No Not Me újra győzött

2011.04.12. 11:47

 No Not Me ( Veljko Mazsity ) duplázott a Délegyháza Község Nagydíjában

 

A Napsugár istálló triplázott

 

A Hico istálló klasszisa, No Not Me aktuális feladatát is megoldotta, a napi főfutamban tudott újra győzni. Veljko Mazsity négyévesének sikere azonban csak az utolsó lépéseken vált biztossá, hiszen egészen a befutó közepéig úgy tűnt Masterpiece nyerhet, ott azonban megtámadta No Not Me és Landlord, a küzdelem hevében pedig Fairplay fia elugrotta magát. No Not Me és Landlord mögött a sokáig vezető Montgomery jött be a harmadik helyre.

 

Hajnal Tiborék remek napot zártak, három győzelmet aratott az istálló. Az elsőt, mindjárt a nyitó futamban Carpe Diem szállította. A Tavaszi Hendikep nyerője gyors első félkörrel hamar az élre állt és innentől kezdve végig kontrollálta a versenyt. Naomi és a végén Exxon Valdez támadta ugyan, de megelőzni nem tudták. Jorvik Viking jó momentummal zárkózott, de a cél előtt elugrotta magát. Imperiál a befutó közepéig helyezettnek tűnt.

Másfél órával később a Tóth László által hajtott Night Lady bizonyította be, hogy ugrás nélkül sokra képes. A szezont szép győzelemmel kezdő, majd ezt követően hibával futó négyéves, a Jungfrau Hendikep II. részében villogott és a taktikai verseny utolsó kétszáz méterén, ellenállhatatlan finissel terítette le a mezőnyt. Poltergeist M most is jól futott és lett második, megelőzve Jamaica Man-t.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő futamban újra a tréner, Hajnal Tibor ült sulkyba és Orifiamma Jet társaságában hajthatott vissza nyerőként a közönség elé, a futam után. A kanca szintén galoppozást követően indult és hasonlóan istállótársához, neki is sikerült teljes mértékben kiköszörülni a csorbát. Az olasz importhoz legközelebb Naposház és Obi Wan Kenobi végzett. A helyezettek mögött a francia különítmény ért célba.

Lakatos Csabának is jól ment, két lovával is győzni tudott. A Sandti Díjban Jason Ask csak játszott a mezőnnyel és nagy javulással sétált haza. Légtornász és Istis Us Star jól zárkóztak a végén, így felállhattak a képzeletbeli dobogóra. Utóbbinak ez volt a búcsúversenye, egy nagyon sikeres pályafutást zárt helyezéssel Fülöp Gyuláék hűséges ménje. Likviditus gyengébben ment a vártnál, Ronja Silas már az autó mögött galoppozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dupla, a nap nyolcadik futamábam, a Gratis Díjban jött össze, amikor Miki volt Lakatos Csaba társa. Az ötéves mén hibái után két jó versennyel jelezte, hogy egyre jobb formában van, most pedig küzdelem után verte a nagyon megbízható Nobile-t. Mácsó a sormintának megfelelően újra jól ment, ezúttal a harmadik helyre ért fel. Magic Diamond Way a második kanyarban hibázott és veszítette el esélyét. Malta Sun és Marietta a verseny elején szállt ki.

A Nyeretlenek Versenye meglepetést hozott. A helyezettekkel számoltak a fogadók, de a nyerőre szinte senki sem gondolt a futam előtt. Overnight, az AMMA Rt. újonca másodjára teljesítette a szintidőt, első versenyében pedig, Papp Istvánnal a kocsijában sokat jött előre és a látottnál biztosabban verte a favorizált Opal River-t. Óhatatlan most sem indult jól, de így is placcra ért O Bi és Násfa ellenében.

 

Örülhettek viszont a favoritjátékosok a Ditta Nevi Hendikep után. A favorit Nóraville-nek nem okozott gondot a feladat, Kolozsi Lászlóval könnyedén verték a riválisaikat. Kis Herceg kisebb szünet után újra jó formáját adta és szerzett ezzel ezüstérmet, míg mögötte a sokáig elöl ügető Nubia ért célba. A galoppozó lovakon kívül mindenki jó időt ment.

A Gemini Hendikepben egy régen látott versenyző, Lankadatlan tért vissza igen sikeresen. A hatéves több, mint egy éve, győzelemmel búcsúzott, most pedig ugyanígy kezdett. A próbafutamot hibával teljesítő mén most nem rontott és végig vezetve intézte el a mezőnyt, tette mindezt trénerével, Varga Zoltánnal. Kasztor kezd formába lendülni, javulással lett második, megelőzve a kihagyás után jól futó Lurti Fort-ot. Lili Lobell és Markota-B közel a helyezettekhez végeztek.

Izgalmas versennyel zártuk a napot. Matyi két hibázás után indult, Kovács Dórának nagyon kellett figyelnie lovára, de így is, szinte végig a pálya közepén versenyezve is győzni tudott, idén először. Knock-down jól hajrázott, de Kopogj!-ra sem lehet panasz. Low Fox a befutó elejéig nyerőnek tűnt, de a finisre elfáradt. Intézet hibával kezdett, Leila Princess, Klarissza és Escorial jó momentummal versenyzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr822819846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása