Lali Király újra a régi

2011.02.08. 14:39

 

Lali Király (Márton Lajos) szép stílusban nyerte az Adonis Hanover Díjat

 

Nagyváry Andrea mesterhármasa

 
Már a Sennyey Géza Emlékverseny jegyében futották a napi főfutamot, az Adonis Hanover Díjat. A látványos versenyben a régi fényében tündöklő Lali Király diadalmaskodott, kocsijában Márton Lajossal. Az ötéves sikeréhez elég volt egy bombaerős utolsó kétszáz méter, egészen addig a két istállótárs, Menedzser és Montgomery volt elöl. A befutóban aztán megérkezett Imike és Lali Király, de az Sandti-ivadék győzelméhez nem férhetett kétség. Lézer pont a célban vette el a bronzérmet Montgomery-től. What a Man és Simb Illusion idény eleji formában futott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jó versennyel, az Atyafi Hendikeppel indult a délutáni program. A gyors kezdő Háremhölgy mellé hamar felért a második sorból indult favorit, Káma és jó tempót diktáltak a mezőnynek. Mögöttük Mambo Girl, Magic Boy és Joyous Woman is ígéretes pozícióban versenyzett. A befutóban Háremhölgy mellől ellépett Nagyváry Andrea jó formában lévő kancája és a célig kivédte a kissé elkésve érkező Mambo Girl rohamát, és idei második versenyét is biztosan nyerte. Háry János momentum nélkül versenyzett, Kelta Király többször is hibázott.
 
Az Amatőrverseny Hendikep után is Nagyváry Andrea örülhetett igazán, de nem utoljára. Az rutinos Gondolkodó jó startot véve hamar az élre került és ekkor már sejthettük, nehéz lesz megverni. Így is lett, Ecsedi Letícia ügetője különösebb erőltetés nélkül sétált haza a jól zárkózó Ivory Boy előtt. Karamella biztos harmadiknak szaladt fel. Ileda Bi sokáig közel volt, de a finisben nagyon megállt.
 
A mesterhármasra fél négyig kellett várnia a sokszoros amatőrchampionnak. Norah Jones komoly eséllyel indult a Lil Díjban, de végső sikeréhez kellett egy kis szerencse is, hiszen Lear Király nagyon későn lendült bele, így csak megközelíteni tudta a nyerőt a célban. Nanucy Molly ezúttal a mezőnyből versenyzett, így meg kellett elégednie a bronzéremmel. Nekifutó ugrással kezdett, Reine D’Illiat és Muzsikaszó viszont jóvátehetetlen hibával futott.
 
A Kézműves Hendikepben majdnem összejött a negyedik győzelem is, de a sokáig élen ügető Kis Herceg-et pont a célban takarta be a nagy lendülettel érkező Nigel. Fazekas Andrea négyévese a kanyarban még a mezőny végén kullogott, de ötszáz méter alatt a maga javára fordította a versenyt. A finisben többen is hibáztak, köztük a favorit Kaba is, így Inspe kapaszkodhatott még fel a dobogóra.
 
A Nyeretlenek Versenye váratlan, de a fogadók számára korántsem meglepő eredményt hozott. Az eddig nem túl megbízható Naposház most trénere, Budai Attila kezében futott, de ő sem tudta megakadályozni abban, hogy a négyéves hibázzon a start előtt. Ekkor még végzetesnek hihettük ezt a galoppozást, de a nem túl gyors versenyben, a kanca hamar csatlakozást kapott, végül pedig igen könnyedén verte az egyre megbízhatóbban teljesítő Noix-t. Nusika az utolsó métereken biztosította be a harmadik helyét Number One-nal szemben.
 
Az utolsó métereken dőlt el a Volta Díj sorsa. A szinte végig vezető Nelli Gull úgy tűnt, „ellophatja” a versenyt, de a befutó közepén teljesen elfáradt, a támadó lovak közül pedig feltűnt az el-elbizonytalanodó Názáret és Lakatos Csaba erőteljes finisének is köszönhetően nyerte a futamot. A gyengébbek közé került Mamma Roma mögött Nicole Goal szerezte meg a harmadik helyet. Milli Nevi zsákutcába került a végén.
 
Szintén Lakatos Csaba fordulhatott vissza elsőként a Csacsogó Díjat követően. Nem volt tökéletes a start, Istis Us Star kis hibával kezdett, Vernon Boko viszont remekül indult és az első helyet már nem is adta át senkinek. A győzelemért azért meg kellett küzdenie a befutóban kifelé sodródó heréltnek, mert Lamella nagyon jött, de megelőzni már nem tudta. Istis Us Star kis küzdelemben védte meg a dobogós pozícióját Kerámia és Igloo előtt.
 
Zavaros versenyt és meglepetést hozott a Babona Hendikep. Man In Black az első kanyar előtt vétett hibát, míg Louvre jó pozícióból, a befutó elején szállt ki a küzdelemből, így a végre ugrás nélkül futó Mácsó legkomolyabb ellenfelei nélkül, biztosan masírozott haza, trénerével, Tolnay Lászlóval. Felduna könnyű második lett, megelőzve Kivándorló-t. Lili Lobell nagyon elfáradt a végére, Marietta viszont jól zárkózott.
 
Mivel sem a nyolcadik, sem a kilencedik futamban nem született találat a hármasbefutóra, nagy volt a játékkedv a Kézműves Hendikep második részében. Ráadásul itt sem a favoritok játszották a főszerepet, hiszen Márki, Mode és Laza is galoppoztak. Norbert viszont elemében volt és Földi Péterrel a kocsijában könnyű győzelemre váltotta a hetek óta tartó remek istállóformát. Jolly Guardian egy héten belül másodszor szerzett helyezést, megelőzve Fülöp Király-t. Johanna Gold tragikus startja után sokat ment kívül, így is csak minimális különbséggel maradt le a dobogóról. Intézet nem futott szerencsés versenyt, Georgia egy ideig mutatkozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr132646846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása