Lucky Luke (Lakatos Csaba) kettős győzelemmel szerezte meg a Májusi Nagydíjat

 

Orlando Bloom (Fazekas Imre) látványos sikere a Ferge László Emlékversenyben

 

Nem volt ellenfele Lucky Luke-nak a kétfutásos pontversenyben, a Májusi Nagydíjban. A hatéves mén mindkét részben nagyon magabiztos volt és a látottnál is sokkal könnyebben abszolválta a futamokat. Az első részben az utolsó nyolcszázon indított vele Lakatos Csaba, aki a végén már spórolhatott is lovával, hiszen a befutóra már jelentős előnnyel érkeztek meg. Landlord és What a Man a végén csak közelíteni tudtak a nyerőhöz. A második részben sem volt rossz a tempó, amit helyből Lucky Luke diktált. Eugénia fia végig kontrollálta az eseményeket és hozta ezt a részt is, így nem férhetett kétség a sikeréhez. Lester a második futamban ezüstérmes lett, megelőzve Landlord-ot, így az összetettben a harmadik hely jutott neki vetélytársa mögött.

A háromévesek első komoly versenyében, a Ferge László Emlékversenyben favoritgyőzelem született. Orlando Bloom megbízhatóságával, remek utolsó formájával kiemelkedett a mezőnyből és az esélyét realizálni is tudta. Ottey Boss jó starttal, sokáig elöl volt, a többiek tisztes távolságból követték csak. A túlsó oldalon Fazekas Imre elindította azonban a Zádor ivadékot, aki más sebességi fokozatra kapcsolt, a befutó közepén érte utol ellenfelét, végül pedig igen látványos győzelmet aratott. A bronzérmet a jó versenyt futó Olajfás szerezte meg. Orient Boy és Obi Wan Kenobi közel végeztek, Olajbáró gyengén, Örs durva hibával kezdett.

Matucza Lajosra emlékeztünk az ötödik futamban. Meglepetésre Lovely Beauty hibával kezdett, de ugrott Menedzser és Nemesúr is. Nem rontott viszont ezúttal Nobody, Csordás Emil lova kis küzdelmet követően verte a sokáig vezető Nacho Nico-t. A harmadik helyre a rohamozó Impi érkezett meg. Az a fogadó járt jól, aki vagy erre a három lóra esküdött vagy a népszerű klasszikus, Sose halunk meg c. film "mágikus" számait játszotta meg.

Kométa biztos győzelmével indult a nap. Hajnal Tibor hétévese jó formáit újabb győzelemre váltotta, a negyven méteres térhátrányról induló Noble Rose csak megnehezíteni tudta a dolgát. Nekifutó remekül mozgott és lett harmadik, megelőzve a tömören együtt érkező mezőnyt. A favorizált Miki az utolsó fordulóban hibázott.

Lehet, hogy Veljko Mazsitynak és a Hico istállónak megvan a Derby indulója? Oliver Twist kihasználta, hogy a másik favorit, Őrangyal durva hibával kezdett a Rácürmös Díjban és igen könnyen sétált haza. A nyerő mögött Overseas biztos második lett, a harmadik helyért viszont látványos küzdelem folyt Ortega és Salto Du Bouffey között.

Az esélyes Laza győzelmét hozta az Amatőrverseny Hendikep. Kelemen Viktória a végsőkig várt a támadással, majd éppen időben lendítette meg lovát, a célban már Király előtt jártak. A két favorit jó futása ellenére is csak egyetlen találat született a hármas befutóra, mert a pihenő után jól futó Liv Action helyezésére szinte senki sem számított. Istis Augenweide és Kiara ugrott, Jólelkű gyengén ment.

Názáret start-cél győzelmét hozta a Kerner Díj. Boros Károly lova kihasználta kedvező beállítását és hiba nélkül könnyedén ért haza a favorit, Napfény előtt. A bronzérmet Lala szerezte meg, aki sokáig üldözte a vezető lovat és bár a végére nagyon megállt, dobogón ragadt. Oswald nagyon megindult a túlsó oldalon, de végül csak a negyedik helyig jutott.

A hosszú távú Delmar Hendikepben Naposház újabb győzelmét láthattuk. Turbucz Sándor négyévese egyre megbízhatóbban teljesít, de meg kellett küzdenie ezért a sikerért, mert most Man in Black is jól ment és az utolsó lépésekig harcolt az első díjért. Mistral ismét mutatkozott és szerzett bronzérmet. Low Fox és Lili Lobell jó tempóban kezdett, de a végét nem bírták. Miki Manó ismét bizonytalanul indult.

A Nadír Hendikepben Ne Nana volt a legnagyobb kedvenc és nem sok hiányzott, hogy meg is nyerje a futamot. A végét azonban nem bírta és a kézből érkező Nikon, Juhász Balázzsal a kocsijában biztosan takarta le a célban. Maroshévíz jó momentummal zárkózott és nagyon közeli harmadik lett. Jármi közel végzett. Jópofi hatszázig a frontban ügetett, majd elfáradt és ugrott, csakúgy, mint Marót.

Fazekas Imre duplázott a nap végén, stílszerűen a Jubiláns Hendikepet nyerte Doreana-val. A befutó közepén állt élre a hatéves kanca és bár Keeper nagyon jött a végén, már nem érte utol vetélytársát. Hetita Nevi csakúgy, mint legutóbb most is harmadiknak érkezett meg Poltergeist M és a jól zárkózó Kitti elé. Julia R. hibával kezdett.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr802893202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása