Poéta és Naná a fókuszban

2011.10.05. 10:17

 Poéta (Juhász Balázs) sikere a 78. Kétévesek Nagydíjában

 

Naná (Fazekas Imre) megvédte címét az Őszi Kanca Díjban

 
A kis mezőny ellenére izgalmas versenyt hozott a csikók legrangosabb versenye, a 78. Kétévesek Nagydíja. Sokáig úgy tűnt, hogy a legutóbb hibával futó Platina Lady biztosan érhet haza, de az utolsó fordulóból kijövet ismét elugrotta magát. Ekkor került az élre Patricia, akit Poéta vett üldözőbe. A két ló látványos küzdelmet vívott a győzelemért az utolsó százon, melyet végül Juhász Balázs idomítottja szerzett meg. A fiatal tréner ezzel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el. Érdekesség, hogy Poéta teljes testvére az idei Derby és Hungária Díj - nyerő Oguz-nak, így a család elfoglalta a két-és háromévesek trónját ebben az évben. A remek versenyt futó Patricia mögött a szintén folyamatosan javuló Philadelphia lett a bronzérmes. A többiek mind kisebb-nagyobb hibával versenyeztek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idén sem marad klasszikus győzelem nélkül Naná. Fazekas Imre négyévese megvédte címét az Őszi Kanca Díjban, és bebizonyította, hogy továbbra is évjáratának legjobb kancája. A háromévesek közül Őrangyal kezdett a legjobban és sokáig vezette a csapatot. A két négyéves, Night Lady és Naná hamar felment az élbolyba és látszott, hogy közöttük dőlhet el a verseny. Így is lett. A befutóban Night Lady élre állt, de a szorosan mögötte megbújó Naná biztosan előzte meg a célig. A svéd import Mellby Schwim harmadik itthoni startjára tovább jött előre és megszerezte a harmadik helyet Őrangyal előtt. Magna Charta hibával kezdett és ezzel Lézer-t is megzavarta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A favorit sikerét hozta a fantasztikus kancáról, Rothschild Höjgard-ról elnevezett Díj. A szlovén Leonidas OZ a Marschall József Emlékversenyben nagy időt ügetett és most is kitett magáért, bár a győzelemért a vártnál jobban meg kellett küzdenie. Rene Hanzekovic hétévesét Jackpot Star támadta erősen a befutóban, de megverni nem tudta. A bronzéremért hatalmas csata dúlt Lady Luna és Nemesúr között. Nacho Nico sokáig közel volt, végül visszaesett ötödiknek.
 
 
A nap első futamában Bella Rosa és Oprah visszavágóját láthattuk. Két hete a hároméves biztosan verte riválisát, most viszont fordult a kocka. A gyors kezdő O. J. mögött végig közel látszott a két favorit, majd az utolsó fordulóban Dénes Áron felhívására Bella Rosa megindult és ezúttal kivédte ellenfele támadását és nyerte a futamot, életében az elsőt. Násfa most nem ugrott és javulással ért helyre a negyven méteres térhátránya ellenére is közel végző Open előtt. Norman hibával kezdett, Soir Du Vivier ezúttal is nagyon gyengén indult.
 
Jól átfutott, gyors versenyt hozott a hosszútávú Bajnok S. Hendikep. Az esélyes Imperiál legutóbb sétálva tudott győzni, és most sem kellett sokkal jobban megizzadnia a sikerért. A tempófelelős Exxon Valdez-től az utolsó kétszázon vette át a vezetést Kovács Dóra idomítottja és ettől kezdve nem volt kérdéses a győzelme. Igloo végig a frontban látszott, küzdelem után vette el a második díjat Exxon Valdez-től. A helyezettek mögött Medália, Pipistrella, a kis hibával kezdő Jegenyefa és a messziről startoló Láss csodát! is jó időt ügetett.
 
Meglehetősen komótosan telt az Amatőrverseny Hendikep első köre. A mezőny leginkább egymást figyelte, így nem volt csoda, hogy egymás nyakán érték el az utolsó kanyart. Ekkor robbantott Kelemen Tamás kezében Ileda Bi, és egy pillanat alatt magára hagyta ellenfeleit. A sokáig vezető Örömtűz önhibáján kívül ugrott, ezzel kicsit talán fel is tartotta a mögötte érkezőket, így azok már nem lehettek veszélyesek a nyerőre. Miklós a falról kikeveredve lett végül második, mögötte meglepetésre a nagyot hajrázó Lejtők hölgye jött be harmadiknak. Kis Herceg a startnál vétett jóvátehetetlen hibát és esett ki a versenyből.
 
Maximális mezőny gyűlt össze a Zest For Life Hendikepben. A boly viszonylag szorosan együtt haladt, eleinte Life Dibielle, majd Nixon vezetésével. Utóbbi néhány hosszas fórral érkezett volna az egyenesre, de négyszáznál elugrotta magát, így Turbucz Sándorral Lady Diamond került az élre és rekordot ügetve haza is ért a támadó Nobile és Kitty Magic előtt. Nikkel Lady nagyon hamar a frontban volt, de a befutóban nem tudott újítani.
 
A négy esélyesről szólt a Salus Díj. Overnight, Nóraville, Nikki és Obi Wan Kenobi kvartettje végig fölényben volt a többiekkel szemben, közülük Márton Lajos háromévese volt a legerősebb és kézből, könnyedén duplázott legutóbbi győzelmére. Overnight idén már negyedszer haladt át elsőként a célon, egyre erősebbnek, jobbnak tűnik. Nóraville mögött Nikki lett a harmadik. Nikon mutatkozott.
 
A régen látott Mon Amie-nak nem volt szüksége felhozó futásokra, biztosan nyerte a Murza Hendikepet. Lakatos Csaba ötéves kancája nagyon keveset versenyez, tavaly nyáron futott utoljára, de ez nem látszott meg a teljesítményén. Hamar élre állt és a számára megfelelő iramot diktálva ért haza. Eleinte Jópofi tartott vele, azonban elfáradt a befutóra érve, helyét Hexe Sörn vette át, aki trénerével jól ment, de végül be kellett érnie a második hellyel. Intézet kihagyása után jó versennyel jelentkezett és közeli harmadik lett. Maroshévíz a végén próbált támadni, de nem ért dobogóra, legközelebb ismét fizethetnek rá. Hadúr nem tudta megközelíteni jó autóstartos formáit, de Handa is gyengébb volt, mint legutóbb.
 
A papírformát játszók örülhettek a nap végén. A Vatikán Hendikepben a három favorit küzdelmét hozta a befutó, a végig vezető Ontario R. tovább javítva formáin kivédte Örs és az egyre erősebb Louvre támadását és újabb győzelmet szerzett Karács Lászlóval. A többiek közül Lady Sakura és Marót viszonylag közel végzett, Kiara ismét korrigált. A kis pihenő után futó K Vonal legközelebb előrébb végezhet.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr993279582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása