Noble Rose (Turbucz Sándor) és Mambo number five (Gundula Bauer) a magyar-osztrák amatőrtalálkozó két győztese

 

Noble Rose és Turbucz Sándor sikerét hozta a magyar-osztrák amatőrtalálkozó első futama. A verseny elején az osztrák lovak domináltak, Rocket és Hatschmaham ST vezetett, mögöttük November Jess H és MS Hidalgo következett. Hatszáznál azonban megindult a középmezőnyből Noble Rose, és ezúttal várásra hajtva könnyedén verte vetélytársait. MS Hidalgo jól jött a végén, a szépen zárkózó Itaka-val együtt dobogóra állhatott. Manina H hibázott az utolsó kanyarban és ezzel Norbertet is megzavarta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második részben egyenlítettek az osztrákok. Gundula Bauer erős első félkört kért Mambo number five-tól, beült a vezető Pure Dreamcatcher mögé, majd a befutó elején könnyedén intett pá-t a mezőnynek és 16,1-es lefutási idővel sétált haza. Speedy Jess H a finisre még a középmezőnyben, a falon fordult, de onnan kiszabadulva másodiknak ért fel, szinte fej-fejt Nemesúr-ral. Nobody végig közel látszott. Montgomery a túlsó oldalon megindult, de nem tudott feljebb zárkózni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sipos Tamásra emlékeztünk a nap hatodik futamában. A zavaros első félkör megrostálta a mezőnyt, a favorit Overnight, Mistral, Ebony Star, Napraforgó és Hamburg is kiesett a versenyből. Nóraville viszont nem rontott, Balogh Bernadett nagyon erős szakaszt kért tőle az első egyenesben, és élre kormányozta a kancát. Nóraville ezt követően már nagyon magabiztos volt és előnyét tetszés szerint tartva ért haza. Naomi múlt heti győzelmét követően most is jól futott és lett második a végén meginduló Olajfás előtt. Ibi Lobell sokáig helyezettnek tűnt, de végül Lardon és No Bi is megelőzte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ismét sulkyba szálltak a galoppos szakemberek, tizenegyen sorakoztak fel a negyedik futam startjánál. Jól futottak a favoritok, a befutó Magda és Ida June küzdelmét hozta. Friebert Attila és Varga Zoltán csatájából végül a tréner került ki győztesen, boldogan csaphatott a levegőbe a célban. Magda-nak rekordjavításra volt szüksége idei második győzelméhez. A harmadik helyre a Kovács Sándorral legutóbb pechesen futó May Day érkezett meg. A helyezettek mögött Ivett és Norah Jones végzett még közel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A két favorit remek küzdelmét hozta a Krieau Díj. Light Lady és Kiskarcsi a befutóra fordulva előzték meg a régi fényében tündöklő Jessie James-t, és öldöklő küzdelmet vívtak a győzelemért. A cél előtt néhány méterrel úgy tűnt, hogy Kiskarcsi legyűri ellenfelét, de Veljko Mazsity felrázta Light Lady-t, aki rátett még egy lapáttal és megnyerte a versenyt. A zuhanyhíradó szerint az utolsót, hiszen a tervek szerint Vas Lady lánya a tenyésztésben folytatja pályafutását. Jessie James, ha nem is könnyen, de megőrizte a bronzérmét a kézből, kissé késve zárkózó Jorvik Viking előtt. Kerámia ugrott, csakúgy, mint Kelta Király.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap első futama nem sok örömöt tartogatott a favoritjátékosok számára. Annál boldogabb lehetett Orgonabokor menedzsmentje, hiszen a hároméves erősebb kézben javulást mutatott és végig vezetve abszolválta aktuális feladatát. Kolozsi Sándor végig az élen ügetett a kancával, aki végül komoly támadás híján nyerte a futamot. Linda Gull hozta megbízható formáját és második lett Ninette előtt. K Vonal közeli negyedik lett, legközelebb már előrébb végezhet. A favoritok közül Kishölgy és Örömtűz is durva hibával futott.

Fél órával később a start okozott komoly izgalmakat. Ostrom végül nem volt hajlandó befordulni, így nem indult, de több versenyzőnek is problémát jelentettek az első méterek. Féltávhoz érve már mindössze hárman voltak csak talpon, közülük Ördög Hegedűse szinte végig vezetve szerezte meg élete első győzelmét, tette mindezt trénerével, Nagy Ferenc II.-vel. Messze tőle Orchidea Hamlet jött be másodiknak, a gyors szakaszokat produkáló, de a kanyarokban még nagyon óvatosan hajtott Nemesis előtt. Rajtuk kívül még Májusi eső fejezte be érvényes futással a versenyt.

Járulék legutóbb is jelezte, hogy jó formában van, de két apróbb hibája miatt akkor elesett a pénzdíjtól. Kolozsi László kezében most nem rontott a nyolcéves, és végig uralva a versenyt nyerte meg a hosszútávú Ebreichsdorf Hendikepet. Küzdelem csak a helyezésekért alakult ki, négyen szinte egyszerre érték el a célt, végül Márvány és Larissza állhatott még fel a képzeletbeli dobogóra, ahonnan Jegyzőnő és Márki maradt le.

Nixon is javította utolsó formáját, ezúttal idomárjával, Varga Sándorral futott és magabiztosan győzött a Salzburg Díjban. Egy ideig Oscar Wilde vezetett, de az utolsó fordulóban már Nixon járt az élen és magabiztos versenyzéssel utasította vissza a nagy formában lévő Orinoco támadását. Nubia végig a frontban látszott, végül harmadiknak érkezett meg. Örs jó momentummal futott, de hibázott a befutó előtti kanyarban.

Jó versenyt ígért a nap utolsó futama. A győzelmet végül a legutóbb komoly momentummal futó Kiskegyed szerezte meg Kele Judittal. A sokáig vezető Ne Nana – Nekifutó párost a finis elején előzte még és realizálta esélyét. Imperiál két győzelmét követően, ezúttal egy második hellyel gazdagodott, szorosan mögötte a jól hajrázó Őszi Fény ért célba. A játékosok legnagyobb kedvence, Numero Uno probléma nélkül fordult be, majd a középmezőnyből indult volna támadásba, amikor durva hibát vétett, 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr873311687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása