Stanislav Georgiev a zsokék, Kovács Sándor a trénerek közt triplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A négyéves Jezsuita a szezon nagy részében inkább középtávon versenyzett, de vasárnap újra felhívta a figyelmünket arra, hogy a sprinterek közt is számolni kell vele. Az Esde Bt. lova az utolsó százon indult meg igazán, és kiváló időeredményt elérve biztosan nyerte a főfutamot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Good Racer és Nem Tudom

Meglepte a favoritokat a nap első futamában Good Racer (Fodor S.), a sárga kanca start után egyből az élre állt, és ha nem is könnyen, de helyezését tartotta a célig. A célegyenesben ketten is támadták, végül Nem Tudomnak (Deczki A.) meg kellett elégednie a második, Money-nak (Rácz A. am.) a harmadik helyezéssel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tábortűz erőlködés nélkül veszítette el nyeretlenségét

Elmaradt a küzdelem a nyeretlen kétévesek versenyének első részében, ahol a leginkább favorizált lovak játszották a főszerepet. A győzelmet Tábortűz (Varga Z.) könnyen szerezte meg Lennifer (Godó P.) előtt, aki mögött elég messze Bakony Szépe (Fézer R.) lett a harmadik helyezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nexus remekül finiselt

Idei első győzelmét szerezte Nexus (Barabás Judit) a nap harmadik futamában. Az 1000 méteres V. osztályú hendikep nyerője a mezőny hátsó feléből indított támadást és könnyen szaladt át mindenkin. A második helyet Maxima (Kunstár S. am.), a harmadikat meglepetésre Rudolf (Rácz A. am.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Starling másfél hosszal verte Finálét

A nyeretlen kétévesek versenyének második része sem hozott küzdelmet, és hasonlóan a másik csikófutamhoz, itt is eléggé szétszóródott a mezőny. Győzött biztosan Starling (ifj. Kozma I.), második lett Finálé (Bakos Szilvia), messzi harmadik Mazeppa (J. Pavlicek).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zylan (kívül) és Tyrannus

Papírforma eredmény született a II. osztályú, 1200 méteres egyenes pályás hendikepben, ahol az első három helyen az erre leginkább esélyesebbnek tartott három ló végzett. Győzött Zylan (S. Georgiev), második lett Tyrannus (Nagy L.), harmadik Nemzeti Összefogás (Varga Z.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A winner's cirlce a futam után

A nap legélvezetesebb versenyét hozta a Gencsy Tibor Emlékverseny – Visegrádi Díj (II.kat.). A mezőny szinte teljesen együtt haladt a cél felé, már a távoszlopnál jártak, de még mindig néhány hosszon belül volt mindenki. A vége aztán Ideal Match-nak (S. Georgiev) sikerült a legjobban, mögötte holtversenyben Ideo (Varga Z.) és Művész Úr (Rácz. A. am.) végzett a második helyen. A szoros befutási sorrendet jól mutatja, hogy a teljes mezőny hat hosszon belül ért célba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadine és az üldözők

A nap legnagyobb osztalékát láttuk ezután, a Duna Kupa – Nemzetközi Amatőrverseny hendikepben. A Nadine (Farkas L. am.) – Jet (Kocsi Edina am.) – Pergőtűz (Bihari Alexandra am.) befutási sorrendet telibe találó fogadó ugyanis több mint 615 ezer forintot vehetett fel a futam után. A kupasorozatban az első forduló után Magyarország vezet Ausztria előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

McLaren a célban

A favorit McLaren (Ján Alexandra am.) könnyen nyerte az V/b-s hendikep második részét. Mögötte másik két favorizált ló, Lángnyelv (Varga Z.) és Golden Sun (Bihari Alexandra am.) osztozott a helyezéseken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jezsuita - Double Piccolo - Spinning Crystal

A versenynap főfutama Báró Wesselényi Miklós Emlékverseny (Elit kat.) volt, az 1100 méteres futamban hat telivér állt starthoz. A győzelmet a féltávig a front mögött galoppozó Jezsuita (S. Georgiev) szerezte meg, aki a végén nagyon erős volt és biztosan verte a favorit Double Piccolo-t (Varga Z.). A harmadik helyen a verseny négy évvel ezelőtti győztese Spinning Crystal (ifj. Kozma I.) végzett. Jezsuitának idén ez már a harmadik győzelme volt, a mostani siker értékét növeli a lefutási idő, ami csak egy tizedmásodpercre volt a pályarekordtól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az érvénytelenített futam befutója

Az eredetileg tízfutamos versenynapból végül hivatalosan csak kilencfutamos lett, mivel az utolsó futamot tévedésből nem a kiírt távra futották, így a Versenyintézőség érvénytelenítette azt. Így a futamban született Noble Groom (Mészáros Zs.) – Aula (Virág A. am.) – Admirális (Deczki A.) sorrend nem hivatalos.

A versenynapon egy lovasnak és egy idomárnak sikerült tripláznia, a zsokéknál Stanislav Georgiev, az idomároknál Kovács Sándor érte el ezt a nagyszerű teljesítményt. A lovasoknál ezzel továbbra is nyílt a championátus kérdése, öt versenynappal a vége előtt Varga Zoltán előnye hét győzelem bolgár riválisa előtt.

A versenynap eredményeit itt olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-10-16.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr143311619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása