A galoppszezon utolsó hónapjába léptünk, időjárástól függően már csak három vagy négy versenynapon vehetjük célba a Kincsem Parkot. Ezen a napon a stéhereké a főszerep, hisz a napi főfutam a 2800 méteres Lovaregyleti Díj.

Sajnos novemberben a korai sötétedés miatt a versenynapok extrém korán, 10:30-kor kezdődnek, de nem tudunk mit tenni, amíg nem lesz világítás a galopp pálya körül is, addig le kell nyelnünk ezt a békát. A háromévesnél idősebb nyeretlen lovak versenyével indul a nap, majd a nyeretlen kétévesek futamával folytatódik. A csikóknál népes mezőny jött össze, tizenketten állnak a startgépbe, ami a homokpályán a maximális létszám. Látszik, hogy az év vége felé járunk, ugyanis minden induló futott már legalább egyszer. Egy híján összejött ez a létszám a harmadik futamban is, ami egy 1600 méteres III. osztályú hendikep és a tavalyi nyerő, Suitcase Susie nevét viseli. A Saldenzar Díj lesz a nap negyedik futama, a közelmúltban visszavonult Hármas Korona nyerő tiszteletére kiírt futam nemzetközi lesz, ugyanis szlovák és horvát tréningből is érkezik induló. Saldenzart a tervek szerint még egyszer láthatjuk majd a Kincsem Parkban, a hatéves sárga az ügetőszilveszteren búcsúzik a közönségtől.

Tavaly novemberben - Kölnből hazalátogatva - még nézőként járt a Kincsem Parkban Csáky Peti, holnap az ötödik futam sajnos már a Csáky Péter Emlékverseny lesz. A januárban tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt tréner tiszteletére rendezett futamban tizenegy ló küzd az elsőségért. A kétévesek hosszú távú versenye, az 1800 méteres Zboray László Emlékverseny – Ürményi Díjjal folytatódik a program, itt kilenc csikó méri össze távbírását. Majd az amatőrök következnek, a nap hetedik futama az Amatőrverseny Hendikep lesz nyolc indulóval.

És akkor elérkeztünk a főfutamhoz, az év utolsó galopp nagydíjához, a Listed besorolású, 2,4 millió forint összdíjazású Lovaregyleti Díjhoz. A futam indulói:

Csillaghullás (Pizs G.) – a tavalyi derbynyerő súlyos sérülése miatt több mint egy év kihagyás után idén augusztusban tudott újra versenyezni. Azóta győzni még nem tudott, de szinte mindig közel volt a nyerőhöz. Formája folyamatosan javul, az azonban ellene szó, hogy egyike a két topsúlyt cipelő lónak.

Garabonciás (ifj. Fejes L.) – idén nyert már erre a távra versenyt, ráadásul akkor is ő vitte a legnagyobb súlyt a mezőnyből. Idén a Kincsem Parkban ötször futott, hazai mérlege 3 győzelem, 1 második és 1 ötödik hely. Az viszont ellene szól, hogy egy kisebb sérülés miatt több mint két hónapja nem futott.

Boheme Wango (J. Línek) – tavaly a második helyet szerezte meg ebben a versenyben, idén egyszer futott erre a távra, akkor az FVM Díjban a harmadik helyet szerezte meg. Azóta 1600-2000 méter között futkározott, nem sok sikerrel, a holnapi futam 2800 métere viszont mellette szól és az is, hogy lovasa harcban áll a champion címért.

Rendezvous (Varga Z.) – a Szt. István Díjban aratott győzelme után kétszer rosszul futott a négyéves mén. Ő is versenyzett a 2800 méteres FVM Díjban, ott a negyedik helyet szerezte meg.

Sarpedon (S. Georgiev) – friss nyerő, utolsó futása a 2000 méteres Lesvári Díj volt, amit biztosan nyert. Nyáron ő is futott a már emlegetett FVM Díjban, ahol csak egy nyakhosszal lemaradva második lett. Igaz azt az eredményt jobb beállításból érte el. Lovasa vezeti a zsokéranglistát.

Badguy (L. Kasal) – utolsó két futásakor jobb eredményt vártunk tőle, favoritként nem sikerült még placcra sem érnie. Nagy kérdés, hogy holnap melyik Badguy-t látjuk, azt, amelyiket a Szt. István Díjban láttunk, vagy azt, amelyiket a St. Legerben.

General Ludd (ifj. Kozma I.) – ő is friss nyerő, azonban azt a győzelmet sokkal rövidebb távon, 1600 méteren szerezte. Ilyen hosszú távra még nem futott, azonban tavaly volt egy második helye 2200 méteren.

Fiery Wing (Simon F.) – a szlovák tréningből érkező telivér is friss nyerő, de nem is akármilyen, mivel már triplázásnál tart. Legutóbbi győzelmét már Elit kategóriában szerezte, kis súlyával könnyen nyerte az 1800 méteres Köztársasági Díjat. Holnap is a kisebb terhet cipelő telivérek közé tartozik, azonban még sosem futott ilyen távra.

Unico (G. Congiu) – idén első futása kivételével mindig az első háromban végzett, legutóbb a St. Legerben a második helyet szerezte meg. A távval nem lehet gondja, ráadásul holnap majdnem ő viszi a legkisebb súlyt, mindössze 50,5 kg-ot. A verseny egyik esélyese.

Szamóca (N. Polli) – a mezőny egyetlen kancája a szezon második felére magára talált. Nyár végén 2000 méterre könnyen győzött, legutóbbi futása a St. Leger volt, ahol a 3. helyet sikerült megszereznie. Holnap minisúllyal, mindössze 49 kg-mal versenyez, ami ilyen hosszú távon komoly előny.

A főfutamot egy francia akadályverseny követi, majd a nap egy „ötbés” hendikeppel fejeződik be. A legalacsonyabb osztályú futamban kilenc ló áll starthoz. A versenynap programját itt olvashatják:

http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Ami a várható időjárást illeti, holnap is tavaszias, az évszakhoz képest meleg időre számíthatunk. A déli órákban a hőmérséklet elérheti akár a 16 fokot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr662428808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása