Naná újra a színen

2011.05.03. 14:22

 Naná (Fazekas Imre) nyerte az Apanázs Díjat

 

Fazekas Imre 1400., Varga Sándor 300. győzelme

 

Az „Év Lova” visszatért! A tavalyi szezon sztárja, Naná az Apanázs Díjban kezdte idei menetelését, méghozzá kitűnően. A Derby-nyerő már az első egyenesben az élre állt, és hiába támadták a végén erősen, állta a rohamokat és nyerte a versenyt a javuló Masterpiece és Simb Illusion előtt. A következő feladata a Nemzeti Díj lehet. What a Man szoros negyedik lett a sokáig mutatkozó Youp Lucswolle-t előzve. Naná kocsijában Fazekas Imre pályafutása 1400. győzelmét aratta, melyhez gratulálunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap első futamában Lutri Fort realizálta esélyét, jó idővel verte Markota-B-t és Grandfather-t. Leila Princess remek momentummal versenyzett, Lankadatlan ismét hibával futott. Miki Manó gyenge kezdés után gyors második pályával hívta fel magára a figyelmet. Ezzel a sikerrel Varga Sándor is jubileumhoz érkezett, 300. győzelmét könyvelhette el a sárgának köszönhetően. Gratulálunk!

Hajnal Tibornak ezúttal is volt oka mosolyogni. Fél órán belül sikerült dupláznia, természetesen mindkét esetben saját idomítású lóval. A Jutalom Hendikepben a favorizált Netto oldotta meg feladatát, méghozzá remek stílusban és lefutási idővel. Jódlis csakúgy, mint legutóbb, most is egy helyezéssel végzett vetélytársa mögött és lett ezzel második, míg mögötte a nyerése után is jól futó Noble Rose ért célba. Luca villámgyors első félkört követően visszavett a tempóból és a végén már nem tudott újítani. Láss csodát! és Kométa viszonylag közel végzett a helyezettekhez.

Az Aszkéta Díjban Nyíres volt Hajnal Tibor társa. A négyéves utolsó versenyében nem ment jól, de javára vált a pihenő és bár most sem volt tökéletes a jármódja, biztosan verte Nemo-t és Őszi Fény-t. Oswald másodjára sokkal jobb lehet, Öttusázó viszont jó futása után ezúttal gyengén ment.

Örs a héten új istállóba került, így a Borcsa Díjat már Fülöp Gyulának és Csordás Emilnek szállította. Célia fiának győzelmi stílusa komoly reményekre jogosíthatja a menedzsmentet. A nyerő mögött Opal River javulással végzett a második helyen, de Olajbáró is sokkal érettebben futott, mint eddig és állhatott dobogóra. Örömtűz, Open és Ontario R. egyaránt jött előre, mindannyian döntősök lehetnek legközelebb.

 

Zavarosan indult, de izgalmas lett a Philip Lobell Díj. Nanucy Molly sokáig utcahosszal járt a mezőny előtt és még a befutó elején is úgy tűnt sétálva ér haza. A végén viszont Márton Lajosnak is akadt munkája, mert ahogy fáradt a négyéves kanca, úgy lendült bele Itaka és a célig rövid fejhosszra megközelítette. Nebraska jó futással kezdte idei szezonját, biztos harmadikként zárt Magda előtt. Ördöglány és Magiszter gyengén indultak, ráadásul nem volt zavartalan a versenyük. A top favorit Oguz hibával kezdett, de Nikki is galoppozott az elején.

 

Látványos hajrát hozott a 2011. évi Amatőrkupa Hendikep IV. futama. N. Lady és Kis Herceg küzdelme lázba hozhatta nézőket a finisben, végül Turbucz Sándor lova háromnegyed hosszal nyerte idei első versenyét. Mistral hiba nélkül futva érkezett meg a dobogóra. Fáraó messzi negyedik lett, nyakán a lassan kezdő Násfa-val.

Három esélyes ló döntötte el az Árvácska Díj sorsát. Overseas szinte végig elöl ügetett, de Nelli Gull az egész verseny alatt presszionálta és végül le is gyűrte, köszönhetően Váradi Sándor remek hajtásának. Oliver Twist sokat jött előre, jó időt ügetve ért placcra. Nyári Zápor a befutó elején nagy rössel érkezett, de száznál elbizonytalanodott.

A segéd- és amatőrhajtók idei vetélkedésének első állomásán, az Újlengyeli Lovas Klub Kupa nyitó versenyében az utolsó méterekig nem lehettünk biztosak a nyerőben. Norbert már-már megelőzte a gyorsan kezdő Reine d'Illiat-ot, de nem sokkal a cél előtt elugrotta magát. A francia kanca így sem tudott győzni, mert Magic Diamond Way-t remekül hozta Kőbán Rita és a legjobbkor voltak elöl, pont a célban. Mamma Roma jól mozgott és szerzett bronzérmet megelőzve Igéző-t. A top favorit Nevegal az első kanyarban ugrott és esett ki a versenyből. Jegyzőnő még a start előtt hibázott, ehhez képest nem ment rosszul.

A hosszú távú Delta Star Hendikep zárta a napot, ahol újra a papírjátékosok örülhettek. Indíts! Lakatos Csabával megfelelt az elvárásoknak, a kilencéves egy jól beosztott hajtással verte a dinamikusan zárkózó Iron Man-Jackson Junior duót. Knock-down a befutó elején vétett jóvátehetetlen hibát.

Kiemelt hétvége következik, a Májusi Nagydíj és a háromévesek első komoly erőpróbája, a Ferge László Emlékverseny igazi csemegének ígérkezik, semmiképpen ne hagyják ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr702874516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása