Naná újabb nagydíj sikere

2011.11.08. 14:49

 Naná (Fazekas Imre) látványos sikere az Őszi Kísérleti Versenyben

 

A várt küzdelem elmaradt, Night Lady hibával futott, így Naná könnyedén abszolválta esedékes feladatát, és nyerte az Őszi Kísérleti Versenyt trénerével, Fazekas Imrével. A start után Overnight diktálta a jó tempót, de Naná hamar felment mögé, majd miután megelőzte, a győzelme már nem forgott veszélyben. A nyerő kilométerátlaga 16,8, hajszálra annyi, mint az egy évvel korábbi idő, azaz versenyrekord beállítás. A háromévesek közül Opal River ment a legjobban, értékes második helyet szerzett, mögötte az ugrással kezdő, majd remekül zárkózó Nemesúr jött fel harmadiknak. Nacho Nico közeli negyedik lett. Night Lady hibája után hatalmas második pályát ügetett, de már versenyen kívül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiváló Api-ról elnevezett főfutam Magna Charta győzelmét hozta. Az ötéves kanca sikeréhez nagyban hozzájárult Csordás Emil, aki szorult helyzetből tudta támadásba dobni lovát, Magna Charta pedig küzdelmet követően lehajrázta Kádor-t és kivédte Masterpiece rohamát. Landlord sokáig közel volt, de a végére kicsit elfáradt. A hosszú kihagyás után futó Illetmény nem mozgott rosszul, jó startot vett, de a végén már nem tudott annyit jönni, hogy dobogós legyen.

Jackpotos futamokkal indult a versenynap. Az Avion Hendikepben favoritnak számított Low Fox, hiszen Papp Istvánnal mindig jó megy, így győzelme nyilván nem, de a két helyezett, Orgonabokor és Felduna személye annyira meglepte a fogadókat, hogy senki sem találta el a hármasbefutót. Pedig Orgonabokor győzelem, Felduna helyezés után futott, így talán az is meglepetés, hogy meglepetésről beszélhetünk.

A Wind Scot Hendikepben már valóban nehezebb dolga volt a játékosoknak. Szinte az összes favorit elugrotta magát, Nick Nolte, Lovely Beauty és Öttusázó is hibázott az utolsó kanyarban. Keep Smiling jó tempót diktált az élen, a befutó elején azonban Jegenyefa, I. Q. M. Q. és Magic Boy utolérte, de csak Jegenyefa tudta megelőzni a célig. Poruben Tímea nyolcévese egész évben egyenletesen és jól teljesít, ehhez a győzelméhez javított egy keveset utolsó formáján. A kvartettből a zsákutcába kerülő Magic Boy szorult le a dobogóról.

A héten mindössze egyetlen szlovén vendég érkezett a Kincsem Parkba, Meggy viszont tovább javította a külföldiek statisztikáját. A Joze Sagaj által hajtott kanca előzetesen is favoritnak tűnt és ezt a verseny során igazolta is. Végig a frontban ügetett, a hajrára érve pedig gyorsított és tetszés szerinti könnyedséggel, 16,3-as idővel sétált haza. No Fear jó futással korrigálta hibáját, a nagyot hajrázó Nixon pedig harmadiknak jött fel. A sokáig vezető Nanucy Molly teljesen megállt a végére. Nebraska sokat javult, legközelebb már eredményes lehet. Carpe Diem hibázott, csakúgy, mint Norbert, aki nem futott zavartalan versenyt, de helyezése nem ezen múlt.

Hat csikó sorakozott fel a Nyeretlen Kétévesek Versenyének startjánál. A két favoritot Puszedli vezette a hajrára, ott viszont hibázott, eközben Patricia kibújt mögüle és biztos győzelmet aratott idomárjával, Kolozsi Lászlóval. Pozsony ezúttal hiba nélkül ment körbe, jól is mozgott és másodiknak jött be a nyerő mögött. Messze tőlük az újonc Princess állhatott még fel a dobogóra.

Zavaros starttal indult a Bácsi Díj mezőnye. A top favorit Ollyan nincs hátránya pillanatok alatt megduplázódott a fronttal szemben, ahol Olmo Jet és Ördög Hegedűse diktált jó iramot, velük Nariwa és Nemzetesúr tartotta a lépést. Hajnal Tibor olasz háromévese első három versenyében kiábrándítóan teljesített, pihenője után viszont biztató futással jelentkezett, most pedig tovább javult és magabiztosan ért haza Ördög Hegedűse és a 16-os második pályával rohamozó Ollyan nincs előtt. Nőcsábász most sokkal jobb volt, mint néhány hete, ő lett a negyedik, köszönhetően Nariwa és Nemzetesúr utolsó fordulóban történt „karamboljának”.

Egy hete a közvetítésben azt mondtam, hogy Gejzír jól szokott futni Singer Renátával. Akkor sokáig vezetett a rutinos ügető, korrigálta galoppjait, most viszont tovább lépett előre és némi meglepetésre megverte a favoritokat a Versec Hendikep első részében. A szintén élről forduló Láma és az esélyes Hurry Up Star szerezte meg a helyezéseket, de Glitter Star is közel végzett. A futam krónikájához tartozik, hogy az első érvényes indítást követően, a galoppozó Kishölgy és az őt belülről kerülni próbáló Jármi kocsija összeakadt, minek következtében Balogh Bernadett, első ránézésre elég csúnya balesetet szenvedett, de szerencsére nem lett komolyabb baj a dologból.

Olyannyira nem, hogy az amatőr hajtónő egy órával később már újra sulkyba szállt és nem sok hiányzott a győzelméhez sem. Ninette szinte csak a célban nem volt elöl, végig vezetett, de az utolsó kétszázon elindított Nelli Gull támadásával nem tudott mit kezdeni. Tänczer Tamás sokat javított a statisztikáján, a bemutatkozó hajtása után a harmadik versenyében is nyerőként fordulhatott vissza a futamot követően a közönség elé. Nelli Gull és Ninette mögött Jewel futott jó versenyt és közeli harmadikként zárt. Kitty Magic könnyű negyedik lett, a favorit Olajfás az utolsó fordulóban, kecsegtető pozícióban összeakadt Milli Nevi-vel.

Izgalmas versenyt hozott a Tibi Hendikep. A befutóra fordulva négyen is reménykedhettek a győzelemben, melyet végül a korai hajrát nyitó, és ennek következtében szinte az ötödik spúrban támadó Názáret szerzett meg Lakatos Csabával. Jolly Guardian és Machupichu mögött Kathy Sun nem futott szerencsés versenyt, nem volt sok helye a végén, így csak negyedik lett.

A formában lévő Jávor Class látványos győzelme zárta a hosszúra nyúlt szombati programot. Lakatos Árpád jókor és jól hozta a nyolcévest, aki így biztosan előzte meg a favoritokat, Exxon Valdez-t és Járulék-ot a cél előtt. Utóbbit még K Vonal is elkapta az utolsó centiken, ehhez jócskán javított utolsó formáin. A múlt héten remekül mozgó Knock sokáig a vezető Járulék mellett ügetett, de a végére kicsit elfáradt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr783363507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása