Káma (Nagyváry Andrea am.) biztosan nyerte az Évnyitó Díjat

 
 
Az Ali istálló hétéves kancája átmentette remek formáját a rövid pihenő utánra és Nagyváry Andreával a kocsijában magabiztosan verte tréningtársát, Lamella-t az Évnyitó Díjban. A győzelem kérdése egészen az utolsó százig nyitott volt, ekkor került fölénybe Káma és szerezte meg a győzelmet. Lamella mögött nagy küzdelem folyt a bronzéremért, melyet végül Istis Us Star tartott meg, az erős mezőnyben remek versenyt futó Jewel előtt. Kelta Király és Jávorszarvas gyengén kezdett.
 
A szilveszteri versenynap utolsó futamában nem volt találat a hármasbefutóra, így szép summáért játszattak a fogadók a Megnyitó Versenyben. A „jackpotos” amatőrfutamban végül érvényesült a papírforma, az esélyes May Day Fazekas Andrea nyugodt hajtásának is köszönhetően, remek hajrával, szép küzdelmet követően verte a befutóban kifelé sodródó Lady Diamond-ot és Gondolkodó-t. Utóbbi hajtója a futamot követően óvott, a V.I. pedig ennek helyt adva „megcserélte” a helyezetteket.
 
Szűk fél óra múlva újra a Fazekas-istálló örülhetett. Miller első számú favoritként startolt és ha nem is túl könnyen, de realizálta esélyét a Daniela Hendikepben. Fazekas Imrének meg kellett mozgatnia az ötéves heréltet, hogy az legyűrje a szívósan védekező Mephisto-t. A bronzérem a megbízható Marót zsákmánya lett. Larissza sokáig zsákutcában versenyzett, végül negyediknek ért fel.
 
A Nyeretlenek Versenyében ismét Bazsonyi Zsolt egyik lovának jutott a főszerep, hiszen az élete második futamában induló Oguz kis hibája ellenére is nyerni tudott. A Fazekas Imre által hajtott hároméves, látványos befutó után terítette le a peches Milli nevi-t. Nikon ismét dobogóra állhatott, bár nem sokon múlt, hogy Nautika megelőzze.
 
Nanucy Molly ezúttal más taktikával versenyzett és esélyt sem hagyott az Áldomás Díj mezőnyének. Márton Lajos kancája őrült tempóban kezdett be és mivel egészen a befutóig tartani is tudta ezt az iramot, a többieknek nem maradt más választása, mint küzdeni a helyezésekért. A nyerőt végül kissé megközelítő Norah Jones lett a második, míg a harmadik helyre a messziről érkező Muzsikaszó zárkózott fel. Fiorina elfáradt a finisre, Nyíres az első kanyarban ugrott.
 
Az Ákos Hendikepben az élről forduló Kométa végig dominált és bizonyította, hogy egyre jobb formában versenyez. Hajnal Tibornak azért akadt izgulnivalója, mert a favorizált Nekifutó komoly támadást indított a befutóban. Ez az „attak” azonban ugrásba fulladt így Sugár fia biztosan ért haza, megelőzve Il Gatto-t és a jól hajrázó Lucuska-t. Jákfa közeli negyedik lett, Joyous Woman sokat ment kívül.
 
Szép küzdelem után dőlt el a hosszútávú Misztikus Hendikep. Sokáig Király volt a tempófelelős, tőle hatszáznál James vette át a vezetést. Bevallom, a befutó elején szinte biztosra vettem Kele Judit lovának győzelmét, Dénes Áron azonban nem adta fel. Az egyenes bejáratánál támadásba dobta Jusztina Nes-t és a legjobbkor voltak elöl, pont a célban. Nem túl messzi harmadiknak Kiara érkezett meg. Laza sokáig mutatkozott.
 
A nap utolsó futama, a Hidalgó Hendikep Magic Boy és Tolnay László sikerét hozta. A negyven méteres térhátrányról induló mén hamar csatlakozást kapott és a befutóban a látottnál talán biztosabban utasította maga mögé Klasszikus-t és a könnyedén zárkózó Ida June-t. Honfoglaló sokáig vezetett, de a végére elfáradt. Indian Lady nem futott zavartalan versenyt.
 
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr952612256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása