Varga Zoltán négy, Stanislav Georgiev három nyerőt lovagolt

 

Magyar tenyésztésű ló nyerte a szezon első kiemelt kétéves versenyét. A favorit Mennydörgés start után egyből az élre állt és végig vezetve könnyen nyerte a futamot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiszató sikerrel védte ki Maxima támadását

Kettős orosházi sikerrel indult a versenynap, az 1200 méteres V/b-s hendikepet ugyanis Tiszató (Paizs G.) nyerte istállótársa Maxima (Kunstár S. am.) előtt. A harmadik helyen a mini súllyal versenyző Belle Lord (Berghoffer Szandra am.) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rettenthetetlen és Bakony Szépe

A nap első gyep pályás versenye következett volna, de a Versenyintézőség rendelkezésére a gyepre kiírt futamokat a homok pályán rendezték. Így volt ez a nyeretlen csikófutammal is, ahol a Rettenthetetlen (S. Georgiev) – Bakony Szépe (Fézer R.) – Love Story (Godó P.) befutási sorrend született.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuareg a falon nagyot hajrázott

Nagy küzdelmet hozott a nap harmadik futama. Tuareg (Varga Z.) és Natália (ifj. Kozma I.) az utolsó háromszáz méteren szinte végig fej-fejt mentek, a kanca már majdnem győztesnek tűnt, mikor az utolsó métereken a szürke mén újított és rövid nyakhosszal nyerni tudott. A harmadik helyet Black Night (Paizs G.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berengár az élen

Nem láttunk küzdelmet a nyeretlenek versenyében, ahol a hosszú táv miatt a végére eléggé megnyúlt a mezőny. A nyeretlenségét Berengár (Varga Z.) vesztette el, Sunny Runer (ifj. Kozma I.) lett a második, Picasso (Németh S.) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fanbuddytastic itt már Almaszüret előtt

Jól hajrázott Fanbuddytastic (S. Georgiev) az 1200 méteres másodosztályú hendikepben, így a sötétpej mén három héten belül második győzelmét szerezte meg. Második lett a sokáig vezető Almaszüret (Bakos G.), harmadik a mostanában nem sokat mutató Zadar (J. Pavlicek).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hősnő a célban

A mérföldes harmadosztályú hendikep első részével folytatódott a program, amit a topsúllyal versenyző Hősnő (Juszel B. am.) nyert meg. A helyezéseken két hátulról támadó telivér osztozott, második lett Admirális (Deczki A.), harmadik Wiro-Dzserix (Bihari Alexandra am.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

King Cobra szinte meg sem izzadt

A favorit King Cobra (Varga Z.) nagyon könnyű start-cél győzelmét hozta a 2200 méteres Benson Vilmos Emlékverseny (II.kat.). Messze mögötte Choir Solo (Bakos G.) lett a második, Outrider (ifj. Kozma I.) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Óbuda hozta a kötelezőt

Papírforma befutót láttunk az osztott mérföldes hendikep második részében. A futamot Óbuda (S. Georgiev) nagyon könnyen nyerte Blushing Girl (ifj. Kozma I.) előtt. A harmadik helyért viszont komoly küzdelem folyt, végül Danestar (Varga Z.) szerzett helyezést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mennydörgés nem csak szép, hanem nagyon gyors is

Kilenc kancacsikó vett részt az év első kétéves nagydíjában, az 1300 méteres Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben (Listed). A favorit a rutinos Mennydörgés (Bakos G.) volt, aki korábban már négyszer futott, kétszer győzni is tudott. A futam végül nem hozott meglepetést, a Milestone ivadék start után egyből az élre állt és erőlködés nélkül vezette a mezőnyt. A célegyenes bejáratánál azután lovasa több hosszra ellovagolta a többiektől, így az utolsó métereken már nem is kellett az ellenfeleket figyelnie, csak elismerően paskolgatnia a nyerőt. Mennydörgés mögött több mint négyhossznyira a szlovák tréningből érkező Aurelia Pia (R. Sara) lett a második, a harmadik helyet pedig a nagyot javuló Gipsy Dream (J. Pavlicek) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saida ha elindul...

Szlovák győzelemmel zárult a nap, a nyerő Saida (Varga Z.) számára csak a startgép okozott problémát, de miután sikeresen elstartolt, azonnal az élre állt, és hendikepben ritkán látható nagy fölénnyel győzött is. A második helyért viszont küzdelem folyt, végül Masterpiece (Bakos G.) lett a második, Gianina (Deczki A.) a harmadik.

Ami a győzelmek elosztását illeti, a lovasoknál ketten is alaposan kitettek magukért, Varga Zoltán négy, Stanislav Georgiev pedig három győzelmet szerzett. Szeptember közepén járunk, így már érdemes a championátus szempontjából is nézni a zsokéranglistát, ahol azt láthatjuk, hogy Varga Zoltán kezd ellépni a többiektől. A trénereknél más volt a helyzet a győzelmekkel, tíz futamgyőzelmen kilenc idomár osztozott, egyedül Kovács Sándor tudott duplázni. Folytatás szeptember harmadik vasárnapján, mikor a sprinterek játsszák a főszerepet, mivel a főfutam az 1200 méteres Ászári Díj (I.kat.) lesz.

A versenynap hivatalos eredménye az alábbi linken található: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-09-11.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr293225498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása