Jaroslav Línek és Ribárszki Sándor triplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenz a Nemzeti Díj nyerője

A két klasszikus verseny közül egyik sem hozott szoros befutót, mindkét győztes biztosan nyerte futamát. A kancák küzdelmét Exlibris, a hármas korona első ágát pedig Lenz nyerte biztosan, több hosszal üldözői előtt.

Bevezetésképp a Dőry György Emlékverseny hendikepben Merkució (Nagy L.) megpróbálta ellopni a versenyt a többiek elől, nagy iramban az élre állt és sokáig úgy tűnt sikerül is megtartania helyezését. A legvégén azonban Kesző (Varga Z.) támadása sikerrel járt, a célban fél hosszal verte a sárgát. A harmadik helyért komoly küzdelem folyt, végül Tita (L. Kasal) ért oda a harmadik helyre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frühlingswind könnyen nyert

Favoritgyőzelmet hozott a második futam. Frühlingswind (J. Línek) már a túlsó egyenesben az élre állt, majd előnyét folyamatosan növelve biztosan szerezte meg idei első győzelmét. Így aztán küzdelem csak a helyezésekért alakult ki, végül a második helyet Pretty King (Nagy T.), a harmadikat némi meglepetésre Rézkígyó (Hegedűs Cs.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunset Crest csak sétált

A Csekonics József Emlékverseny (Elit kat.) végeredményén talán csak szerb vendégeink nem lepődtek meg. Győzött ugyanis a déli szomszédunktól érkező Sunset Crest (J. Havlík), Városbíró (J. Línek) és Spinning Crystal (Kerekes K.) előtt. A többség számára a győzelem tényénél csak annak stílusa volt meglepőbb, a szerb vendég ugyanis nagyon könnyen, öt hosszal verte legjobb sprintereinket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cash Game és Kerekes Károly

A 2100 méteres Zangen Károly Emlékversennyel folytatódott a program, ahol újra bebizonyosodott, hogy hosszú távú versenyeknél a Szabó József trenírozta lovakkal számolni kell. Most Cash Game (Kerekes K.) szállította a győzelmet az istállónak, a sötétpej kanca a kanyar bejáratánál állt az élre és tett szert pár hosszas előnyre, amit a célig biztosan tartani tudott. Második lett Argonauta (Mészáros Zs.), harmadik Moliere (Varga Z.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rendezvous lovasa Jaroslav Línek már érzi, hogy ő nyert

Izgalmas befutót hozott ezután a 2200 méteres Bábolnai Díj (Elit kat.). A célegyenesben Boheme Wango (S. Georgiev) állta az élre, a távoszloptól Rendezvous (J. Línek) folyamatosan támadta őt, a két telivér külön versenyt vívott a győzelemért, amit végül Rendezvous-nak rövid nyakhossz különbséggel sikerült megszerezni. A futam harmadik helyét a szlovák vendég Briton Track (Z. Smida) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grafit és Nemulass

Az 1200 méteres Pettkó-Szandtner Tibor Emlékverseny Grafit (Kerekes K.) start-cél győzelmét hozta. Második a favorit Nemulass (Nagy L.), harmadik Vanity Queen (Tormási Gy.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exlibris és a már ünneplő Lukas Kasal

A hetedik futam volt a nap első klasszikus versenye, a magyar 1000 Gns, a Hazafi Díj. A futam előtt nem volt zavartalan a kikentrézés, két telivér is önállósította magát, Dancing Hussy ráadásul lovasával tett meg olyan négyezer métert komoly tempóban, így ő már nem is vett részt a futamban. Start után párszáz méterrel Exlibris (L. Kasal) állt az élre, a célegyenes bejáratáig többen is a nyomában voltak, ott aztán Jozef Roszival idomítottja nagyobb sebességre kapcsolt és ellépett a többiektől. A távoszlopnál már 4-5 hossz volt az előnye, amit a célig „csak” tartania kellett. A helyezésekért viszont nagy volt a küzdelem, a második helyet a mezőny végéről nagy lendülettel finiselő Una Loulla (A. Ajtebi), a harmadikat a magyar tenyésztésű Miss Mary (if. Kozma I.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auenwüste itt már biztos nyerő

Az Amatőrverseny Hendikep kötötte össze a két nagyfutamot, itt a kis súllyal versenyző Auenwüste (Berghoffer Szandra am.) szerzett könnyű győzelmet, a helyezéseken Vidocq (Pap Gabriella am.) és Mi legyen? (Petró Katalin am.) osztozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenz és Németh Sándor

Majd jött a nap második kiemelt versenye, a magyar 2000 Gns, a hármas korona első ága, a Nemzeti Díj. A társaság egy ló kivételével egyszerre jött el a géptől, a túlsó egyenes végére azonban eléggé széthúzódott már a mezőny. Ekkor már Lenz (Németh S.) volt az élen, aki a kanyarban egy-két hosszal galoppozott üldözői előtt. A célegyenesben aztán hasonló volt a koreográfia, mint egy órával ezelőtt a klasszikus kancaversenyben, az élen álló telivér a vége előtt kétszázzal megnyugtató előnyt szerzett, majd ezt az előnyt a célig megtartva biztosan győzött. Küzdelem itt is csak a második helyért volt. A szlovák tréningből érkező Pacino Mo (A. Ajtebi) már a kanyarban a második helyen galoppozott, ettől kezdve felváltva többen is támadták, de végül megőrizte helyezését. A harmadik helyet a mezőny hátsó feléből kívül támadó Armagedon Fire (J. Línek) szerezte meg, ő ugyan hatalmas lendülettel érkezett, de végül meg kellett elégednie a képzeletbeli bronzéremmel. Győzelmével Lenz megszerezte a hármas korona első ágát, és kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a folytatás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paola Princess (kívül) és Mecénás küzdelme

Zárásképp a Brudermann Rudolf Emlékverseny a nap legizgalmasabb befutóját hozta. Paola Princess (J. Línek) és Mecénás (Godó P.) olyan százötven méteren keresztül fej-fejt küzdöttek a győzelemért, a célba szinte egyszerre estek be, szabad szemmel meg sem lehetett állapítani a győztes kilétét, így meg kellett várni a célfotót, ami a kanca orrhosszas győzelmét mutatta. A harmadik helyet Askja (S. Budovic) szerezte meg.

A versenynap hivatalos eredménye az alábbi linken olvasható: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-05-08.HTM

Ami a zsokékat és az idomárokat illeti, mindkét kategóriában két triplázót találunk. A lovasoknál Jaroslav Línek, a trénereknél pedig Ribárszki Sándor ünnepelhetett háromszor is. A Nemzeti Díj Fesztivált most vasárnap egy csendesebb versenynap követi, mikor a napi főverseny az 1400 méteres Székkutasi Díj lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr472894324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása