A sprinterek Báró Wesselényi Miklós Emlékversenye (Elit kat.) lesz a fő attrakció a tízfutamos galopp versenynapon. A főfutam idén abból a szempontból különleges lesz, hogy egy csikó is megméretteti magát az öreg lovak ellen, ebben a versenyben erre legutóbb 2002-ben volt példa.

Egy mérföldes „ötbés” hendikep indítja a napot, majd a nap első nyeretlen csikófutamát látjuk. Sprint távon futnak egymás ellen az ötödosztályú hendikep lovak, majd újra a nyeretlen kétévesek jönnek. Egyenes pályás, 1200 méteres másodosztályú hendikep lesz a nap ötödik futama, amit egy középtávú verseny, az 1600 méteres Gencsy Tibor Emlékverseny – Visegrádi Díj (II.kat.) követ.

Az amatőrök számára idén is megrendezik a Duna Kupa sorozatot, a nap hatodik futama a versenysorozat budapesti állomása lesz. Sok volt a héten a nevezés az V/b osztályba, ezért az első futam mellett közvetlenül a főverseny előtt is összemérik gyorsaságukat a kis képességű lovak. Majd jön az 1100 méteres Báró Wesselényi Miklós Emlékverseny, ahol az idén hétlovas mezőnyt látunk. Indul a tavalyi verseny első két helyezettje Amfetamin (Mészáros Zs.) és Double Piccolo (Varga Z.), a 2007-es nyerő Spinning Crystal (ifj. Kozma I.) aki a szezont gyengén kezdte, de legutóbb már régi önmagát idézte. És lesz egy különleges induló, a Károlyi nyerő kétéves Mennydörgés (Bakos G.), így abban a ritka élményben lehet részünk, hogy csikót látunk futni az öreg lovak ellen. A kancacsikó papíron nincs messze az öregektől, meglátjuk, hogy mit is ér ez a gyakorlatban. Mennydörgés futása kapcsán sajnos megint szembesülhetünk azzal, hogy hiány van azokból a zsokékból, akik ilyen kis súly ki tudnának lovagolni, így a mezőny egyetlen kétévese a kiírt teherhez képest két kiló túlsúlyt lesz kénytelen cipelni. A versenynapon a hosszú távú futamokat kedvelők sem maradnak verseny nélkül, a napot ugyanis egy 2200 méteres hendikep (III.o.) zárja.

A hivatalos galopp programot itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

És végezetül pár szó az időjárásról; hűvös, de legalább napos idő vár ránk holnap. A hőmérséklet olyan 10 fok körül lesz, öltözzenek melegen és néha érdemes lesz belülről is melegíteni magunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr903304897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása