Távoszlop-Tipp

2011.04.09. 21:32

Elérkeztünk a második versenynaphoz, így rovatunk új bejegyzéseit mostantól az előző hét értékelésével kezdjük. Az első értékelés elég pozitív hangnemű lesz, mivel a kapunyitón elég jó találati arányt sikerült elérni, elismerésként meg is veregettem a saját vállam. De nézzük a konkrétumokat.

Kilenc futamot láthattunk, a kilenc nyerőből ötöt sikerült eltalálni. Ha a hely fogadásokat nézzük, akkor a versenynapon első háromba tippelt és ténylegesen indult 28 ló közül (a tippelt lovak közt egyet lejelentettek) 18 placcon végzett. A tippeket „zsinórban” megjátszva 2 befutót tudunk felmutatni, és volt egy telitalálatunk, a nap hatodik futamában sikerült a hármasbefutót eltalálni. Néhányan kapacitáltak, hogy versenyezzünk a hivatalos szaklappal, mérjük össze tippjeinket, végül hagytam magam meggyőzni és úgy döntöttem, hogy egy tippversenyes értékelési módszerre* építve minden héten számszerűsítem a Turf és a Távoszlop tippjeit. Ezzel a pontszámítással alakul ki a versenynap eredménye, aminek megnyeréséért 1 pont jár, így a szezon végére 32 pont kerül kiosztásra. A cikk alján található számítási módszerrel az első hét pontszámai: Távoszlop-Turf 85-82, így az első hét után az állás: Távoszlop – Turf 1-0.

Na és akkor lássuk a második versenynap Távoszlopos tippjeit:

I. Nexus – Malőr – Mizantróp

II. Danestar - In God We Trust – Ost Star

III. National Gold – Mandala – Nefertiti

IV. Makkász – Figurázó – Titok

V. ---

VI. Starfish – Silver Storm – Méregcsók

VII. Choir Solo – Mick Titho – Grand Csarló

VIII. Iowa – Young Ambition – Nice Guy

IX. Marrayah – Álmos – Robinson Cruso

X. Argonauta – Astyan - Mosoly

 

*Minden futamban három lovat tippelünk, ezért az összehasonlíthatóság érdekében amennyiben a Turf több mint három lovat tippelne, a pontszámítás szempontjából csak az első hármat vesszük figyelembe. Lejelentés esetén nincs tartalék ló, a tippből két maradó induló az 1-2 helyre tippelésnek számít, ha csak egyetlen ló marad a tippből, akkor az győztesnek tippeltnek számít, amennyiben mindhárom tippelt lovat lejelentenék, akkor a futam 0 pontos. A versenynap eredmény kiszámításának módszere: az első tipp pontértéke 3, a másodiké 2, a harmadiké 1. A futam eredményének szintén van pontértéke: az első helyezetté 3, a másodiké 2, a harmadiké 1. Az értékelés során a helyezést elért tippelt lovak kapnak pontot, a tippek pontértékét úgy számítjuk ki, hogy a tipp szerinti pontértéket és a helyezés szerinti pontértéket összeszorozzuk. Pl.: az elsőnek tippelt nyerő 9 pont (3x3), a másodiknak tippelt nyerő 6 pont (2x3), a harmadiknak tippelt nyerő 3 pont (1x3), az elsőnek tippelt harmadik 3 pont (3x1) stb. Hármasbefutó találat esetén egy plusz pontot is adunk az eredményhez. Mínusz pontok nincsenek, amennyiben a tippelt lovak közül egyik sem szerez helyezést, az 0 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr162812978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krasne 2011.04.11. 21:25:32

Te kis lopós! :)))

Krasne 2011.04.11. 21:26:45

Nem rossz játék, ugye? :)))

thury 2011.04.12. 10:46:49

@Krasne:
Igen, Tőled nyúltam. :) Csak egy icipicit változtattam rajta. A jogdíjat majd a büfében lerendezzük. :)

Krasne 2011.04.14. 22:05:04

@thury:
Az a minimum! :)))

Egyébként ezzel a játékkal lehetne újra az újságokat bevonni a loviba!
Régen is voltak az újságokban tippek és eredmények. A pályán meg be is mondták! Az elején segíthetnénk nekik a tippelésben. Valami jelképes díjat fel is lehetne ajánlani a győztesnek. Ennél olcsóbb reklám nem nagyon van manapság. Hétvégén lehoznák a lapok a tippjeiket, hétfőn közölnék az eredményeket, ezáltal újra a köztudatba kerülne a lovi!!!
süti beállítások módosítása