Magna Charta (Vezér Emese) küzdelemben nyerte a Nina Díjat

 

A szerdai versenynapon a főfutam a Nina Díj volt. Három helyről, kilenc ügető állt starthoz és előzetesen úgy tűnt, négy-öt ló is nyerési eséllyel indul. A verseny ennek megfelelően igen változatosra, izgalmasra sikerült. Légtornász egészen a befutó közepéig elöl volt, majd megelőzte Montgomery és már-már nyerőnek tűnt, de ekkor megjelent a négyéves Magna Charta és Vezér Emese remek hajtásának köszönhetően pont a célban terítette le riválisát. Lucky Luke ezúttal nem fért dobogóra, Night Lady sokáig mutatkozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az amatőrök ezúttal négy futamban mérhették össze erejüket. A nap első versenyében, a már régóta esedékes Keeper aratott megérdemelt győzelmet. Turbucz Sándor a végén hozta a hatévest és biztosan verték Troja és Julia R. párosát. Maroshévíz hibával futott.

Il Gatto győzelmét hozta a harmadik futam. Nagyváry Andrea hamar a frontba vezényelte az Ali istálló kedvencét, ettől kezdve pedig csak az volt a kérdés kik lesznek a helyezettek, az idei negyedik sikerét arató „Macska” mögött. Az ezüstérmet végül a kis kihagyása után is jól futó Joyous Woman szerezte meg, míg a bronz, a szintén pihenőt követően versenyző Lamella-nak jutott.

Ha Keeper győzelmére az esedékes jelzőt használtam, akkor ez legalább ennyire igaz Jetti Lobell-re is. Öt helyezés után győzött ugyanis a Palotai istálló hétévese, méghozzá egy szép finist követően. Csató Gyula sokáig csak a középmezőnyben versenyzett a kancával, de a végén szépen hajrázott és a falon utat találva védte ki a magára találó Michelle Goal támadását. Kincses biztos harmadiknak szaladt fel, megelőzve a sokáig vezető Klementina-t. Nekifutó az első kanyar végén hibázott.

A nap záró versenyében csaptak össze negyedszer az amatőrök. Az izgalomra itt sem lehetett panasz, hiszen csak az utolsó lépéseken vált biztossá Kiara győzelme. Fazekas Andrea, a végig vezető Poltergeist M. hátán utazott lovával, majd kétszáznál robbantottak és hárították a veszélyesen közelítő, utolsó futását korrigáló Jolly Guardian rohamát. Liv Action csak minimális különbséggel szorult le a dobogóról, így is sokat javult.

A Bözske Díjban, a két galoppja ellenére igen bátran hajtott és újra hiba nélkül futó Nóraville gondoskodott a remek tempóról. A finist azonban nem bírta, így a könnyedén zárkózó Nemo kocsijában Váradi Sándornak csak a stílusra kellett ügyelnie az utolsó százon. Netto korrigált és lett harmadik, a formát futó Nobile előtt. Nubia és Markota-B is hozták magukat, de még így sem tudtak küzdelembe érni.

Az Őszi Díjban Magic Titan biztos duplázását láthattuk. Fazekas Imre négyévese négy napon belül futott és győzött újra, ha így folytatja, hamar bepótolhatja „lemaradását”. Nyári zápor először állhatott dobogóra, Napfény pedig megint jól mozgott és szerzett ismét bronzérmet. Man In Black, Nikon és Nautika közel végeztek a helyezettek mögött. Nőcsábász nagyon gyenge első pályát ment.

A Therese Action Hendikepben Ninette játszotta a főszerepet. A hároméves kancát erősebbek között is próbálgatták már az idén, most pedig Velezdi Józseffel, várásra hajtva veszítette el nyeretlenségét. A szombaton peches versenyt futó Knock-down a célban vette el a sokáig élen ügető Királyhágó-tól a második helyet. Hévizi remek momentummal versenyzett. Metal Boy sok helyezését követően már másodszor galoppozott.

Ennyi fért szeptemberbe az ügetőn. A következő hónapban ötször találkozunk, a 77. Kétévesek Nagydíja és a Köztársasági Díj lesznek majd a kiemelt versenyeink.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr12333518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása