Menedzser (Márton Lajos) nyerte a Speedy Foster Díjat

 

Vezér Emese 200. győzelme

 

Jó versenyt hozott az egykori klasszisról elnevezett napi főfutam. A start után hamar összerázódott a csapat, gyorsan kezdtek a húszról fordulók, Jackpot Star már az első egyenesben lecsukott a mezőnynek és biztosan vezetett. Mambo Girl, Montgomery és Lovely Beauty közel helyezkedtek, majd amikor Jackpot Star a befutó elején kezdett fáradni, utóbbi állt az élre. Nem lehetett azonban sokáig elöl, mert megjelent a frissen zárkózó Menedzser és Márton Lajossal a kocsijában biztosan nyerte a futamot. Lovely Beauty mögött Montgomery pont a célban vette el istállótársától a harmadik díjat. Noble Rose nagyon szoros ötödik lett, Impi jó momentummal futott.

 

Jamaica Man start-cél győzelmét hozta a délután első futama, az Ubul Díj. Az élmezőnyben szinte az egész verseny alatt nem történt változás, Csordás Emil lova végig elöl ügetett, mögötte Igama Di Re és Jegenyefa haladt és ebben a sorrendben is értek végül célba. Indiana Rosa negyediknek zárkózott fel.

Látványos versenyt hozott a Half Pint Hendikep. Lejtők hölgye és Jákfa diktálták az erős tempót, majd féltávnál Keep Smiling állt élre és úgy tűnt megnyerheti a versenyt. Lakatos Csaba azonban támadásba dobta az utolsó kanyarban nagyot kerülő Miki-t, és az ötéves mén pont a célban letakarta vetélytársát. A bronzéremért nagy csata dúlt Kisasszony és May Day között. Kandidátus jól zárkózott.

Talán egy újabb Derby-reménység előadását láthattuk az Ernest Axtell Díjban. Ortega már legutóbb is nagy stílusban verte ellenfeleit, ezúttal talán még látványosabb volt a finise és nem utolsó sorban komoly időt ügetett. Márton Lajos háromévese most is a finisre hagyta a döntést, a szinte végig komoly előnnyel vezető Salto Du Bouffey-t kapta el a végén. A favorit Oliver Twist javulással is csak harmadik tudott lenni. Örs a befutó elején botlott meg és esett ki a küzdelemből.

Nagy mezőny állt starthoz a hagyományos Puncs Kupa idei első etapján, a Raksányi Gellért Emlékversenyben. Ibi Lobell sokat kibírt, a második kanyarban nagyot került és előzte a mezőnyt. Hatszáznál már az élen volt, előnyét még növelni is tudta, és bár a sokáig vezető Kitty Magic újra jött a végén, a díjátadásra Nemcsák Károly jöhetett a tribünre. A bronzéremért folytatott külön versenyt Mamma Roma nyerte Napraforgó ellenében.

Favorit sikerrel ért véget a Nina Hendikep. Kaba végig dominált, Lakatos Csaba csak annyit kért lovától, amennyi a biztos győzelemhez kellett. Ivett hamar ledolgozta térhátrányát és szorongatta a későbbi nyerőt, de végül meg kellett elégednie a második hellyel. Maggie Cristal újra dobogóra állhatott, most harmadik lett. Matyi hibával futott.

A nap hatodik futamában Mistral veszítette el nyeretlenségét. Az ötéves kanca számos helyezést követően tudott végre győzni, habár a falról az utolsó százon kikeveredő Opal River és a favorit Olajfás megnehezítette a dolgát. Nixon jó pozícióban, a befutó elején ugrott, Nautika sokáig jól tartotta magát. A nyerő sulkyjában Vezér Emese pályafutása 200. nyerőjét hajtotta, gratulálunk!

Orifiamma Jet folytatta menetelését, idei negyedik győzelmét a Templar Díjban gyűjtötte be. Örömtűz nem diktált túl nagy tempót, negyven méteres térelőnye hamar elfogyott, Hajnal Tibor olasz kancája már az első egyenesben élre került, győzelme pedig innentől nem forgott veszélyben. Nebraska közeli második lett, míg mögötte Örömtűz és Őszi Fény harcolt a bronzéremért.

Az Amatőrverseny Hendikep után is Hajnal Tibor csapata örülhetett. A bombaformában lévő Nyíres-t ezúttal Tomislav Visnjic hajtotta és a négyéves mén könnyedén triplázott. A látott stílus alapján maradhatott benne még néhány győzelem. Ilarita jól futott, végig a frontban ügetve lett ezüstérmes, megelőzve James-t. A verseny másik esélyese Ileda Bi momentum nélkül futott, Királyhágó az utolsó kanyarban hibázott. Kopogj! közeli negyedikként végzett.

A Segédhajtó Kupa aktuális versenye után szintén a favoritjátékosok örülhettek. Hurry Up Star jó formáját Boros Károllyal a kocsijában váltotta látványos győzelemre. Leila Princess a verseny nagy részében közel ügetett a későbbi nyerőhöz, de az utolsó métereken a nagy lendülettel érkező Jonatán lehajrázta. Lutri Fort sokáig helyezettnek tűnt.

Nelli Gull duplázott a nap záró futamában, a Williams Hendikepben. Turbucz Sándor sokáig várt a támadással, a jó startot vett Gejzír egészen a befutó közepéig reménykedhetett a győzelemben, végül azonban meg kellett elégednie a második hellyel. Nicole Goal új istállójában, kisebb kihagyása után jó futással jelentkezett. A verseny egyik favoritja, Márvány az első kanyarban vétett jóvátehetetlen hibát.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr812948715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása