Rég láttunk egy napon ennyi galopp futamot, mint vasárnap fogunk, május negyedik versenynapján ugyanis tizenegyszer futnak a telivérek a Kincsem Parkban. A sok futam sok lovat is jelent, idén először száz felett van az indulónak jelentett lovak száma.

Egy 1400 méteres harmadosztályú hendikeppel indul a nap, majd jön az első nyeretlen verseny. Igen az első, mert több is lesz belőle, ugyanis a sok nevezés miatt három részre kellett osztani a futamot. Ennek az egyik oka, hogy tavaly elég sok ló nem kapott hendikep számot, így nem indulhatnak hendikepben, a másik ok pedig az, hogy sok négylábú csak háromévesen kezdi pályafutását. A vasárnapi három nyeretlen futamban 13 újonc lovat találunk, és további 7 olyan lovat, akik még csak egyszer futottak korábban. A nyeretlen verseny első része után jön a derbyévjárat, ugyanis a Háromévesek Versenye (IV. kat.) lesz a nap harmadik futama.

A negyedik futamban újra a nyeretleneket látjuk, majd egy hosszú távú futam következik, a 2200 méteres Binder Ottó Emlékverseny Hendikep (II.o.). Aztán jön a nyeretlenek versenyének harmadik – egyben befejező – része. A hetedik futam egy kisebb díj lesz, az 1200 méteres Törökszentmiklósi Díj (III. kat.), az egyenes pályás sprintfutamban kilencen indulnak. Ezután az amatőröké a főszerep, mert egy 1400 méteres homokpályás amatőrversenyt látunk.

A főfutam az 1800 méteres Szenttamási Díj, az alábbi indulókkal:

Mezzanine (S. Gerogiev) – fantasztikus a statisztikája, ugyanis egyetlen pozsonyi versenytől eltekintve pályafutása alatt soha nem végzett a harmadiknál rosszabb helyen. Tavaly megnyerte az Imperiál Díjat (Listed), második volt a Millenniumi Díjban (Gd-1), idén eddig egyszer futott, a Batthyány-Hunyady Díjban (Listed) volt harmadik.

Fiery Wing (Németh S.) – a szürke mén eddigi legjobb eredményét épp ezen a távon érte el tavaly a Köztársasági Díj (Elit kat.) megnyerésével. Idén eddig kétszer futott, az Igazgatósági Díjban (Elit kat.) harmadik volt, majd futott ő is a Batthyány-Hunyady Díjban, ahol hatodik lett.

Badguy (L. Kasal) – a ló, aki mindig közel végez, de nyernie csikókora óta nem sikerült. Bemutatkozása óta csak komoly versenyekben futott, mindig pénzért. Idén eddig kétszer versenyzett, a Megnyitó Versenyben (I. kat.) volt második, majd Ebreichsdorfban erős mezőnyben harmadik.

Mick Titho (Bakos G.) – tavaly sokáig sérült volt, idén jó formával tért vissza. Egy harmadik és egy második hely idei mérlege, ezeket az eredményeket alacsonyabb kategóriájú díjakban érte el.

Shosholoza (Tormási Gy.) – ha rápillantunk a statisztikájára, akkor nem láthatunk nagy eredményeket, viszont hozzá kell tenni, hogy pályafutása alatt nagyon keveset futott, azokat is nagyversenyekben. Lovasítása mellette szól.

Kim Possible (Paizs G.) – tavaly nagyot fejlődött a most négyéves kanca, az év elején még V/b-s hendikepben is futott, a szezon vége felé Listed versenyben is láthattuk. Idén kétszer futott, ötödik és hatodik volt két kisebb díjban.

Star Force (ifj. Kozma I.) – a mezőny egyetlen háromévese és egyetlen magyar tenyésztésű lova csak hat héttel ezelőtt kezdte pályafutását. Sétálva nyert egy nyeretlen versenyt, majd a Nemzeti Díjban (Listed) lett negyedik. Ez utóbbi eredmény jó ajánlólevél lenne, azonban három kiló túlsúlyt kénytelen vinni.

A napot két homokpályás hendikep zárja, egy negyedosztályú 1100, majd egy „ötbés” 1200 méterre. A versenynap részletes programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf A heti Távoszlop-Tippek pedig valamikor szombaton kerülnek fel oldalunkra.

Időjárás ügyben alapvetően jó híreim vannak. Nyárias, 25-30 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, a napsütést esetenként egy-egy frissítő zápor szakítja meg. Mivel ez strandolni még nem az ideális, azt javaslom vasárnap jöjjenek ki a Kincsem Parkba, szerintem nem fogják megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr12920391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása