Hadúr a Totalizatőr Hendikep, Aranyláz a Szunyogh István Emlékverseny nyerője

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Black Mast itt már biztos nyerő

Szlovák győzelem született a Kincsem Park Díjában. A fekete Black Mast (S. Georgiev) az utolsó százon belül állt az élre, ettől kezdve csak a győzelme mértéke volt a kérdés. Ezzel az első helyezéssel a szlovák tréningben álló hároméves zsinórban harmadik futamgyőzelmét szerezte meg.

Nagyszerű versennyel indult a nap, az első futam újra bebizonyította, hogy a kis képességű lovak versenye ugyanolyan izgalmas tud lenni, mint a klasszisoké. Az V/b-s hendikep McMahon (Mészáros Zs.) és Malőr (Noska J.) küzdelmét hozta, a két mén a négyszázas táblától fej-fejt küzdött egymással, felváltva hol egyikük, hol másikuk volt centiméterekkel a másik előtt. A célban aztán McMahon egy kicsivel előrébb volt, így a hároméves megszerezte első győzelmét. A harmadik helyet a hendikepben először futó Chica Bella (ifj. Fejes L.) szerezte meg. Kisebb meglepetést hozott a nap első csikófutama. Comm Il Faut (Varga Z.) még a túlsó egyenes végén az élre állt és hiába támadták, visszaverve minden támadást, megőrizte első helyét. Los Gonosz (V. Janácek) lett a második, a favorizált Blushing Girl (J. Línek) a harmadik. A papírforma érvényesült a nap harmadik futamában. Az elmúlt hetekben nagyot javuló Golden Baby (Noska J.) lett az első, a nagyon kívül forduló Mementó (Paizs G.) a második, a célegyenes elején még vezető Ben Hur (Godó P.) a harmadik.

A favorit nyerte a Nyeretlen kétévesek versenyének II. részét. A starttól Turulmadár (ifj. Kozma I.) és Quickgold (J. Havlik) kettőse állt az élen, jó iramot diktálva szétszórták a mezőnyt, egyedül Mandala (Noska J.) tudott velük a lépést tartani. Végül ők hárman egymást közt döntötték el a győzelem és a helyezések sorsát, a befutási sorrend: Turulmadár-Quickgold-Mandala lett. A Szunyogh István Emlékversennyel folytatódott a program, ahol a múlt héten is nagyot futó Aranyláz (Varga Z.) a távoszlopnál az élre állt és biztosan nyerte a versenyt. Második lett a remekül hajrázó Father’s Dream (J. Línek), harmadik tréningtársa Ideo (Ingrid Koplíková). Összejött a duplázás Morénának (N. Polli), a pej kanca most egy ötödosztályú hendikepet nyert a végén eléggé rászaladó Iowa (Virág A. am.) előtt. Harmadik a sokáig vezető Eminens (Ján Alexandra am.) lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hadúr - Miss Juliette - Cash Game

 

A szezon leghosszabb versenye, a Totalizatőr Hendikep következett, ahol a mini súllyal versenyző Quai Brany (N. Polli) a starttól egészen 2600 méterig vezetett, ott azonban elfogyott az ereje. A célegyenesben aztán az esélyesebb lovak vették át a főszerepet, Hadúr (J. Línek) még a távoszlopon kívül az élre állt és bár keményen támadta őt a gátversenyben nagyot futó Miss Juliette (Bakos G.), az ESDE Bt. kiválósága állta a sarat, megőrizte előnyét. A harmadik helyet Cash Game (ifj. Kozma I.) szerezte meg. A Viharsarok Hendikep volt a nap nyolcadik futama, amit a hatalmas finist levágó szürke Kreccs (J. Havlik) nyert meg. Második lett a sokáig élen álló Praire Hill (Bakos G.), harmadik a messziről zárkózó Missouri (Tímár Zsuzsa am.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Black Mast triplázott

 

Jött a főfutam, a Kincsem Park Díja, ahol Xi (Varga Z.) fantasztikus tempóban lőtt ki a gépből és nagy iramban egyre nagyobb előnyt szerzett. A kanyarban már tíz hossz fölött volt az előnye, azonban messze volt még a cél. Túl messze, Xi ereje bő 1300 méterig tartott, de ekkor még hátra volt majdnem száz méter a versenyből. A nyerő azonban már látszódott, Black Mast (S. Georgiev) ugyanis óriási lendülettel érkezett és ment el az addig vezető sárga mellett. A fáradó Xi a második helyét még tartani tudta, a célban még másfél hosszal előrébb volt a favorit Makaamnál (V. Janácek), aki így csak harmadik lett. Black Mast győzelmével triplázott, másfél hónapon belül harmadik versenyét nyerte, felérve ezzel a legjobbakhoz. Az utolsó futam nyerője Egyetlen (Ján Alexandra am.) is triplázott. A Pakonyi istálló lova már start után kétszázzal az élre állt, ettől kezdve nem is engedett senkit maga elé. Második lett a kőkemény, idén huszadjára futó Noble Groom (Mészárops Zs.), harmadik a mezőny végéről zárkózó Sasfiók (Tímár Zsuzsa am.).

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható:

 http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN10-11-21.HTM

Újból kiegyenlített volt a nap a trénerek és a lovasok szempontjából. A tíz győzelmen mindkét kategóriában kilencen osztoztak, azaz egy-egy duplázónk volt, az idomároknál Pető Sándor, a zsokéknál Varga Zoltán. A zsokéranglista két éllovasa 1-1 győzelmet szerzett, így Georgiev tartja előnyét.

Jelenleg úgy néz ki, hogy már csak egy versenynap van hátra, ennek megtartása is az időjárás függvénye. Szóval reméljük, hogy folytatás 28-án vasárnap, amint hivatalos információnk lesz erről, természetesen azonnal megosztjuk Önökkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr222467216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása