Night Lady (Hajnal Tibor) idei hetedik győzelmét a Jen Díjban aratta

 

Nick Nolte (Váradi Sándor) könnyű sikere a Döme Lajos Emlékversenyben

 

Night Lady újabb győzelmet aratott a szombati főfutamban, a Jen Díjban. Hajnal Tibor lova idén már hetedszerre haladt át elsőként a célon, ezúttal a sokáig vezető Nelson-t finiselte le a befutóban. A harmadik helyre a megbízható Lovely Beauty érkezett meg. Vas Lady lánya élete formájában versenyez, ehhez a győzelemhez 17,3-as kilométerátlagra volt szüksége. Nobody mutatkozott, Landlord végig nagyon messze látszott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szintén Hajnal Tibor idomári sikerét hozta a tiszteletdíjas Döme Lajos Emlékverseny. Nick Nolte triplázásra készült és a Váradi Sándor által hajtott négyéves hozta is a kötelezőt. A hosszútávú versenyben végig az élen ügetett és előnyét tetszés szerint tartva és növelve, úgy nyert, ahogy akart. Tréningtársa Kométa jó versenyt futva jött fel másodiknak, míg mögötte szoros küzdelem után Mambo Girl lett a harmadik Kandidátus előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A meghívásos Muzsika Hendikepben meglepetés született. A fogadók legalábbis nem nagyon számítottak Jávor Class győzelmére, akit a debütáló Tanczer Tamás vezényelt haza, start-célban. A nyolcéves óriási iramban kezdett és nagyon meghúzta a mezőnyt, majd előnyével jól gazdálkodva, különösebb probléma nélkül ért haza. A favoritoknak csak a helyezések jutottak, Ida June és Nelli Gull állhatott még dobogóra. Az egyetlen hármasbefutó találat közel egymillió forintot ért!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azért fizethetett ilyen jól a Totalizatőr a harmadik futamban, mert az első két futam sorrendjét senki sem találta el. Pedig Oprah sikere az Időmérő Díjban nem volt váratlan, Fazekas Imre idomítottja másodjára futott új istállójában és komoly javulással verte a favorit és első versenyében jól futó Bella Rosa-t. A bronzérem a trénerével korrigáló Ostrom-nak jutott. O. J. sokáig elöl volt, Oberon biztos helyezettnek tűnt, de a befutóra fordulva hibázott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Pikoló Hendikep sorrendje már jóval váratlanabb volt. Igaz, hogy Larissza idei egyetlen sikerét éppen jelenlegi hajtójával, Papp Istvánnal aratta, mégsem számított esélyesnek a futamban. Győzelméhez kis szerencse is kellett, hiszen Markota-B már előtte volt a finisben, mikor váratlanul elugrotta magát. Larissza mögött Varga Zoltán két idomítottja, Linda Gull és Lady Sakura végzett. Kérkedő sokáig vezetett, de Hexe Sörn-nel együtt teljesen elfáradt a végére. Jolly Guardian szépen zárkózott, legközelebb már dobogós lehet.

A várt küzdelem elmaradt a Kétévesek Versenyében. Platina Lady a start előtt, majd a befutó elején – támadva a vezető lovat – is hibázott, így Piccardo Mo könnyedén sétált haza trénerével, Csordás Emillel. A mén legutóbb Badenben futott és hibázott, most viszont javulva, 21,0-re faragta a rekordját. Poéta most is döntős volt, a második helyen végzett. A bronzéremért nagy csata dúlt Philadelphia és Patricia között. Pozsony hibával kezdett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fülöp király és Cselovszki Diána fordult vissza győztesként az Amatőrversenyt követően. Az öreg harcos remekül indult, hamar a frontban versenyzett és ezzel megalapozta idei harmadik sikerét. A befutóban azzal a Maroshévízzel vívott nagy csatát, aki jó formáit ismét helyezésre tudta váltani. Kaméliás hölgyre általában lehet számítani, most sem volt ez másképp, hiába szorongatta Machupichu, meg tudta védeni harmadik helyét. A favorit Lady Diamond a start előtt ugrott, így hiába sikerült parírozni, a zárkózást felemésztette az erejét. Mistral a finisben indult meg és jött fel az ötödik helyre. Királyhágó sokáig elöl volt, de a hajrához közeledve elfáradt és ugrott is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érvényesült Lakatos Csaba megszokott taktikája a hatodik futamban. Mausi múlt heti győzelmét követően hamar élre állt és a számára megfelelő tempóban, végig vezetve ért haza. Komoly támadás nem érkezett ellene, Nikon a második, a bizonytalankodva kezdő Reine d’Illiat a harmadik helyen zárt. Igama Di Re és Pipistrella a helyezettek mögött ért célba. Napfény a start után, Magda a befutóban ugrott.

Őrangyal és ismét Lakatos Csaba voltak a Kalifa Díj főszereplői. Az igencsak heterogén mezőny versenye nem nyújtott maradandó sportélményt, Őrangyal és Salto Du Bouffey más osztályt képviseltek és már a verseny elején jelentős előnyre tettek szert. Kettejük között a várt csata aztán elmaradt, a hároméves biztosan tartotta előnyét és ráduplázott legutóbbi sikerére. Nőcsábász lehetett volna a harmadik, de az utolsó kanyarban ugrott, így Násfa állhatott még fel a képzeletbeli dobogóra. Soir Du Vivier és Örömtűz biztonsági versenyt futott, Laerte PL erejéből mindössze bő fél körre telt.

A nap végén, a Palmyra Hendikep második része csak a befutójáról marad emlékezetes. Őszi Fény hibával indult, a többiek viszont közepes tempóban hamar kettesfogatokba rendeződtek és Exxon Valdez vezetésével várták a hajrát. Az egyenesben aztán megindult Imperiál és egy gyors kétszáz méteres szakasszal szinte lesöpörte ellenfeleit. Boros Károlynak csak a stílusra kellett figyelnie a kilencéves kocsijában. Igloo ismét hozta megbízható, jó formáját és a falon surranva, pont a célban előzte meg Exxon Valdez-t. Olajfás szoros negyedikként zárt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr523240942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása