Night Lady a csúcson

2011.05.24. 14:45

 Night Lady (Tóth László) meglepő sikere a Nemzeti Díjban

 

Remek versenyt, izgalmas finist és meglepetést hozott a 102. Nemzeti Díj. A futamban mindössze egyetlen hároméves, Orlando Bloom vette fel a versenyt az egy évvel idősebbekkel, ő viszont szépen helytállt, sokáig az élen ügetett. A negyven méteres térelőnye ugyan gyorsan elolvadt, de amikor utolérték a négyévesek, tudta tartani pozícióját. A hajrában viszont megérkezett a sorozatnyerő Nelson és Night Lady, kettejük szép küzdelméből végül Hajnal Tibor idomítottja került ki győztesen, kocsijában Tóth Lászlóval. A rangos trófea megnyeréséhez remek forma kellett, Night Lady 17.1-es idővel tudott győzni. A favorit Naná hibával futott, míg az idén még veretlen No Not Me nem tudott jönni a végén.

A Recorder Díjban a pálya legjobb idős lovai mérték össze erejüket. A verseny színvonalát emelte a szerb Racino jelenléte. Az egykoron a Hambletoniant is megjárt mén jól kezdett, de aztán nagyon lelassította a futamot, mögötte fogva tolongott a mezőny. Igazi „meccset” csak a befutóban láthattunk, Simb Illusion ekkor került támadási pozícióba, Kolozsi László egy gyors szakaszt kért a klasszistól, amivel el is döntötték a versenyt. Mögötte Masterpiece és a hibával kezdő Vernon Boko kivételével az egész mezőny célfotóban volt a helyezésekért, végül Taylor Boko és Kádor ért placcra.

Mivel az elmúlt hét utolsó futamában nem volt találat hármasbefutóra, jackpottal indult a versenynap. Akkor Joyous Woman győzött és nem sok hiányzott, hogy a „következő” versenyben rögtön duplázzon, Lear Király azonban túl erős ellenfélnek bizonyult. Lakatos Csaba hatévese végig a frontban ügetett és hárította a támadásokat, idén másodszor ért haza. A harmadik helyért látványos küzdelem folyt, a nagy lendülettel zárkózó Kométa és Kandidátus között, végül Kométa érte el előbb a célt.

Favoritsiker született fél órával később, a Cool River Díjban is. Örömtűz Singer Renátával versenyzett és könnyedén oldotta meg a feladatát. Nyolcszáznál előzte meg a később hibázó Open-t, és úgy nyerte első versenyét, ahogy akarta. Number One korrigált és helyezést szerzett, csakúgy, mint Nariwa. Opál lány hibával kezdett, de Oberon Goal és Nor For Sale! is ugrással futott.

Az Amatőrverseny után is a papírjátékosok örülhettek. Kitty Magic ellenállhatatlan finist produkált és Kelemen Viktóriával biztosan verte a peches és ismét csak ezüstérmet szerző Kis Herceg-et. Márki jól futott és Liv Action előtt megszerezte a bronzérmet. Go on a befutó közepéig élen volt, de az utolsó százat nem bírta. Mistral, Ninette, Ibi Lobell és Nadrág az első félkörben vétett kisebb-nagyobb hibát.

A Flinga Hendikepben sem született váratlan eredmény. A magas esélyt képviselő Nóraville újabb győzelemre váltotta remek formáját és a befutóban könnyen verte ellenfeleit. A négyéves kancát ezúttal is Kolozsi László hajtotta. Fiorina végzett legközelebb a nyerőhöz, de nem sokon múlt, hogy a meglepetés ló, Indiana Rosa meg ne előzze. Mamma Roma jó momentummal versenyzett, végül negyedik lett.

A London Díjban kisebb meglepetést regisztrálhattunk. Nyíres megnyerte ugyan utolsó versenyét, de ahhoz, hogy az erősebb mezőnyben duplázni tudjon komolyabb javulásra volt szüksége. Virágos fiában volt tartalék, a tőle eddig látottakhoz képest sokkal erősebb volt és nagy rekorddal verte a Nobile-Obi Wan Kenobi párost. A győztes sulkyjában a tréner, Hajnal Tibor örülhetett a futam után. Ottey Boss közeli negyedik lett, a gyors versenynek köszönhetően a háromévesek javítani tudtak rekordjaikon. A szerb vendég, Oxána jól ment, de ez sem volt elég a helyezéshez.

A Vértes Díjban a remek formában lévő Itaka oktatta a mezőnyt és Veljko Mazsity nyugodt hajtásával, szinte végig vezetve verte vissza a hibáját javító Oguz rohamát. Nanucy Molly szintén nagyon jó mostanság, megint dobogóra állhatott, megelőzve Nebraska-t. Norah Jones az első, Noble Rose az utolsó kanyarban galoppozott. Nick Nolte és Ördöglány jó formát futva sem ért küzdelembe.

Régóta esedékes győzelmet aratott Markota-B az Ihar Hendikepben. Török István idomítottja végig kontrollálta a futamot, és bár Kaba nagyon megindult a végén, hazaért. A kanca mögött a sokat javuló Kaméliás Hölgy biztos harmadik lett a végre mutatkozó Kathy Sun előtt. Hella Lobell sokat ment kívül, Miki Manó megint tragikusan kezdett. Hóvirág a start után, Honfoglaló a második kör derekán hibázott.

Hosszútávú versennyel, a Globus Hendikeppel zárult a nap. Jól futottak a favoritok, Iron Man helyezéseit követően tudott győzni, mégpedig igen könnyedén, hiszen az őt üldöző Imperiál nem tudott újítani a finisben, így Lakatos Csabának nem volt oka az izgalomra. Magiszter jó pozícióban hibázott, így a nyerő istállótársa, Indíts! szerezte meg a harmadik helyet, habár Norbert nagyon szorongatta.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr432928856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása