Folytassa, Nelson!

2011.04.27. 10:38

 Nelson (Turbucz Sándor am.) könnyedén nyerte az Elly Díjat

 

Nelson tovább folytatta menetelését. A Diadora istálló klasszisa zsinórban ötödször győzött, ezúttal a napi főfutamban, az Elly Díjban sétált haza. Turbucz Sándor nagyszerű négyévese ezt a feladatot is erőlködés nélkül, látványosan oldotta meg, így kijelenthetjük, a korosztályos nagyversenyek esélyes pályázójává lépett elő. Küzdelem csak a helyezésekért folyt, öten is fej-fej mellett érték el a célt. Az ezüstérem végül az igen gyenge startja után remekül zárkózó Night Lady-nek jutott, míg Miki pont a célban kapta el az egész egyenest végigküzdő Itaka-Lovely Beauty párost. Montgomery szoros hatodik lett, Nobody az első egyenes elején hibázott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap első futamában, a Leánycsók Hendikepben sem volt túl izgalmas a befutó, amiről Life Dibielle gondoskodott. Kolozsi József remek startot vett a Prolongo istálló hatévesével és innentől kezdve a többiek csak tisztes távolságból figyelhették, ahogy a kanca rekordjavítással hazasétál. Laza jó versenyt futott, de meg kellett elégednie a második hellyel, míg mögötte a negyven méteres térhátrányát hamar ledolgozó, nagy időt futó Nick Nolte végzett. Az esélyesek közül Obi Wan Kenobi jó pozícióban, a hajrában, Lankadatlan a befutóban ugrott.

Lardon győzelmét hozta a Reggel Díj. A mindig gyorsan kezdő, de a végére általában elfáradó mént remekül osztotta be Weber Zsolt, eleinte Jávorszarvas, majd a tréningtárs Hamburg hátán versenyzett, hogy aztán a finisben támadjon és biztosan győzzön. A Kecsap istálló kedvence két év után tudott újra versenyt nyerni. Hamburg mögött a formát futó Igéző állhatott még dobogóra. Kerámia már a start után kiszállt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Ostap Díj sorsa hamar, már az első kanyarban eldőlt. Őrangyal most rendesen viselkedett és kedvező beállítását könnyű győzelemre váltotta. Lakatos Csaba és a Csibi istálló háromévese ennél komolyabb feladatokat is megoldhat még az idén. Salto Du Bouffey egyre meggyőzőbb, a francia mén remek hajrával, a mezőny második feléből szaladt fel a nyerő mögé, Overseas pedig bizonytalankodásai ellenére helyen maradt, bár Soir Du Vivier erősen szorongatta. Őszi fény jó formát ügetve sem tudott küzdelembe kerülni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő egy óra Komáromi Krisztináé volt. Az Utász Hendikepben Jorvik Viking hozta a szokásos félelmetes hajráját és állva hagyta ellenfeleit az utolsó százon. A sokáig vezető Lear Király-t pont a célban kapta el Maggie Cristal és lett ezzel második. A helyezettek mögött a zsákutcába került Levendula és a kézből érkező Kisasszony végzett. Doreana sokáig a vezető ló mellett ügetett, de a finisre elfáradt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nyeretlenek Versenye után újra Komáromi Krisztina mosolyoghatott legjobban, ugyanis Márvány nagyon meggyőző volt és ötévesen búcsúzott ettől a kategóriától. A siker kulcsa egy remekül sikerült start volt és az, hogy a nem mindig megbízható mén ezúttal nem rontott, így a látottnál biztosabban védte ki az idén először futó Olajfás és a javuló Orient Boy támadását. Nikon és Örs jól mozgott, Osztalék viszont már az első kanyarban esélyét vesztette.

Zavaros volt a Janette Díj első félköre, a gyorsan kezdő No Bi és a mögötte versenyző Nobile is ugrott. Nem tette ezt viszont Orifiamma Jet. Hajnal Tibor olasz importja, élre állt és igen jó idővel, könnyen szerezte meg idei harmadik győzelmét. Fiorina megtámadta ugyan az utolsó métereken, de a hároméves biztosan állta a sarat. A harmadik helyre a nagy formába lendült Napraforgó érkezett meg.

A Susi Díj után Földi Péter ünnepelhetett. A két istállótárs Napfény és Miller a fogadók nagy kedvence volt a futam előtt, ők pedig nem okoztak csalódást. Napfény végig vezetve, kis küzdelem után nyert újra, ez pedig Földi Péter 50. győzelmét jelentette. A két favorit mögött Hetita Nevi jött be harmadiknak, minek köszönhetően nagyon jól fizetett a hármas befutó. A helyezettekhez közel Maroshévíz és Jegyzőnő értek célba, de mezőny nagy része jó időt ügetett.

Az Amatőrverseny Hendikep után Peszlen Ferenc fogadhatta a gratulációkat. Láma kihasználta a vetélytársak hibáját, hárította Féltestvér rohamát és nyerte a futamot. Érdekesség, hogy a most hatéves mén másodszorra győzött pályafutása során, az elsőt még egy nyeretlen kétéves versenyben szerezte négy évvel ezelőtt, Marschall Istvánnal. A favoritok becsületét Fáraó mentette meg harmadik helyével. Király és Jonatán az első kanyarban ugrott, Low Fox a befutó elején tette ugyanezt.

Arany volt (a) Medália a Cilley Hendikepben. A nap utolsó, hosszútávú versenyében Karács László kancája – kihasználva, hogy a mezőny eleje szinte lépésben kezdett – már az első kanyarban elöl volt és esélyt sem hagyott a többieknek, úgy nyert, ahogy akart. Iron Man jól jött a végén, de ez csak a második helyre volt elegendő, Igloo-t előzve pedig Hurry Up Star ért még placcra. Ivett sokallta a távot, Jackson Junior hibával futott.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr642858762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása