Ördöglány (Nagy Ferenc II.) nyerte a 77. Kétévesek Nagydíját

 

Masterpiece (Varga Sándor) sikere a Yankee Yankee Díjban

 

Merengő és Nagyszájú győzelmeit követően, idén is Bagó Lajosék vitrinjébe került a kétévesek legrangosabb trófeája. Őrangyal távollétében egy másik kanca, Ördöglány képviselte az istálló színeit és megszokott hajtójával, Nagy Ferenc II.-vel, előzetesen nem is tűnt rossz esélynek. A legnagyobb favorit azonban nem ő volt, hanem Oswald, aki remek tempóban kezdett és egészen a befutóig elöl ügetett. Ott azonban jött Ördöglány és ezúttal hiba nélkül futva, igen könnyedén sétált haza, méghozzá remek lefutási idővel. Nem csoda, hogy sokan hibáztak a verseny során, aki nem tette pénzért futott. Old Shatterhand ismét jól mozgott és a hármas befutót játszók bánatára megszerezte a harmadik díjat Ollyan nincs előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erős, nemzetközi mezőny gyűlt össze a hosszútávú Yankee Yankee Díjban. A versenyben a négy esélyes játszotta a főszerepet, közülük is az AMMA Rt. két klasszisa villogott. Kádor és Masterpiece a starttól kezdve komoly iramot diktáltak, így Addington és Lester nem tudtak a közelükbe férkőzni. A finisben végül, Varga Sándor felhívására a „négyévesek királya” újítani tudott és küzdelmet követően megszerezte idei negyedik győzelmét. A két vendég csak a harmadik helyért harcolhatott, amit végül Addington szerzett meg. Landlord mutatkozott.

A nap elején az Apanázs Hendikepben Indian Lady aratott biztos sikert. A nyolcéves kanca a múlt héten került új tréningbe és tulajdonba, most pedig megkezdte a törlesztést, bizonyította új gazdájának, hogy jó vétel volt. Kolozsi László a végén már szinte feltartott lovával, hiszen Illusion Star a befutó elején kiszállt a küzdelemből, a többiek pedig a gyors versenyben nem kaptak csatlakozást. Klaudetta és Indiana Rosa szerezték meg az érmeket, a negyvenről induló és kis hibával kezdő Nelson előtt.

A Vatikán Díj sokáig papírformát ígért, de az utolsó négyszáz méter fenekestül felforgatott mindent. A sokáig vezető Nóraville a távoszlopnál, a favorit Nekifutó és a szintén esélyes Nyíres az utolsó kanyarban hibázott, Nubia a start előtt rontott. Nyakék viszont nem ugrott és Fazekas Andrea közreműködésével, kihasználva a vetélytársak botlásait könnyedén nyerte a futamot. Markota-B hozta jó átlagszámát és Norbert is újra dobogóra állhatott. Marót messzi negyedik lett.

A tulajdonosok is sulkyba ültek, Thors Scarlett-re emlékezvén, két futamban mérték össze erejüket. Az elsőben, a favorizált Julia R.- Bazsonyi Tamás párosnak jutott az aranyérem, a második helyet a kissé későn, a falon támadó Hanka szerezte meg, a végig vezető Hetita Nevi-t előzve. Jozsó és Helyjegy az utolsó kétszázon közelítettek a helyezettekhez. Fülöp király sokat ment kívül, a végére pedig elfáradt.

Egy órával később Kelemen Orsolya ünnepelhetett, Háremhölgy kocsijában, a végén még integetni is bőven maradt ideje. Ida June mindig jól fut, most is placcra ért, az egykori Derby-helyezett Hamburg bronzérme viszont kellemes meglepetésként hatott. Jegyzőnő közeli negyedikként haladt át a célon, de verseny közben elhagyta a pályát.

A negyedik futamban jött a papírforma és egy újabb Bazsonyi - siker. Napfény már hetek óta jó formákat üget, most pedig győzelemre váltotta kedvező beállítását, tette mindezt gazdájával, Bazsonyi Zsolttal. Man In Black életében először ért helyre, de Norman-t is dicséret illeti. Nautika jól mozgott, legközelebb már dobogóra állhat.

Az esélyesek domináltak a Zest For Life Hendikepben. Kaba „ezer éve” nem versenyzett, de a próbafutamban remekül mozgott, ráadásul erre bőven rá tudott tenni, így egy pillanatig sem volt kétséges a győzelme. Lakatos Csabának csak a stílusra kellett ügyelnie. A hatéves kanca úgy tűnik elég későn érő típus, de akár már idén is sok mindent bepótolhat. Larissza és Kairo Sun helyezése sem volt váratlan, annál inkább küzdelmes, hiszen a célban már nyakukon lihegett a fél mezőny, élén a későn rohamozó Inspe-vel.

Ivett és Kelemen Tamás győzelmét hozta az Amatőrverseny Hendikep. A Seft istálló nyolcévese hamar az élen termett, ott pedig nagyon szeret versenyezni. Rutinos hajtója végig csak annyit kért lovától, ami elég volt ahhoz, hogy tartsa pozícióját, a befutóban pedig könnyedén léptek el a mezőnytől. Vicen Pál két idomítottja, Lucuska és a legutóbb már mutatkozó Liv Action állhattak még dobogóra, utóbbi Escorial-t előzte meg kis különbséggel a célban.

Az utolsó két futamban jött a csattanó. A tizedikben Krekk győzelme annyira meglepte a fogadókat, hogy senki sem találta el a hármast, pedig a két favorit, Netto és Numero Uno végeztek a nyerő mögött. A hatéves herélt ugyanazt adta elő, mint tavaly, sok gyengébb futást követően, most is az év végéhez közeledve hozta meg az eredményt. Igaz, ehhez a sikerhez nem kellett túl sokat javulnia, hiszen a tempó nem volt túl erős és Fazekas Imre támadására sem nagyon reagált senki a túlsó oldalon. Járulék közeli negyedik lett, míg a sokáig a frontban ügető Mokány visszacsúszott ötödiknek.

Látványos finist és Jorvik Viking idei harmadik győzelmét hozta a Crown Star Hendikep. Komáromi Krisztina hétévese néhány hetes „üresjáratot” követően újra ellenállhatatlan volt a végén és biztosan terítette le a peches Mambo Girl-t a célban. Reine D’Illiat gyengébb startja ellenére, zsinórban már negyedszer végzett a harmadik pozícióban. A gyors versenyben szinte mindenki jó formát ügetett.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr462364224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása