Fókuszban a háromévesek

2011.04.23. 16:20

A Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny a tízfutamos galopp versenynap főfutama

 

Tíz magyar futammal és idén az eddigi legtöbb indulóval köszönti a Húsvétot a magyar lóversenyzés. A főfutam a derbyévjáratról szól, a mezőnyben ott lesz a tavalyi kétéves korosztály két legmagasabbra értékelt lova, de szinte mindegyik indulót a generál hendikep lista első részében kell keresni.

Jó volt belelapozni a Turfba pénteken, rég láthattunk ugyanis tíz magyar futamot a Kincsem Parkban. Ráadásul a mezőnyök sem kicsik, egy kivételével minimum nyolc lovat láthatunk futamonként, és lesz olyan verseny is, ahol a homokon maximálisan lehetséges 12 ló indul majd. A program a kilenc lovas Gróf Nádasdy Tamás Emlékverseny Hendikeppel indul, majd tizenegy nyeretlen ló küzd azért, hogy győzelmével kizárhassa magát ebből a kategóriából.

Említettem, hogy a főfutamban találjuk a tavalyi kétéves generál első két helyezettjét. Na, a harmadikat pedig a nap harmadik futamában, a Háromévesek versenyében. A táv 1900 méter és tíz lovat láthatunk a startnál. A nyeretlen verseny második részével folytatódik a program, ebben a futamban láthatjuk a maximális 12 indulót. A legnagyobb mezőnyt a legkisebb követi, a II. kategóriás Dreher Jenő Emlékversenyben heten állnak starthoz. Hosszú távú II. osztályú hendikep lesz a nap hatodik futama, majd az amatőrlovasok versenyét láthatjuk.

Nyolcadikként a főfutam, az 1400 méteres, I. kategóriás Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny következik. Az elmúlt néhány évre visszatekintve az Erdődy nyerők közt találunk olyan lovakat, akik évjáratuk meghatározó lovává váltak. Gondoljunk csak a 2010-es „Év lova” pontverseny nyertesére Tutanhamonra, aki tavaly könnyen nyerte ezt a futamot, vagy ott van 2008, mikor a későbbi derbynyerő Sunny Sam volt az Erdődy nyerője. A futam idei indulói:

Lacis Whip (Varga Z.) – tavaly placcal mutatkozott be, majd helyezetlen volt a Károlyiban, aztán nagy meglepetésre megnyerte a kétévesek legnagyobb versenyét a Szent László Díjat. Idén még nem futott, tavaly GHP száma alapján második volt a kétévesek ranglistáján.

Corona Osama (ifj. Fejes L.) – kétévesen sokat futott, idén is van már egy verseny a lábában a magyar tenyésztésű ménnek. Legnagyobb sikere az elit kategóriájú Blaskovich Emlékverseny megnyerése volt, idén első futására negyedik lett egy III. osztályú hendikepben.

Dancing Hussy (Paizs G.) - a kétévesek listavezetője tavaly egy helyezetlen futással mutatkozott be, majd két győzelem következett, egy nyeretlen verseny után a kétéves kancák legnagyobb versenyét a Gr. Károlyi Gyula Emlékversenyt nyerte meg. Papíron ő áll a legjobban, de az idén még őt sem láthattuk.

Ballagó (Bakos G.) – a mezőny egyetlen lova, akiről elmondhatjuk, hogy tavaly a Kincsem Parkban veretlen maradt. Három tavalyi futásából Budapesten kétszer győzött, Pozsonyban pedig pénzért futott. Legkomolyabb eredménye az Aquincumi Díj (III. kat.) megnyerése volt, idén még nem futott.

Dárdahegy (Németh S.) – kétévesen mindjárt győzelemmel mutatkozott be, majd csikóként egyszer futott még, a már említett Aquincumi Díjban lett harmadik. Idén az Április Díjban futott, ahol jó öreg lovak mögött a harmadik helyen végzett.

Frühlingswind (ifj. Kozma I.) – tavaly kétszer futott, második futására vesztette el nyeretlenségét. Idén van már futás a lábában, az Április Díjban lett ötödik, elég messze az élmezőnytől, de ne felejtsük, hogy istállója jól kezdte az évet.

Titulaire (S. Georgiev) – csikóként négyszer is futott, de csak nagyobb versenyekben. Legjobb eredményét Ebreichsdorfban érte el, fejhosszas második lett egy 8000 euros csikóversenyben, rá három hétre azonban a Kritériumban csalódást okozott.

Fey Fortune (L. Kasal) – tavaly csak egyszer futott (helyezetlenül), idén egy erős nyeretlen versenyben futott ahol második helyezést ért el. Abban a futamban mögötte végzett az az Óbuda, aki a múlt héten Ebreichsdorfban egy értékes második helyet szerzett.

A főversenyt a Gróf Csekonics Gyula Emlékverseny Hendikep (III. o.) követi kilenc indulóval, a napot pedig a tizenegy lovas Báró Wenckheim Béla Emlékverseny Hendikep (V/b.) zárja. A versenynap Távoszlopos tippjeit estefelé olvashatják majd a Távoszlop-Tipp rovatunkban.

A versenynap részletes programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Az időjárással kapcsolatban pedig alapvetően jó híreim vannak. A hőmérséklet 18-22 fok közt várható, a napot időnként eltakarják a felhők, de csapadékra kicsi az esély. Szóval ideális lóverseny látogató idő várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr922849930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása