I. Q. M. Q. (Szabó Melinda) nyerte a Feiser Emlékversenyt

 

Pontosan két kört kellett megtennie a Feiser Emlékverseny hét fős mezőnyének, hogy kiderüljön, ki nevet a végén. A favoritok betliztek, Magna Charta és Menedzser már a start után ugrottak, a szinte végig az élen ügető Lencsi pedig a cél előtt, a küzdelem hevében hajtott rá egy hóbuckára és bizonytalanodott el, így, ha csak a bírói ítéletet nézzük, könnyű nyerőt hirdettünk. I. Q. M. Q., a hűséges és idősebb korára hosszútávon is nagyon eredményes kanca Szabó Melinda energikus hajtásának is köszönhetően idei  harmadik sikerét aratta. Mögötte Kazein viszonylag közel végzett, ugyanez viszont nem mondható el Tequila Baldwin-ról, aki ennek ellenére dobogóra állhatott, megelőzve Uclipse Boko-t.

A harc természetesen tovább folytatódott. Ezúttal Lakatos Csabának ment jobban, három győztest is hajtott, szemben Fazekas Imre egy nyerőjével. A sampion számára pedig remekül indult a nap, a favorit May Day simán verte az Ipoly Hendikep első részének mezőnyét. Escorial biztos második helyével jelezte, hogy kezd formába lendülni, de Iron Man is jól ment, a célban vette el Karamella-tól a harmadik helyet. Magic Diamond Way a befutó elején, remek pozícióban hibázott.

A Nábob Hendikepben már Lakatos Csaba és Kitti voltak a főszereplők. A hatéves kanca remek évet zár, trénerével újra csak sétált és könnyen verte a hosszúra is jól futó Indiana Rosa-t és az új kézben versenyző Kerámia-t. Jolly Guardian mutatkozott, Lucuska tragikus első pályát produkált.

Másfél óra múlva jött a második siker, ezúttal egy vendéghajtást követően. Háremhölgy három győzelme után is favoritként startolt, legnagyobb ellenfelének éppen a fő rivális, Fazekas Imre által hajtott Il Gatto tűnt. Utóbbi sokáig vezetett, de a végére elfáradt, a Viktória istálló „hölgye” viszont csak ekkor lendült bele igazán és a látottnál talán biztosabban nyerte idei hatodik versenyét. Ha a győzelmek számához hozzátesszük a hat helyezést is, csak elismerően csettinthetünk: remek szezon, kiváló menedzselés és egész évben kitartó, nagyszerű forma! A nyerő mögött Joyous Woman és Mambo Girl értek célba, de Jorvik Viking is jó futással hívta fel magára a figyelmet.

A Gyertya Díjban a Prolongo istálló szárnyait bontogató importja, Life Dibielle volt Lakatos Csaba társa. A verseny remekül alakult az ötéves számára, a kis mezőnyből ketten is hibával kezdtek, majd a tréningtárs, Laerte PL ment el vezetni. A tempó azonban nem volt túl fergeteges, így Life Dibielle könnyedén került mindenkit és erőltetés nélkül sétált haza. Nautika nem törte meg sorozatát, most is helyezést szerzett.

Egy másik import, az eddig nem sokat mutató Soir Du Vivier is megvillant. A francia tenyésztésű mén ezúttal hiba nélkül futva iskolázta le a Toboz Díj mezőnyét. A nagyszerű Kesaco Phedo fiával elégedett lehetett ifjabb Füredi Emil, a futam után iziben meg is dicsérte a sárgát. Noix biztos második hellyel korrigálta két hibáját, de Nia Yankee is javított, ugrását követően most bronzérmet szerzett.

Látványos versenyt, szép küzdelmet hozott az amatőrök futama. Kelemen Tamás beugróként ülhetett Handa kocsijába és már-már nyerőnek tűnt, de a sokáig vezető Lady Diamond nem hagyta magát, visszatámadott és végül kicsikarta a győzelmet. Turbucz Sándor nagyot hajtott, Brown Lady lánya pedig vigasztalódott legutóbbi, igen peches versenyét követően. Mode a start után vétett apró hibája ellenére megszerezte a harmadik helyet Nigel-lel szemben.

Háry János megirigyelte évjárattársa sikerét és szép stílusban verte Lamella-t az utolsó százon, történt mindez a nap nyolcadik futamában. A nyerő sulkyjában a tréner, Kovács Dóra élvezhette a siker pillanatait. Izzy Star a célban biztosította be magának a harmadik helyet Jamaica Man előtt.

Este hatkor eldőlt, ki nyeri az idei Újlengyeli Lovas Klub Kupát. A döntő futamot az élről váró Bazsonyi Zsolt nem bízott semmit a véletlenre, hamar átvette az irányítást és a vezetést, saját lova Napfény az első egyenesben süvített az élre és ettől kezdve már csak be kellett osztani a megszerzett előnyt. Ez sikerült is, Gejzír és a messziről érkező Ida June csak közelíteni tudtak hozzá a célban. A másik favorit, James sokáig üldözte a későbbi nyerőt, de a finisre érve elfáradt.

A nap utolsó futamában Jópofi régóta esedékes győzelmét láthattuk. Nagy Ferenc II. hétévese idén már nyolcszor állt dobogón, első sikerét Klarissza és a kihagyás után remekül mozgó Mamma Roma ellenében aratta. Illusion Star a küzdelem hevében hibázott, nem sokkal a cél előtt.

Az óévből már csak két versenynap van hátra, a szilveszteri buli előtt következik a hagyományos, ünnepi program, ami előtt hadd kívánjak békés, boldog karácsonyt minden kedves olvasónak!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr892528913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása