Varga Zoltán négy nyerőt lovagolt, Jaroslav Línek nyerte a lovasbajnokságot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utolsó méterekig nyílt volt a Janek Géza Emlékverseny, a nyerő Makaam ugyanis csak a cél előtt néhány galoppugrással érte utol a céltól vezető Dancing Hussyt. A vége aztán a favoritnak sikerült jobban, aki rövid fejhosszal verte hároméves ellenfelét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Óbuda könnyen nyert

A toronymagas favorit Óbuda (Varga Z.) győzelmével indult a nap, a derbyben is futott sárga mén erőlködés nélkül vesztette el nyeretlenségét. A második helyet Raisonetta (J. Línek), a harmadikat küzdelmet követően Evader (Ján Alexandra am.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harc a 10.000 angol fontért

Rendkívül izgalmas befutót hozott a nyeretlen kétévesek versenye, ahol a Yearling Bonus is elkelt. A győzelemért két csikó küzdött hatalmasat, végül a versenyt Distant Rocket (J. Havlík) nyerte Category Five (S. Georgiev) előtt. A harmadik helyen a szlovák tréningből érkező Miss Whistle (Bakos G.) végzett.

Nem hozott meglepetést az osztott nyeretlen verseny második része, az első három helyen a három legesélyesebbnek vélt ló végzett. A nyeretlenségét a most másodszor futó Sárkányszív (J. Línek) vesztette el National Gold (Varga Z.) és Dakini (Paizs G.) előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiny Smile és Ideal Match fej-fejt

A szoros versenyek sorát gyarapította a Papp István II. Emlékverseny. A mérföldes futam utolsó kétszáz méterén az élen haladó Tiny Smile-t (ifj. Kozma I.) Ideal Match (Godó P.) végig támadta, azonban a kanca hősiesen védekezett és egy rövid fejhossznyit megtartott a célban is előnyéből. A harmadik helyet Rendes (J. Havlík) szerezte meg.

Hasonló volt a befutó a nyeretlenek versenyének harmadik részében is, azonban az utolsó méterek itt a támadó lónak sikerültek jobban. Győzött Kengyelfutó (Varga Z.), a célegyenesben szinte végig vezető újonc Gárdakapitány (Németh S.) végül csak második lett. A harmadik helyen Gyrus (Paizs G.) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kívül a nyerő Vanity Queen

Egy futammal később a Keszthelyi István Emlékverseny hendikepben is sokáig nyílt volt a verseny. Az egyenes pályás sprintfutamot végül Vanity Queen (Tormási Gy.) nyerte Fanbuddytastic (L. Kasal) és Szélvihar (Varga Z.) előtt.

Szlovák sikert hozott a Varga Lajos Emlékverseny hendikep, a vendég Daime (J. Línek) biztosan nyerte az 1400 méteres futamot. Második lett a mezőny végéről hajrázó Iowa (ifj. Kozma I.), harmadik Katonás (ifj. Fejes L.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cél előtt pár méterrel

Harmadik futamához ért a Németh Ferenc Emlékkupa sorozat. A futamot a topsúllyal versenyző Hősnő (Juszel B.) nyerte Argonauta (Kocsis Edina am.) és Sasfiók (Tímár Zsuzsa am.) előtt. A sorozat élmezőnyének állása három forduló után: Papp Gabriella 20 pont, Juszel B. 16 pont, T. Alvarez 15 pont.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silent Blessing szinte meg sem izzadt

Papírforma eredmény született a Gutai János Emlékversenyben. A favorit Silent Blessing (Paizs G.) a célegyenesben az élre állt és magabiztosan őrizte első helyét Love Craft (S. Georgiev) és One Carpatty Cat (J. Línek) előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy csata volt...

A főfutamot, az 1200 méteres Janek Géza Emlékversenyt is a favorit nyerte, azonban ezért a győzelemért ló és lovasa is alaposan megküzdött. Komoly küzdelmet követően végül Makaam (Varga Z.) volt a célban a legelőrébb, rövid fejhosszal verte a szívósan védekező Dancig Hussyt (Németh S.). A tavalyi kétéves ranglistavezető győzelméhez nem sok hiányzott, de ez a második hely is bizonyítja, hogy a kanca közelít tavalyi formájához. A harmadik helyet a hetek óta nagyon jól teljesítő Tyrannus (Simon F.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amidala a célban

A nap egyetlen hosszú távú futama az 1900 méteres Esch Győző és Sándor Emlékverseny volt, amit Amidala (ifj. Kozma I.) biztosan nyert meg. A második helyért komoly küzdelem folyt, végül Aula (Virág A. am.) lett a második, Turulmadár (Bakos G.) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Safaga elszórta a mezőnyt

A napot a Bonta Ferenc Emlékverseny zárta, az 1200 méteres futamot a szürke Safaga (Varga Z.) esélyeshez méltóan nyerte meg. Második lett Pöttyös Panna (ifj. Fejes L.), harmadik Maxima (Kunstár S. am.).

A lovasok közül ketten is jó napot zártak, Varga Zoltán azért, mert négy nyerőt sikerült lovagolnia, Jaroslav Línek pedig azért, mert ő nyerte a háromfutamos lovasbajnokságot. A trénereknél Ribárszki Sándor, Tormási Gyula és Csupor Ferenc szerzett két-két győzelmet. Folytatás július utolsó napján, mikor a főfutam a 2000 méteres Kisbér Díj (Elit kat.) lesz.

A versenynap hivatalos eredményét az alábbi helyen olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-07-24.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr213102426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása