10.000 angol font Yearling Bonus a csikófutamban

 

Tizenegy futamos versenynappal búcsúzik június, a nap főfutama az 1400 méteres Orosházi Díj (I. kat.) lesz. A nap különlegessége, hogy mind a fogadók, mind a futtatók egy kis extra pénzhez juthatnak, az első futamban több mint félmillió forint Jackpot várja a fogadókat, a harmadikban pedig 10 ezer GBP azt a futtatót, akinek lova jogosult az úgynevezett Yearling Bonus-ra és megnyeri a futamot.

A múlt heti utolsó futamban nem volt hármasbefutó találat, így a vasárnapi első futam hármasbefutó alapját 563.805.- Ft Jackpot növeli. A futam egy negyedosztályú, 1200 méteres hendikep lesz, és nem lesz könnyű eltalálni az első három ló helyes sorrendjét, mert tizenegy telivér fut majd a versenyben. Sokan, szám szerint 34-en neveztek a nyeretlenek versenyébe, így három részre kellett osztani a mezőny, a nap 2., 4. és 6. futamában futnak majd a nyeretlenek.

A harmadik futamban nyeretlen kétéveseket látunk, itt találkozunk a Yearling Bonus elnevezésű különdíjjal. Azok a lovak jogosultak erre, akiket yearling korukban Angliában vagy Írországban árverésen vásároltak, és megnyerik a kijelölt futamot. A bónusz pénz csak egyszer nyerhető meg, ha ez vasárnap megtörténik, akkor a többi futamon (még 5 csikófutamot jelöltek meg a szervezők) már nincs erre lehetőség. A tízlovas mezőnyben négy olyan csikót találunk akik Angliából vagy Írországból érkeztek hozzánk, ez a négy telivér minden bizonnyal alaposan feladja a leckét a többi hat vetélytársának. Amennyiben a futamot olyan csikó nyeri aki nem jogosult a több mint 3 millió forintos extra pénzre, akkor a bónusz a július 24-i csikófutamhoz kerül át. (Update: Információnk szerint a bónuszhoz szükséges regisztrációt csak Category Five esetében végezték el, így a különdíjat csak ő viheti el győzelme esetén.)

Az ötödik futam egy 14 lovas II. osztályú hendikep lesz 1400 méterre, a hetedik futam pedig a Csákói Díj (IV.kat.), ahol nyolcan futnak majd. A főfutam előtt egy 1600 méteres III. osztályú hendikepet látunk 11 lóval, majd jön a főfutam az Orosházi Díj (I.kat.), az 1400 méteres versenyben hét ló küzd majd a győzelemért. Az indulók a következők:

Makaam (Varga Z.) – nagydíj győzelem pályarekorddal, így indult az ötéves mén éve, amit egy második hely követett, szintén nagydíjban. Utána két pozsonyi futás következett, először egy második hely, majd egy helyezetlen futás, mindkettő rövidebb távon. Év eleji formáival papíron első esély.

Apple Luro (ifj. Fejes L.) – a hétéves mén 2008-ban nyert már Orosházi Díjat. Idén eddig egyszer futott, megnyerte az 1600 méteres Gr. Batthyány Elemér Ev-t (I.kat.). Megbízható versenyző, az elmúlt 6 futásából csak egyszer – az Imperiál Díjban (Listed) – fordult elő, hogy nem az első két hely valamelyikén végzett.

Jezsuita (S. Georgiev) – idén jól és megbízhatóan fut, két második hellyel kezdett, amit két győzelem követett. Ha győztes formáját holnap is megfutja, számolni kell vele is.

Black Mast (L. Kasal) – idei négy futásából egy volt értékelhető, akkor viszont a Káposztásmegyeri Díjban (Listed) második lett. Utolsó két futása Pozsonyban volt, mindkétszer helyezetlenül végzett, javulnia kellene a jó szerepléshez.

Viva Venus (ifj. Kozma I.) – a keveset futó kanca idén kétszer tudott futni, legutóbb nyakhosszas második volt Apple Luro mögött. Esélyét növeli, hogy a súlyviszonyok a javára változtak.

Bluff (Nagy T.) – messze van két évvel ezelőtti önmagától, idén ötödik helynél még nem tudott előrébb végezni. A jó eredményhez nagyot kellene javulnia.

Dancing Hussy (Németh S.) – a tavalyi kétéves listavezető egy helyezetlen futással mutatkozott be, majd magánszámának köszönhetően a Hazafi Díjban nem tudott starthoz állni, így a holnapi még csak a második futása lesz a szezonban. Amit idén láttunk tőle az nem sok, de tavaly második futására nagyot javult. Kérdés, hogy bele lehet-e kétszer ugyanabba a folyóba lépni...

A főversenyt egy „ötbés” hendikep követi, majd a napot egy ötödosztályú hendikep zárja. Ez utóbbi lesz a nap egyetlen hosszú távú versenye, a homokon futják 1900 méterre. A versenynap részletes programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf Természetesen lesznek tippjeink is, valamikor a délutáni órákban. Az időjárás hasonló lesz az elmúlt héthez, 20-22 fok közti hőmérséklet, szeles idő. Időnként még be is borulhat, de valószínű megússzuk csapadék nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr263012999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása