Kazein (Varga Sándor) a Julia Rodney Díj győztese

 

Sima ügy – gondolhattuk a napi főfutam, a Julia Rodney Díj indítása előtt, az esélyeket latolgatva. Lester triplázásra készült, a második helyet pedig szinte mindenki megelőlegezte Kazein számára. A versenyt azonban, mint már oly sokszor bebizonyosodott, nem papíron futják. A nagy favorit két apró hibával kezdett, így a kizárás sorsára jutott, ami azt jelentette, hogy az AMMA Rt. egyik „motorja“ Kazein idei negyedik sikerét könyvelhette el. A hatéves kocsijában ezúttal a trénere, Varga Sándor ült. A helyezéseket a jól futó Istis Us Star és a pihenőjét követően remekül mozgó Uclipse Boko szerezték meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előtérben Lester, de a verseny győztese Kazein (Varga Sándor)

 

Varga Sándor számára jól indult a nap, hiszen az első futamban Handa társaként fordulhatott vissza aranyérmesként a közönség elé. A kanca néhány bíztató és egy-két gyengébb futást követően veszítette el idei nyeretlenségét. A verseny nem volt túl gyors, annál inkább látványos, a nyerő mögött Hadúr és Metal Boy értek helyre. Mácsó és Hóvirág hibával kezdett.

Dénes Áronnak is emlékezetes marad ez a szombat, a fiatal tréner két győztest is hajtott, mindkettőt „vendégként”. A Nyeretlen Kétévesek Versenyében a Napsugár istálló újabb olasz importja mutatkozott be, mégpedig imponáló stílusban. Orifiamma Jet nehezen kvalifikált, most viszont meggyőző volt, könnyedén verte a folyamatosan javuló Oscar Wilde-ot és a jól hajrázó Orlando Bloom-ot. Olt minimális különbséggel csúszott le a dobogóról.

Még ennél is simábban alakult Magic Diamond Way versenye. Dénes Áron jó startot vett a kancával, mely így idén már ötödször haladt át elsőként a célon és igazából egyszer sem volt „megkérdezve”. Erika lánya előtt szép jövő állhat, ha így folytatja. A lassú és kicsit zavaros versenyben Marion Jones és Miller szerezték meg az érmeket, kihasználva Muzsikaszó és Nemo hibáit a befutóban. Miklós már a startnál kiszállt.

Lakatos Csaba a múlt heti tripla után, most sem adta alább. Az első győzelem a Félix Hendikepben jött össze, ráadásul Jonatán sikere azért is értékes, mert a hétéves mostanában nagyon megbízhatatlanul versenyzett. Most nem hibázott és biztosan utasította maga mögé a befutót végig küzdő Knock-down – Kamikaze párost. A favorizált Miki Manó sokat ment kívül.

Egy óra múlva az istálló új szerzeménye, Neveletlen lány bizonyította, hogy jó vétel volt. A Betolakodó-ivadék tetszés szerint ért haza és a stílus alapján követheti tréningtársa, Kaba példáját, sorozatnyerő lehet. Nikon kerülgeti a célt, ezúttal második lett, míg messze mögötte Nautika végzett. Násfa és Nelli Gull gyenge első pályát követően jól zárkóztak, Nóraville hibával kezdett.

A harmadik sikerre újabb órát kellett várni. Izzy Star múlt heti, „bemelegítő” futását követően már, mint favorit indult és győzött is, tette mindezt az Nevelőnő Hendikep első részében. Inspe megint jól hajrázott és lett második, megelőzve a nyerő momentummal futó Glitter Star-t. Hévizi végig helyezettnek tűnt.

Az Amatőrversenyben a két esélyes vívott szép küzdelmet, melyet követően Imperiál győzött, így Kelemen Tamás örülhetett, aki e sikerével hétre növelte győzelmei számát, ez pedig igen izgalmas hajrát sejtet a sampionátusért vívott harcban. A nyolcéves, a gyengébb startja után szépen zárkózó Soraja Speed-et utasította maga mögé. Igloo megint jól hajrázott és a célban vette le Liv Action-t a placcról.

Sokesélyesnek, érdekesnek ígérkezett az Erliane Díj. A várt csata azonban elmaradt, mert Nevegal nem sok esélyt hagyott az ellenfeleknek. Veljko Mazsity idomítottja hatalmasat javult és szinte távolozta ellenfeleit, köztük az őt legutóbb orrhosszal megelőző Nanuci Molly-t. A bronzérem a megbízható Markota-B zsákmánya lett. Nobile formát futva sem fért fel a dobogóra.

A közelgő „Baka” jegyében futották a Tábla Hendikepet. Az extra hosszú táv nem okozott gondot a mezőny nagy részének, különösen nem Jorvik Viking-nek. A bombaformáját hetek óta tartó mén csak játszott a mezőnnyel és Komáromi Krisztina közreműködésével újabb győzelmet aratott. Járulék mögött Kandidátus ért még helyre, köszönhetően Itaka utolsó kanyarban „elkövetett” kisebb hibájának.

A nap záró versenye újra meglepetést tartogatott. A játékosok az élről forduló Gejzír-t favorizálták, de a főszerepet a térhátrányról fordulók játszották. Gioconda már legutóbb is meglepte a fogadókat, Varga Zoltán öreg harcosa most nem elégedett meg egy helyezéssel, hatalmas küzdelem után, ezúttal győzni tudott, pedig Hetita Nevi nagyon szorongatta. Knock könnyű harmadik lett, megelőzve Lucuska-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr122453666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása