza, folytatva ezzel megszakított győzelmi sorozatát. Jegenyefa mögött, jó hajrájának köszönhetően Jamaica Man jött fel harmadiknak Ilarita és Igloo elé. Lucuska az utolsó kanyarig a frontban ügetett, de a végét nem bírta.
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr653465434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása