Közeledik a szezon vége, a múlt héten a szezon utolsó csikók részére kiírt nagydíját futották, most vasárnap az év utolsó kiemelt versenye, a Lovaregyleti Díj lesz a napi főfutam.

A versenynap tíz futamból áll és a korai sötétedés miatt már délelőtt elkezdődik. Pozitív változás az előző évekhez képest, hogy a korábbi 10:30-as kezdés helyett 11:00 órakor startol az első futam, így fél órával több marad alvásra, illetve nagyobb az esély arra, hogy az ember már a versenynap elejére kiérjen. Két 1200 méteres homokpályás futammal indul a nap, az első egy ötödosztályú hendikep, a második egy nyeretlen csikóverseny lesz. A nevezések nagy száma miatt egy futamot osztottak, az 1400 méteres negyedosztályú hendikepet, melynek az első része a harmadik, a második része pedig a nap hatodik futama lesz. Közte két azonos távra és pályán futott versenyt látunk, a Novemberi Díjat (IV.kat.), illetve a Gróf Hunyady József Emlékverseny Hendikepet (II.o.), mindkettő mérföldes futam.

A csikók leghosszabb futamával, a Zboray László Emlékverseny – Ürményi Díjjal (I.kat.) folytatódik a program. A táv 1800 méter, a startgépben hét kétéves, az esélyeket nézve talán a legutóbbi könnyű nyerő Zolee Walker (J. Línek) lehet a főszereplő. A „csikómaraton” után egy 1100 méteres harmadosztályú hendikepet futnak a homokon, majd jön a napi főverseny. Ami a 2800 méteres Lovaregyleti Díj (Listed), az év utolsó galopp nagydíja. Nyolcan indulnak a futamban, és a magyar lovaknak ki kell tenni magukért, ha szeretnék itthon tartani a díjat, mert Szlovákiából három erős ellenfél is érkezik. Közülük Lambertus (J. Havlík) tűnik a legveszélyesebbnek, a négyéves telivér négy héttel ezelőtt Ebreichsdorfban jó lovak ellen könnyen nyert versenyt erre a távra. Az öt hazai tréningből futó ló közül Garabonciás (S. Georgiev) tűnik a legesélyesebbnek, a sötétpej mén igaz hosszú távú specialista, idei legjobb eredménye az OMÉK-VM Díj megnyerése volt, azt a versenyt is 2800-ra futották. De egy hosszú távú versenyen könnyen meglepetést okozhatnak a kis súlyt cipelő versenyzők, ebből kettőt is találunk a mezőnyben, és lesz olyan – utónevezéssel bekerült - telivér is az indulók közt, aki még sosem futott ilyen hosszúra, így nem tudhatjuk mire képes ezen a távon. A futam startja 15:05-re van kiírva, úgy gondolom nem szabad kihagyni. A napot egy mérföldes futam zárja, ahol a kis képességű lovak mérik össze gyorsaságukat.

A hivatalos programot itt találják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Viszonylag jó hírem van az időjárással kapcsolatban. Novemberhez képes jó időre számíthatunk, a felhők mögül ki-kibújik néha a nap és 15 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk. Kicsit szeles lesz a nap, viszont csapadék, pára, köd nem várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr443355604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása