Georgiev lépéselőnyben a championátusért folyó küzdelemben

 

Nem hozott meglepetést az LFB Díj, győzött a szlovák klasszis Ypsilon King. A favoritnak azonban meg kellett küzdenie a győzelemért, mert a célegyenesben ketten is szorongatták, végül az utolsó métereken az ötéves mén volt a legerősebb.

Gyönyörű idő várta a Kincsem Parkba kilátogatókat vasárnap, csak a korai kezdési időpontból derült ki, hogy már novemberben járunk. Ilyen kellemes körülmények közt startolt az első futam, amely a hendikepben először futó Danestar (Tormási Gy.) győzelmét hozta. Az eddig keveset futó hároméves a mezőny végéről nagyot hajrázva verte Keszőt (Tímár Zsuzsa am.) és a sokáig vezető Merkuciót (Juszel B. am.). A nap legizgalmasabb befutóját hozta ezután a nap első csikófutama. A távoszloptól először két, majd három ló szemet gyönyörködtető küzdelmét láttuk, a sorrend galoppugrásonként változott köztük. A célba is szinte egyszerre estek be, így célfotó kellett a győztes és a helyezések eldöntéséhez. Győzött a cseh Kendy (V. Janácek), második lett Banyalbufar (Paizs G.), harmadik Just Fly (Z. Smida).

Jött a harmadik futam, ahol a végig a frontban galoppozó Makkász (Virág A. am.) lovasa türelmesen megvárta, amíg utat talál a falon, majd amikor helyet kapott, az élre állt és biztos győzelmet szerzett. A célegyenes bejáratától a távoszlopig vezető Agapé (S. Georgiev) lett a második, a rosszul rajtoló Tyrannus (J. Línek) a harmadik. Két újonc francia import csikó játszotta a főszerepet a Nyeretlen Kétévesek Versenyének II. részében. Győzött a túlsó egyenes közepétől vezető Exlibris (V. Janácek), második lett a célegyenesben meginduló Una Loulla (Bakos G.). A többiek elég messze voltak tőlük, a végén a harmadik helyre némi meglepetésre Pergőtűz (Noska J.) ért fel. Nem kellett küzdenie a győzelemért a Novemberi Hendikep nyerőjének. Irish Edge (S. Georgiev) még a kanyar előtt, a túlsó egyenes végén az élre állt és ettől kezdve győzelme nem forgott veszélyben. A második helyet a várásra lovagolt Marcipán (Suták Csenge) szerezte meg, a harmadik hely némi küzdelem után Beatlesé (Ján Alexandra am.) lett.

Favoritgyőzelmet hozott a nap hatodik futama, ahol Canadian Princess (S. Gerogiev) nagyon könnyű öt hosszas győzelmet aratott. Mögötte komoly verseny alakult ki a helyezésekért, végül az idén eddig gyengén muzsikáló Mi Legyen? (Virág A. am.) lett a második, a szokásához híven megint gyengébben startoló Vidocq (Berghoffer Szandra am.) a harmadik. Nem született meglepetés a nap hetedik futamában, Csipke (Nagy T.) a vége előtt háromszázzal állt az élre, ettől kezdve csak tartania kellett kényelmes előnyét a második Kamaftu (Paizs G.) és a messziről érkező Malőr (Varga Z.) előtt.

Klasszisok a homokon, azaz elérkeztünk a főfutamhoz, a Lóversenyt Felügyelő Bizottság Díjához. Nem véletlenül említettem a homokot, mert futam előtt többekkel arról beszéltünk, hogy ez lehet az, ami megkavarja a versenyt, mert a futam két favoritja - és mezőny nagyobb része - bizony nincs hozzászokva ehhez a talajhoz. Végül aztán a favoritok döntötték el a győzelmet egymás közt, a kanyarba érve Ypsilon King (J. Línek) és Makaam (V. Janácek) az élre állt és úgy tűnt, hogy külön versenyt vívnak egymással. A célegyenes közepén aztán megjelent Aranyláz (Varga Z.) is közvetlenül mögöttük, így háromszereplőssé vált a küzdelem. Végül Ypsilon King finiselt a legjobban, ha nem is könnyen, de megnyerte a versenyt. A második helyet Makaamnak sikerült megőriznie, egy rövid nyakhosszal ért hamarabb célba, mint a homokon mindig jól futó Aranyláz.

A nap utolsó futama egy negyedosztályú hendikep volt, ahol Lendület (L. Kasal) start után nem sokkal az élre állt és a célegyenesben hiába támadták ketten is, előnyét végig meg tudta őrizni. Második lett a favorit Spartacus (S. Georgiev), a harmadik helyet némi meglepetésre Katonás (ifj. Fejes L.) szerezte meg.

Ami a szezon még eldöntetlen kérdését, a zsokéchampionátust illeti, az éllovas Stanislav Georgiev duplázott, míg a második Jaroslav Línek csak egy győzelmet szerzett. Így a bolgár lovasnak már kétgyőzelemnyi előnye van és mivel több a második helye, mint vetélytársának, így a hátralévő napokon Líneknek hárommal kellene többet nyernie, ha fordítani szeretne. Folytatás most vasárnap az 1400 méteres Kincsem Park Díjával, illetve az év leghosszabb versenyével, a Totalizatőr Hendikeppel. A kiírás szerint ez a versenynap még biztosnak mondható, utána már csak megfelelő időjárás esetén rendeznek versenyeket.

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható:

 http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN10-11-14.HTM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr172452864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása