Naná (Fazekas Imre) az Őszi Kanca Díjban folytatta menetelését

 
A gyengébbik nemé volt a főszerep ezen a hétvégén, a Kincsem Parkban. Szombaton, az ügetőn a hároméves és idősebb kancák erőpróbáját Naná nyerte, Kaszás Gergő büszkesége így már idei negyedik nagydíjgyőzelménél jár. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A nyolc hölgyet és hajtóikat délután hatkor szólította versenyre a starter. Az indítás közepesen sikerült Naná számára, de a favorit az első kanyart követően már a frontban ügetett, szorosan követve a remekül kezdő, hetek óta bombaformában versenyző Nebraska-t. Fazekas Imre ezután sem kapkodott, csak a befutóban dobta harcba a Derby-győztes háromévesét. Virginia szürke lánya szívósan küzdött ugyan, de a célban meg kellett hajolnia ellenfele előtt. A bronzéremért a két négyéves folytatott ádáz küzdelmet, végül a gyorsabban kezdő és végig jobb pozícióban versenyző Mambo Girl állhatott dobogóra, nem sokkal megelőzve Magna Charta-t.
 
A mindig izgalmas és látványos Amazonok Hajtása ezúttal sem okozott csalódást. Kovács Dóra remekül osztotta be lova, az ötéves Luca erejét és szép stílusú győzelmet arattak a sokáig vezető Ilarita-val szemben. Harmadiknak, a jó formába lendült Glitter Star érkezett meg, mögötte a mezőny végéről rohamozó Julia R. és Kiskegyed végzett.
 
Az Amatőrversenyben Kis Herceg veszítette el idei nyeretlenségét, természetesen Nagyváry Andreával a kocsijában. A hatéves mén már legutóbb is sokáig győztesnek látszott, most azonban már nem hagyta kiénekelni szájából a sajtot. Az új tréningbe került, kis kihagyást követően jól mozgó Mokány szorongatta, de megelőzni nem tudta. Linda Gull jó formáját hozva lett harmadik, a verseny közben galoppozó Nyakék és a szintén kis hibával futó Firtató-Mistral páros előtt.
 
A Kétévesek Versenyében is hölgy, nevezetesen Vezér Emese ünnepelhetett. Az erő ezúttal is Obi Wan Kenobi mellett volt, a Gunnel Diadem-ivadék élete harmadik futására aratott biztos, start-cél győzelmet. A nyerőn kívül csak Őszi Fény ment körbe ugrás nélkül, így nem sokon múlott az a „csúfság”, hogy ne legyen hármasbefutó-sorrend. Ördöglány hibája azonban kisebbnek bizonyult a megengedettnél, így a kanca versenyben maradt, sőt az utolsó métereken még szorongatott is és ezüstérmet szerzett.
 
És még mindig a hölgyek! Az 2001-es kékszalag győztese, Elegant Yankee is jelen volt a róla elnevezett napi főfutam díjátadásánál, amely versenyt az AMMA Rt. kancája, Lencsi nyert meg trénerével, Varga Sándorral a sulkyjában. A start után nem sokan gondoltuk, hogy ő lesz a győztes, hiszen kis hibával indult, de hamar talpon volt, így talán csak a taktikán kellett módosítania hajtójának. Ez pedig bejött, a befutóban nem volt ellenszer a rohamozó ötéves ellen, Lucky Luke csak közelíteni tudott hozzá a célban. Jessie James sokáig diktálta a tempót, végül pedig újabb helyezéshez jutott, megelőzve a messziről zárkózó Kádort. Likviditus gyengén ment, Simb Illusion számára sok volt a hatvan méteres térhátrány.
 
Az Euréka Hendikepben is kancagyőzelmet láthattunk. Kérkedő idén csak egyszer ért placcra, de legutóbb már jelezte, hogy kezd formába lendülni. Egy hete vezető helyről hibázott, most viszont nem rontott és sétálva verte tíz ellenfelét. Karács László higgadtan oldotta meg a feladatot és első győzelmét ünnepelhette, amihez gratulálunk! A favoritok csak a helyezésekért küzdhettek egymással, Kishölgy és Jetti Lobell szerezték meg az érmeket Lili Lobell-t taszítva le a pódiumról.
 
A Tenkes Kapitánya Hendikepben jól ismert arcokat, megszokott párosokat üdvözölhettünk. A verseny remekül sikerült, a finis egyenesen lélegzetelállító volt. Kétszáznál még Troja és Imperiál voltak elöl, majd megjelent Kopogj! és ekkor azt hittem, megvan a nyerő. Kőmíves Péter azonban nem így gondolta, remekül hozta Magic Boy-t és a célban mindenkit leterített. A szintén hatalmasat hajrázó Igloo nagyon közeli másodiknak robogott fel.
 
Egyébként stílszerűen Nőcsábász győzelmével indult a versenynap. A Hico istálló hároméves ménje, negyedik startjára, tetszés szerinti, könnyed sikert aratott Marko Simin asszisztálásával. Norman sokat javulva lett mögötte a második, míg a másodfavorit, Nicole Goal a bronzéremre volt jó. A többieknek nem sok esélyük volt dobogóra állni.
 
A hosszútávú Brown Lady Hendikepben az újra esélyhez jutó Láss Csodát! iskolázott. A Tavaszi Hendikep nyerője végig az élen versenyezve utasította maga mögé a mezőnyt, tette mindezt idomárjával, Fazekas Imrével. I. Q. M. Q. hamar ledolgozta térhátrányát és szerzett helyezést, csakúgy, mint a javuló Kolostor. Jorvik Viking rohamozott a finisben, de kicsit elkésett. Jódlis jó momentumot követően, a befutóra érve nagyon eltűnt.
 
A versenynap a Zest For Life Hendikeppel zárult és természetesen itt is egy kancának jutott a főszerep. Az idén még nyeretlen, de olykor remek formákat igazoló Karola Magic sétálva ért haza, Lakatos Csabának csak négyszázig volt izgulnivalója. Akkor azonban a vezető Ibi Lobell hibázott, így elfogytak a hatéves érdemi ellenfelei. Grandfather és Knock-down házi, páros meccset vívtak a dobogó két fokáért. Klaudetta jó startja után, csak a negyedik helyig jutott, Klarissza könnyű ötödiknek ért fel.
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr242313793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ketelkedo 2010.10.30. 12:12:13

Jól látom, hogy ez nem a derby-győztes idő volt,ugye?
süti beállítások módosítása