Nacho Nico (Márton Lajos) nyerte az 54. Négyévesek Nagydíját

 

Starfighter LM (Jaromir Kotásek) könnyű sikere a Lovasélet Sprinter Kupában

 

Winkler Márton istállója igazi specialistának számít, ami a „négyévesek Derbyjét” illeti. Zsinórban négy sikert követően azonban idén nem számított esélyesnek aktuális reménységük. Nacho Nico győzelmében előzetesen kevesen hittek. A lóversenyen azonban minden lehetséges, ráadásul az idei nagydíj szenzációs versenyt hozott. A start váratlan eseményeket tartogatott, Night Lady és No Not Me hibával kezdett, így hat főre apadt a mezőny, ők viszont szinte egyvonalban érték el a célt a végén. Nobody jól kezdett és sokáig vezetett, de a befutóra érve már szorosan mellette ügetett Nelson és Naná, míg mögöttük Nacho Nico várt a támadással. Száznál, Márton Lajos a vezető duó mellé kormányozta négyévesét, el is ment mellettük, de még ki kellett védenie a mezőny végéről rohamozó Nemesúr támadását. Naná minimális különbséggel előzte meg Nelson-t a célban, de Netto is nagyon közel végzett. A fiatal idomárhajtó ezzel a győzelemmel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét könyvelhette el.

 

Az év befutója - Nacho Nico a nyerő

 

 

 

 

 

 

 

Nem sikerült itthon tartani a Lovasélet Sprinter Kupát. Valljuk be, erre komoly esély mutatkozott a futam előtt, de titkon azért reménykedtünk, hogy küzdelemre késztethetjük a vendégeket. Nem sikerült. Starfighter LM szinte csak sétált, Jaromir Kotásek ismét győzni jött Budapestre. A holland tenyésztésű, szlovák tulajdonban lévő, cseh tréningből futó klasszis 14.7-es időt repesztve szórta el a mezőnyt. A néhány nappal ezelőtt Elitloppetet nyerő Brioni anyai féltestvére Addington jól zárkózott a végén és jött fel másodiknak a nagyot futó Simb Illusion elé. A címvédő Top Ten jól kezdett, de a túlsó oldalon kisodródott és visszaesett. Max De Guez és Selldahir S.G. összeakadt a befutó elején, ezzel Kádor-t is akadályozták.

 

Starfighter LM csak játszott a mezőnnyel

 

 

 

 

 

 

A napi főfutamban, a Zeusz Díjban Montgomery más taktikával versenyzett, mint eddig, szenzációsan kapta el a startot és hamar remek pozíciót teremtett magának, de a vezetést átengedte Vernon Boko-nak. A túlsó egyenesben már Living Line volt az élen, a befutóban azonban Rácz János kivette a falról Montgomery-t és látványos győzelemhez segítette az ötévest. Itaka ismét jól futott és szerzett bronzérmet. Nikki kisebb, a régen látott Nagyszájú durva hibával kezdett.

Sokáig úgy tűnt, hogy a nap első futamát Járulék nyeri, hiszen jelentős előnnyel járt a mezőny élén. A neki negyven métert feladó Nemo viszont fokozatosan zárkózott, a befutó elején utolérte és végül biztosan verte. Lakatos Árpád lovának remek időt kellett ügetnie idei első sikeréhez. Laza végig helyezettként versenyzett, és a célon harmadikként haladt át, megelőzve Indiana Rosa-t.

Némi meglepetésre Őszi Fény sikerét hozta az Erliane Díj. A hároméves két hete hibával ügetett tizennyolc töredéket, most ugrás nélkül produkálta ugyanezt és ez győzelmet ért számára. Tolnay László Derby-reménysége Nóraville rohamát kivédve ért haza, ebben az évben először. A favorizált Oguz formát futva is csak harmadik tudott lenni istállótársa, Napfény előtt. Obi Wan Kenobi jó pozícióban hibázott, egy másik esélyes, Nekifutó a startnál tette ugyanezt.

Jamaica Man duplázni tudott a King Satin Hendikepben. Csordás Emil lova második soros starthelye ellenére hamar a frontban ügetett, a befutóban pedig ellenállhatatlan volt. Lardon a falon kerülte a sokáig vezető Háry Jánost, de elhagyta a pályát, így a kívül érkező Kométáé lett az ezüstérem. Magic Diamond Way az első kanyarban hibázott.

Kissé zavaros versenyt hozott a Gábor Díj. A favoritok közül Nőcsábász többször hibázott, Ontario R. pedig biztos nyerőként, a befutóban bizonytalanodott el. Egy másik esélyes, Open az utolsó fordulóban ment le a pályáról, és hibázó lovak is tarkították a futamot. Opál lány-ra viszont nem lehetett panasz, a legutóbb korrigáló hároméves most Veréb Zsolttal versenyzett és könnyedén szerzett győzelmet. A sokáig vezető Násfa mögött O'Pennina szerzett még helyezést.

Life Dibielle dominált az Omnia Hendikep II. részében. Kolozsi József lova végig az élen ügetett és úgy tűnt, különösebb erőlködés nélkül tud győzni. Az utolsó métereken azonban nagyot kellett küzdenie, hiszen Klarissza orrhosszra megközelítette. Istis Augenweide korrigálta botlásait és közeli harmadikként zárt. Glitter Star kis hibája ellenére is jó versenyt futott, holtversenyben végzett Jávor Class-szal.

Szoros, izgalmas csatát hozott az Amatőrverseny Hendikep. Go on vezetésével zártan együtt haladt a mezőny és az utolsó méterekig nyílt volt a győzelem sorsa. A finisre érve többen is támadásba lendültek, végül Milli Nevi diadalmaskodott, Turbucz Sándorral a kocsijában. Kopogj! ismét jól ment és közeli második lett Klasszikus előtt. Go on végül minimális különbséggel leszorult a dobogóról. Kaméliás hölgy mutatkozott.

A Príma Hendikepben a papírjátékosok örülhettek. A jó képességű, de nem túl megbízható Márvány ezúttal nem rontott és végig az élen versenyezve könnyedén sétált haza Komáromi Krisztinával. Küzdelem csak a helyezésekért alakult ki, végül Kapitány megőrizte az ezüstérmét a végén belelendülő Firtató és Hadúr ellenében. Lady Sakura nagyon megállt a finisben.

A hosszútávú Filmstar Hendikep zárta a napot, ahol annak ellenére jó osztalék született, hogy a favorizált Incasso tudott győzni. Lakatos Csabának leginkább arra kellett figyelnie, hogy lova rossz szokása szerint ne essen szét a befutóban. Intézet két galoppját remek versennyel javította, Kathy Sun-nal együtt dobogóra állhatott. Grandfather sokáig vezetett, Jópofi és Hella Lobell egy ideig mutatkozott.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr582967474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása