Oooo...a Derbyévjárat most

2011.05.18. 15:18

 Háromévesek a nagyító alatt

 

Lefutották a Ferge László Emlékversenyt, közeleg a Nemzeti Díj. Lassan időszerű, hogy rápillantsunk a háromévesekre, kik tűnnek pillanatnyilag a legerősebbeknek, milyen statisztikával rendelkeznek.

 

Obi Wan Kenobi

11/1-3-2

Csordás Emil – Gunnel Diadem „O” betűs ivadéka sem okoz csalódást, testvéreihez hasonlóan nagyon hasznosan és jól teljesít. Már kétévesen is talpon volt, amikor nem hibázott, mindig dobogóra állhatott, legutoljára a Ferge László Emlékversenyben, húsz méteres térhátrányról lett közeli ötödik. Rekordját autóstarttal ügette, 18.5-öt. Ha így folytatja, ott lesz a Derbyben és jó eséllyel pályázik majd egy pénzdíjra.

 

Oguz

6/4-0-0

Fazekas Imre - Tavaly a Szalay János Emlékversenyben kezdett, ahol a negyedik helyen végzett. Hosszú pihenője után folyamatos javulással, zsinórban négy győzelmet szerzett, melyekkel az évjárat élvonalába került. Utolsó, fordulóstartos versenyében hibával kezdett, de várható, hogy korrigálni fog és eredményesen szerepel majd a korosztályos nagyversenyekben.

 

Olajfás

6/0-3-1

Kolozsi László - Virágos fia még nyeretlen, ámde rendelkezik már komoly formákkal. Nyáron futotta első versenyét, rögtön ezüstérmet szerzett. Ezt a teljesítményét mégegyszer megismételte az elmúlt évben, majd idén szintén egy második hellyel kezdett, hogy aztán legutóbb a Fergében szoros harmadikként végezzen. A nagyversenyekben is döntőbe várható.

 

Oliver Twist

4/2-1-1

Veljko Mazsity – Tavalyi mérlege egyből egy, mély pályán abszolválta bemutatkozó futamát. Idén két helyezéssel nyitott, legutóbb nagy javulással, remek idővel győzött újra. A forma és a stílus alapján az istálló komoly reménysége lehet.

 

Orlando Bloom

8/4-0-4

Fazekas Imre – A remek származású mén eddig kiválóan teljesít. Nyolcszor futott, versenyei felét megnyerte, amikor nem győzött, a harmadik helyen zárt. Autóstartos, 17.8-as ideje a legjobb az évjáratban. A Ferge László Emlékversenyben látványos stílusban sétálta le ellenfeleit, az alapján úgy tűnik idomárjának nem lesz könnyű dolga, amikor választania kell a klasszikus verseny előtt.

 

Oswald

4/1-1-0

ifj. Döme Imre – A jó küllemű mén igen könnyű győzelemmel kezdte pályafutását, majd a Kétévesek Nagydíjában a második helyen végzett. Idei mindkét futására negyedikként zárt, de javuló formát mutatott, várható, hogy további javulással komolyabb szerep is juthat neki ebben az évben.

 

Ottey Boss

4/1-2-0

Veljko Mazsity – A Hico istálló másik reménysége. A klasszis Emma Boss lánya bemutatkozása nem sikerült, hibával futott. Téli pihenője utáni első versenyében jó idővel szerzett második helyezést, majd egy taktikai versenyt könnyedén abszolvált. A háromévesek első komoly versenyében sokáig vezetett és csak az utolsó száz méteren adta meg magát Orlando Bloom-nak. A futott idő nagyon ígéretes, évjárata elitjébe várható.

 

 

Ördöglány

6/2-1-0

ifj. Döme Imre – Győzelemmel debütált, majd egy második helyet követően megnyerte a csikók legnagyobb versenyét, a Kétévesek Nagydíját. Idén kétszer futott és ugyan nem fért a dobogóra, de jó időket ért el. Ha jön előre a következő hónapokban, felveheti a versenyt a legjobbakkal.

 

 

Örs

4/1-1-0

Csordás Emil - Idén kezdett el versenyezni a jó küllemű Célia ivadék. Elsőre hibával futott, majd nagy javulással jelentkezett és a nyeretlenségét is elveszítette – immár új tulajdonosánál és istállójában. A Fergében galoppozással kezdett, így nem bizonyíthatott. A látottak alapján még bőven van benne javulás, akkor pedig komoly feladatokat is megoldhat.

 

 

Öttusázó

5/1-0-1

Budai Attila – Korai csikó volt, a Szalay János Emlékversenyben nem volt ellenfele, de ezt követően keveset láttuk, akkor is hibákkal futott. Idei bemutatkozása jól sikerült, húszon belüli idővel ért helyre, de ezután ismét ugrott. Képessége alapján joggal várhatunk tőle kiemelkedő eredményeket.

 

 

Orifiamma Jet

6/4-1-0

Hajnal Tibor – Mivel olasz importról van szó, kilóg a sorból, de eddigi formái és tudása alapján mindenképpen említést érdemel. Már négy győzelmet számlál a Supergil kanca és ezeket meggyőző stílusban aratta. Eleinte nem volt teljesen megbízható, de utolsó két versenyében már komoly arcát mutatta, így Hajnal Tibor reménykedhet abban, hogy háromévese a jobb, akár idősebb lovak között is megállja majd a helyét.

 

Jelenleg talán ők tartanak a legelőrébb, de egyrészt ez egy szubjektív felsorolás, másrészt biztos vagyok abban, hogy a következő hónapokban lesz még olyan hároméves, akiről érdemes lesz még írni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr542913994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása