Naptár helyett elég a Turfot végiglapozni, ha véletlenül nem tudnánk, hogy az év mely szakában járunk. A programban már csak homok pályás futamokat találunk, ami azt jelenti, hogy végéhez közelít már az ősz is. A napi főversenyt a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díjáért (I.kat.) futják, a mérföldes futamban tíz telivér áll a startgépbe.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, nagyon korán elkezdődik a versenynap, 11:00 órakor a kis képességű lovak 1100 méteres futamát nézhetjük ébredés közben. Utána három futamon keresztül a csikók jönnek. A második és a negyedik futam a nyeretlen kétéveseké, közte egy kisebb díjat látunk. A Styrian Díj (III.kat.) a két versenyt nem nyert csikók részére lett kiírva, az 1400 méteres futamban kilenc kétéves áll rajthoz.

Hendikeplovak jönnek ezután; négy futam, három osztály, három különböző táv, a négy futamból kettőben amatőrök a nyeregben. Majd kilencedikként a napi főversenyt, az 1600 méteres LFB Díjat futják. Az indulók közül Apple Luro (ifj. Fejes L.) nevét érdemes elsőként említeni, a hétéves mén idén egyetlen kivételtől eltekintve mindig az első háromban végzett és holnap is eséllyel indul. Azért nem lesz könnyű dolga a nagy öregnek, kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes holnap a legutóbb komoly formát futó Choir Solo (Bakos G.), vagy a remek idei mérleggel rendelkező Love Craft (S. Georgiev). És ott lesz a rajtnál a mostanában értékes helyezéseket gyűjtő, tavaly ebben a versenyben második Makaam (J. Línek) is, de ne feledkezzünk meg az idén erre a távra három futásból két győzelmet – és egy második helyezést – begyűjtött Bugenwillea-ról (Tormási Gy.) sem. A főfutam után még egy versenyt látunk, szintén 1600 méterre egy ötödosztályú hendikepet.

A versenynap hivatalos programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Ebben az alapvetően barátságtalan évszakban szórakozásunkat leginkább az időjárás tudja elrontani, viszonylag jó hír, hogy csapadék, szél, nagy hideg nem lesz. Derült idő és olyan 7-8 fok körüli hőmérséklet várható, öltözzenek ennek megfelelően.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr793372642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása