A kancák játsszák a főszerepet október utolsó előtti versenynapján, ahol a főverseny a Gróf Széchenyi István Emlékverseny lesz. De érdemes lesz vasárnap korán kelni, mivel az első futam az Őszi Nagy Gátverseny, szokás szerint nemzetközi mezőnnyel.

Szóval gátversennyel indul a nap, a táv 2800 méter, a futamban - ahogy korábban megszokhattuk - erős szlovák lovak is indulnak. A verseny egyik esélyese a szlovák Alitago Directa (M. Cagán) aki egy hónappal ezelőtt megnyerte a 3200 méteres Őszi Gátversenyt. A mezőnyben rajta kívül Dollár Maker (ifj. Fejes L.) nyert az idén gátversenyt, de Quai Brany (J. Brecka) múlt heti, akadályon szerzett harmadik helye is jó ajánlólevél, kérdés, hogy egy hét alatt sikerült-e kipihenni a 4500 méteres verseny fáradalmait. Az ugróversenyt a nyeretlen csikók mérföldes futama követi, majd az 1200 méteres Kedvesi József Emlékverseny Hendikeppel (V.o.) folytatódik a program. Még egy rövidtávú futam lesz a nap folyamán, szintén egy ötödosztályú hendikep, a nap ötödik futama pedig az 1800 méteres Horák János Emlékverseny Hendikep (II.o.) lesz.

A startgép marad az 1800 méteres start helyénél, azonban néhány osztályt, illetve kategóriát feljebb lépünk a futam pedig a Köztársasági Díj (Elit kat.). A rangos futamban kilenc telivér indul, papíron az Imperiál Díj negyedik helyezett Indy Jones (Kerekes K.) tűnik a legesélyesebbnek, de több olyan telivért is találunk a mezőnyben, akik meglephetik őt. Az 1400 méteres Bayer András Emlékverseny Hendikep (III.o.) lesz a nap ötödik futama, amit egy mérföldes IV. osztályú hendikep követ, a verseny egyúttal Németh Ferenc Emlékkupa sorozat utolsó állomása. Elvileg még hárman is megnyerhetik a sorozatot, a 32 pontos Godó Péter Comm Il Faut, a vele azonos pontszámmal álló Pap Gabriella Shosholoza nyergében küzd a győzelemért, a náluk hat ponttal kevesebbet gyűjtött Ján Alexandra pedig Mosolyt lovagolja.

A napi főverseny pedig a 2000 méteres Gróf Széchenyi István Emlékverseny (Listed), ahol kilenc kanca áll a startgépbe. A futam fő kérdése, hogy Quissisana (Kerekes K.) tud-e nyerni, át tudja-e venni a vezetést az év lova pontversenyben. A Vimar-Dvorníky klasszis kancája ellen egyedül a táv szól, nálunk még nem futott ilyen hosszúra, Pozsonyban és Ebreichsdorfban már igen, azonban nyernie még nem sikerült 2000 méterre. De ki veri meg? Ott lesz a mezőnyben a címvédő Letty (ifj. Fejes L.), ő tavaly nagyon könnyen nyert ezt a versenyt, azonban az idén még nyeretlen. Jön a szlovák Tormenta (Mészáros Zs.), aki az Alagi és a Magyar Kancadíjban értékes helyezéseket ért el, azonban utolsó két futása gyengére sikerült. Azért találunk a mezőnyben – Quissisanan kívül is - friss nyerőket, közülük Miss Mary (ifj. Kozma I.) lehet az, aki meglepetést okozhat, legutóbb a MAFE Díjban (I.kat.) klasszis lovakat verve meg is tette ezt, igaz akkor súlyban jobban állt. A főverseny után egy futamot rendeznek még, a homok pályán futnak egy mérföldes negyedosztályú hendikepet.

A hivatalos galopp programot itt találják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

És akkor vessünk egy pillantást a várható időjárásra. Úgy tűnik, hogy az évszaknak megfelelő vacak időre számíthatunk. Párás idő, köd,10-12 fok körüli hőmérséklet, az ilyen napok előhozzák az emberből a lappangó szuicid hajlamot. Amit szerintem legjobban a lóverseny tud ellensúlyozni, szóval ha nem akarnak otthon  depressziósan magukba fordulni, akkor jöjjenek ki a Kincsem Parkba lóversenyt nézni. Csak öltözzenek fel alaposan.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr253320518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása